Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even voorstellen … Jim Roberti (Urbana University)

Even voorstellen … Jim Roberti (Urbana University)

KingsTalent houdt de ontwikkelingen en ervaringen van Talenten in de Verenigde Staten van dichtbij in de gaten. Met enige regelmaat plaatsen we blogs, interviews en andere nieuwswaardigheden. Recent zette Jim Roberti een handtekening onder zijn contract bij Urbana University uit Ohio. Medio augustus pakt hij het vliegtuig naar Amerika. Maar wie is Jim Roberti, waar komt hij vandaan en wat wil hij bereiken in Amerika? We kijken met hem vooruit op zijn American Dream.

 

Jim, stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Mijn naam is Jim Roberti. Ik ben 22 jaar oud en woon in Den Haag. Ik woon al mijn hele leven in Den Haag. In mijn ogen een geweldige stad om in op te groeien. Zeker met het strand op loopafstand. Mijn ouders heten Karin en Udo. Ik heb twee oudere zussen, Petra en Sophie. Petra woont met haar gezin bij mij om de hoek. Sophie woont in Amsterdam. Verder heb ik ook nog een tweelingbroer. Zijn naam is Jasper. We doen heel veel samen, het enige verschil is dat we allebei in een andere stad studeren en een andere baan hebben. Verder hebben we veel dezelfde vrienden en voetballen we samen in hetzelfde team.

Ik studeer in Amsterdam. Momenteel zit ik in mijn 4e jaar van de opleiding commerciële economie. De keren dat ik niet hoef te trainen blijf ik vaak bij mijn zus slapen. Verder werk ik in een visrestaurant in Scheveningen. Het restaurant is van een oud-teamgenoot van mij en is onlangs geopend.

 

 

 

Waar speel je op dit moment?
Ik speel in het eerste elftal van HBS. Ik speel al mijn hele leven voor deze club. Ik heb vrijwel in alle selectie elftallen gespeeld. In de A en in de B speelde we op een landelijk niveau. Het eerste van HBS speelt in de Topklasse zondag. Het hoogste amateurniveau in Nederland. Zelf ben ik een aanvallend ingestelde verdediger. Mijn favoriete positie is rechtsback. Op deze positie kan ik mijn aanvallend vermogen goed combineren met mijn snelheid. Door hard te werken heb ik mijn plek in de selectie afgedwongen. Momenteel ben ik bezig met mijn tweede seizoen in het eerste. We hebben onlangs handhaving gerealiseerd. HBS speelt volgend seizoen dus in de nieuwe derde landelelijke divisie.

 

Hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan voetballen? En wat is er de afgelopen maanden allemaal in gang gezet?
Ik ben bijna klaar met mijn HBO opleiding. Na mijn HAVO diploma ben ik direct doorgegaan met studeren. Een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad. Ik heb echter wel altijd de drang gehad om nog een buitenlands avontuur aan te gaan. Om die reden heb ik ook altijd tegen mezelf gezegd dat ik na mijn opleiding minstens een jaar weg wilde. Aangezien het voetballen op topniveau nog teveel in mijn structuur zit en ik dit ook graag nog even zo wil houden kwam het idee in me op om zoiets als dit te gaan ondernemen. Ik ben al mijn hele leven lang gek op Amerika. Het is dus altijd een droom geweest om dit te doen. Onze assistent trainer tipte me om eens contact op te nemen bij KingsTalent. Zo is het balletje gaan rollen.

 

 

 

 

 

Hoe reageerde je omgeving toen duidelijk werd dat je volgend jaar in Amerika woont?
Iedereen vind het een geweldig avontuur. Er zijn eigenlijk bijna geen tegenstanders geweest. Veel vrienden en familie hebben toegezegd me op te komen zoeken. Dat zou ik fantastisch vinden!

 

Wat lijkt je zo leuk om te studeren en voetballen in Amerika?
Twee teamgenoten hebben zelf ook in Amerika gevoetbald. Ik heb veel met hun gesproken daarover. Het schijnt dat de teammentaliteit daar stukken hoger ligt dan op de Nederlandse velden. Dat spreekt mij erg aan. Daarnaast vind ik het dagelijks intensief bezig zijn met voetbal heel leuk. Om dit vervolgens te combineren met studieresultaten vind ik een geweldige uitdaging.

 

Kan je iets vertellen over de school, opleiding, campus en stad waar je terecht gaat komen?
Ik ga voetballen en studeren aan Urbana University. Urbana is een klein stadje boven Columbus in Ohio. De Universiteit schijnt niet heel groot zijn. Ondanks dat boeken ze wel veel resultaten. Vorig seizoen hebben ze een van de succesvolste seizoenen ooit gehad. Dit resulteerde uiteindelijk in een #16 ranking van de regio. Ik heb het gevoel dat ze erg gedreven en gemotiveerd zijn om dit komend seizoen te evenaren. Dat sluit mooi aan bij mijn ambities. Ik ga daar verder de Master Business Administration doen. Deze Master duurt twee jaar.

 

 

 

 

Wat hoop je te bereiken? Heb je jezelf enkele doelen opgelegd?
Allereest hoop ik uiteraard mijn master succesvol af te ronden. Daarnaast wil ik er alles aan doen om het seizoen van afgelopen jaar met het team te evenaren. Zij hebben mij een studiebeurs aangeboden met bepaalde verwachtingen. Ik zal er alles aan doen om die verachtingen waar te maken. Veder hoop ik als voetballer, maar ook als mens, een rijker persoon te worden.

 

Weet je al wanneer je exact naar Amerika vertrekt?
De voorbereiding gaat van start op 15 augustus. Een paar dagen voor die datum zal ik dus naar Amerika vertrekken.

 

Het is nog een paar weken tot je overgang. Hoe bereid je je nu voor op deze overgang?
Na het lange seizoen (hebben finale Haaglanden Cup gespeeld) gehad en zijn met HBS alweer in voorbereiding. Hier ben ik gewoon bij aangesloten. Daarnaast hebben we vanuit Urbana een schema toegestuurd gekregen wat we moeten bijhouden in de zomer. Ik ben sowieso niet zo van het stil zitten. Ik heb er vertrouwen in dat ik topfit aan de voorbereiding zal beginnen.

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.