Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly update (43) – What happened on the field

Weekly update (43) – What happened on the field

Het is alweer eind oktober, begin november. Voor sommigen is het seizoen al ten einde. Voor andere begint het nu pas. Spannende tijden voor de Nederlandse talenten aan de andere kant van de oceaan. Zo kunnen enkele van onze talenten zich (bijna) regular season champion noemen! Dat maakt ons natuurlijk super trots! We nemen snel een kijkje in deze weekly update (43)…

 

 

 

In de spannende strijd om kwalificatie voor de Big East Conference playoffs reisde Stijn vd Slot’s DePaul University af naar St John’s, New York. Eerder deze week werd Butler (nummer 2 van de Big East) in extra tijd verslagen met 1-0. De wedstrijd tegen St John’s was wederom een thriller. Stijn van der Slot besliste de wedstrijd door in de 92ste minuut (overtime) de winnende treffer te noteren! Met nog een wedstrijd te gaan in de reguliere competitie tegen de rode lantaarn drager staat men 1 punt achter op de nummers drie. Er zal hoe dan ook gewonnen moeten worden voor het team uit Chicago. Een spannend slot van regular season.

 

 

 

Anoucks Baas’ seizoen zit erop. In de extreem sterke Gulf South Conference wist Delta State University de laatste vier wedstrijden knap 6 punten te pakken. Afgelopen weekend werd kansloos tegen de #17 van het land met 4-0 verloren. Helaas wisten de groen-witten zich niet te kwalificeren voor het competitieslot. Hiermee is het seizoen ten einde voor Anoucke en haar teamgenoten.

 

 

 

 

Olivet Nazarene University men’s soccer team kan zich opmaken voor een interessant toetje van de competitie! Door de laatste 11 wedstrijden te hebben gewonnen heeft het afgelopen week het Chicagoland Collegiate Athletic Conference regular championship weten te winnen! Dion Viola, Jurren van der Gun en Roel van Linschoten kunnen hier bijzonder trots op zijn!  Komende weken staan in het teken van de playoffs. Voordat de nationals op het programma staan!

 

 

 

 

Auburn University at Montgomery wist de laatste twee wedstrijden te winnen. Tegen Union University en Christian Brothers wist het team van Tiuri Schieving en Simon van Rheeden beide wedstrijden een 2-1 overwinning over de streep te trekken! In beide wedstrijden speelde Simon een belangrijke rol met een assist!

 

Ondanks twee verliespartijen op rij heeft University of North Carolina at Pembroke zich geplaatst voor de Peach Belt Conference playoffs. Het team van Ruben Taks en Ties vd Eijnde zal het wel opnemen tegen Lander, de regular champion van de Peach Belt Conference op 1 november. Een zeer pittige tegenstander dus! Wel kunnen we genieten van een werkelijk wonderschoon doelpunt van Ruben Taks afgelopen week… Kijken jullie mee?

 

 

Urbana University wist dat het voor dit weekend nog kans maakte op een regular championship in de Mountain East Conference. Dan zou Charleston (#2 vh land) punten moeten verspelen en het team van Nederlanders Jim Roberti en Lars Blenckers moeten winnen. De Urbana Blue Knights deden hun plicht. Tegen Shepherd werd het afgetekend 7-0. Beide Nederlanders waren belangrijk in dit duel. Lars tekende met een doelpunt alweer voor zijn 7e dit seizoen. Jim scoorde zijn tweede van het seizoen en leverde bovendien een assist. Urbana kan zich nu opmaken voor het slot van de competitie, de playoffs. Daar treed het op 11 november aan tegen Notre Dame, de nummer drie in de competitie.

 

 

 

Marymount California kan het regular championship in het Cal Pac Conference nauwelijks meer ontgaan. In de conference heeft het team van Rowan Mankers en Ouren Nikkels nog alle wedstrijden gewonnen. Dit weekend werd met een krappe overwinning La Sierra aan de kant gezet in overtime. Belangrijke punten aangezien het verschil met de nummer twee slechts 3 punten bedraagt. De Mariners, als ranked #13 in het land, dendert door met nog een duel te spelen. Op 3 november speelt MCU haar laatste wedstrijd voor het Cal Pac waarna de playoffs op het programma staan.

 

Mercyhurst University heeft het kampioenschap van Pennsylvania State Athletic Conference in het regular season veiliggesteld! Wat een knappe prestatie van de mannen in het groen. Captain en topscorer Thom Derks kende wederom een erg goede week met 5(!) doelpunten. In de belangrijke wedstrijd tegen Gannon nam hij een hattrick voor zijn rekening (4-1). In de kampioenswedstrijd tegen Millersville was hij goed voor twee goals en een assist. Aangezien de wedstrijd eindigde in een krappe 4-3 was zijn aandeel van groot belang. Mercyhurst University host, als regular champion, de conference playoffs. Daarnaast hebben de Lakers zich geplaatst voor de nationals! Thom heeft in de conference een bizar aantal van 20 doelpunten weten te noteren. Een onwaarschijnlijk hoog aantal! Een prestatie van formaat! Daarnaast is hij deze week genomineerd voor het CoSIDA voor zijn uitzonderlijke studieprestaties (>3.30 GPA). Grote klasse!

 

Bekijk wat er voorgaande weken gebeurde op de Amerikaanse velden!
Weekly Update Week 42
Weekly Update – Week 41

Weekly Update – Week 40
Weekly Update – Week 39

Weekly Update – Week 38
Weekly Update – Week 37
Weekly Update – Week 36

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.