Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Jesse Hoekstra kijkt terug op zijn eerste maand in California

Jesse Hoekstra kijkt terug op zijn eerste maand in California

Jesse Hoekstra verruilde een maand geleden het knusse Friesland voor het mooie California. We kijken met hem terug op een indrukwekkende maand. Waar veel op hem af kwam en waar regelmatig verbaasd werd over de professionaliteit en grootte van de sport in de States. Nummer 9 achter op zijn rug, zijn eerste doelpunt al in het mandje. Op naar meer… Hij heeft mooie doelstellingen gesteld; aan Jesse om deze waar te maken. 

 

Na een top vakantie met mijn vriendin en hele gezellige weken met mijn familie, met als afsluiter een fantastische American surpriseparty was het dan toch echt tijd om te gaan en mijn droom na te jagen. Ik pakte het vliegtuig richting San Francisco, 11 uur later arriveerde ik op Amerikaanse bodem. Dit was mijn eerste keer in de USA en in de autorit van San Francisco richting Fresno heb ik mijn ogen uitgekeken. Bizarre wegen, bizarre bergen, bizarre borden en last, but definitely not least, bizar rijgedrag. Naast dit alles had ik de mazzel dat ik een tourguide (teammate) bij me had die me precies wist te vertellen waar we moesten gaan eten, IN-N-OUT BURGER. Hier kwam ik er achter dat de geruchten waar zijn; het is veel, het is groot en je hebt unlimited refills (everywhere). Welcome in America!

 

 

 

Na de lange reis en de grote burger was het eindelijk tijd om te gaan doen waarvoor ik was gekomen, voetballen! De eerste twee weken van het trainingskamp waren zwaar en uitputtend. We trainden in totaal 24 keer en hadden daarnaast 2 scrimmages en onwijs veel medische en fysieke testen. De oefenwedstrijden gingen ons goed af, we wonnen beide oefenwedstrijden en ik maakte hierin ook mijn eerste goal voor de Sunbirds!

 

Na het trainingskamp kreeg ik het fantastische nieuws dat ik was geselecteerd voor het eerste team en nummer 9 kreeg toegewezen. Ook ontving ik de hierbij toebehorende gear, van schoenen tot onwijs veel shirts, polo’s, tassen, jassen en trainingspakken en diverse andere dingen. Op 25 augustus was het tijd voor nog een oefenwedstrijd, hierin speelden we tegen Cal Poly SLO. Dit team speelt in de eerste divisie van College Soccer en was dus de eerste echte uitdaging voor ons team richting het seizoen. We vertrokken in begin van de middag met de teambus richting San Luis Obispo, California. Toen we daar na 4 uur rijden eindelijk aankwamen mochten we het prachtige stadion bewonderen waar we later op de avond in zouden spelen, genaamd het Alex G. Spanos Stadium. Er is plaats voor zo’n 11.000 toeschouwers en het was dus aardig indrukwekkend om hierin te mogen spelen tegen het eerste elftal van het thuisspelende team. Naast dit alles was ik de enige eerstejaars die tussen de 22 basisspelers stond tijdens het volkslied en keken mijn ouders mee op de livestream om 4 uur ’s nachts op zo’n 9.000 km afstand. Het was een spannende wedstrijd maar helaas mochten we niet als winnaar uit de bus komen.

 

 

Ik heb deze eerste twee weken in Amerika zoveel mogen ervaren en in zo’n korte tijd al zoveel geleerd. Ik bevind me in een professionele cultuur, tussen mensen van over de hele wereld die de sport serieus nemen en er alles voor doen en laten. Ik kijk ontzettend uit naar wat de rest van het seizoen me gaat brengen en ga er alles aan doen om met het team dit seizoen te eindigen als kampioen van de PacWest en zelf de topscorer titel te bemachtigen.

 

Natuurlijk blijven we Jesse op de voet volgen. Check daarvoor onze Instagram (https://www.instagram.com/kingstalentnl) voor de dagelijkse achtergronden

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.