Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly update (45) – What happened on the field

Weekly update (45) – What happened on the field

Voor de meesten is het seizoen reeds ten einde. Niet weten te kwalificeren voor de playoffs of nationals. Voor anderen ligt er nog een mooi competitieslot in het verschiet. Playoffs, kampioenschappen en nationals. Je kunnen meten met de beste spelers en teams uit de VS. Hieronder nemen we jullie mee in de belevenissen op de Amerikaanse velden van deze week in deze weekly update (45)…

 

 

 

Olivet Nazarene University zet een uitzonderlijk seizoen voort! Door de goede prestaties dit seizoen behoort het tot de beste 25 NAIA teams van het land. ONU is nu als #20 gerankt! Na te zijn gekroond tot regular season champs stonden dit weekend de playoffs op de rol. Twee topwedstrijden in drie dagen. Belangrijke dagen en druk programma voor onze Dutchies Dion Viola, Roel van Linschoten en Jurren van der Gun. Waar de halve finale nog redelijk gemakkelijk winnend kon worden afgesloten, werd de finale een ware thriller! In de finale nam Cardinal Stritch een 1-0 voorsprong. Tot de 89ste minuut bleef deze stand op de borden. In de allerlaatste minuut wisten de ONU Tigers gelijk te maken… Verlenging! Hierin wist Olivet Nazarene aan het langste eind te trekken! Kampioen van het Chicagoland Collegiate Athletic Conference! Super knap van de ploeg en bovenal onze Nederlandse jongens. In een nieuwe omgeving direct dermate goed presteren is uitzonderlijk. Complimenten!

 

 

 

Daarnaast is Jurren van der Gun uitgeroepen tot het All-Conference player CCAC First Team. Dit is een uitverkiezing voor de beste spelers uit de competitie. Een heel bijzondere prestatie voor de uit Vleuten afkomstige van der Gun! Op deze prestatie zijn wij dan ook heel erg trots!

 

Na het winnen van de CCAC wordt de focus verlegd naar het volgende doel; het NAIA national championship. Op 19 november staat de eerste wedstrijd op het programma! De paars-witten denderen door… Wij zijn erg benieuwd waar hun plafond ligt.

 

 

 

 

 

 

 

Ook in LA was het groot feest deze week. Marymount California heeft dit seizoen nog geen competitiewedstrijd verloren. Hierdoor is het team van Ouren Nikkels en Rowan Mankers als 10e gerankt in de landelijke NAIA ranking! Alleen dat is al een prestatie van formaat! Vorige week werden de Mariners gekroond tot Cal Pac regular champs. Dit weekend stonden de playoffs op het program. Het werd een succesvol weekend. Met twee overwinningen werd het Cal Pac kampioenschap in de wacht gesleept. De halve finale ging gemakkelijk met 5-1 naar de gelen. De finale was een lastige pot maar werd toch met 2-0 afgesloten.

 

 

 

De ogen van het team uit Los Angeles gaan nu naar de NAIA nationals. De beste teams van het land worden hiervoor uitgenodigd. Een hoger niveau, betere tegenstanders en knock out. Dus pieken op het juiste moment. In de eerste ronde wordt een wedstrijd afgewerkt in de regio van LA. Mocht deze wedstrijd worden gewonnen dan vliegen de Mariners naar Florida waar het resterende programma van de NAIA nationals worden afgewerkt… Nu al een mooie prestatie voor onze Nederlanders in Amerikaanse dienst! Chapeau!

 

 

 

 

 

Gisteravond stonden de Mercyhurst Lakers (#21) en Urbana Blue Knights (#13) tegenover elkaar in de tweede ronde van de nationals. Beide teams zijn national gerankt en dus was het een wedstrijd van hoog niveau! Deze wedstrijd kende een oranje randje met drie Nederlanders in de basis. Bij Mercyhurst stond aanvoerder en topscorer Thom Derks natuurlijk in de basis. Bij Urbana stonden de Nederlanders Lars Blenckers en Jim Roberti aan de aftrap. De eerste helft hielden de teams zich in evenwicht. In de tweede helft zorgde de keeper van Mercyhurst met een kapitale fout voor de 1-0 voor Urbana. Hij speelde de bal zo in de voeten van een aanvaller van de tegenstander. Later werd het nog 2-0 door de penalty. Hieronder blikt Urbana’s head coach Nick Roberts terug op de wedstrijd.

 

Met deze overwinning verzekerden de Blue Knights zich voor nog een wedstrijd in de Nationals. In de derde ronde van de nationals wordt de strijd aangegaan met #2 Charleston. Aangezien deze wedstrijd wordt afgewerkt in NY, stappen de Blue Knights morgen alweer in het vliegtuig om zich optimaal te kunnen voorbereiden op deze wedstrijd van het jaar.
Nu al een seizoen om niet te vergeten voor Roberti en Blenckers. Voor Thom Derks eindigt zijn uitzonderlijke seizoen hier… Een magistraal seizoen met 22 doelpunten is niet te beschrijven. Het was een seizoen om nooit te vergeten voor de Limburger met als klap op de vuurpijl de uitverkiezing Conference Player of the Year.

 

 

 

 

Vorige week won Rio Grande de River States regular championship. Deze week stond in het teken van de playoffs voor het kampioenschap op het programma. Het team van Indy van Sas werkte in vier dagen twee belangrijke wedstrijden af. De semi final was een formaliteit. Rio Grande was duidelijk een maatje te groot voor Asbury University. Drie dagen later stond eindelijk de finale op het programma. Een pittige wedstrijd tegen West Virginia Institute of Technology, als 9e gerankt! Uiteindelijk werd het een slopende wedstrijd waar Rio Grande aan het langste eind (2-1) trekt. Rio Grande mag zich nu kampioen van River States Conference noemen! Rio Grande neemt echter geen genoegen met alleen dit resultaat. De defending NAIA nationaal kampioen heeft zijn pijlen gericht op een back to back nationaal kampioenschap. Het nationaal kampioenschap gaat de 19e november van start met de openingsronde. Nu al een prachtig seizoen voor Indy van Sas met een zeer interessant toetje!

 

 

 

Bekijk wat er voorgaande weken gebeurde op de Amerikaanse velden!
Weekly Update – Week 44
Weekly Update – Week 43
Weekly Update 
 Week 42

Weekly Update – Week 41

Weekly Update – Week 40
Weekly Update – Week 39

Weekly Update – Week 38
Weekly Update – Week 37
Weekly Update – Week 36

 

weekly-update-45

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.