Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update – Week 39 2018

Weekly Update – Week 39 2018

Het weekend zit er weer op en dat betekent zoals gewoonlijk maar één ding, inderdaad de weekly update! De dames haalden hun sticks weer uit de tas en de mannen mochten hun kicksen weer aantrekken… er is zijn weer een hoop dingen gebeurd!

 

 

 

Te beginnen met onze voetbal(st)ers.. het duo van William Woods wist weer een uitstekend resultaat te boeken afgelopen week! Billy Nzojyibwami en Wessel Albers wisten beide duels te winnen, zo werd eerst Freed-Hardeman University met een fantastische comeback verslagen. Na al vroeg 2-0 achter te komen was Billy degene die zorgde voor de aansluitingstreffer, deze treffer stond uiteindelijk aan de basis van een 2-3 comeback en overwinning. De mannen moesten later die week het ook nog opnemen tegen St. Louis Pharmacy.. spannend werd het duel geen seconde want de Owls wisten met 6-0 te winnen. De scoreverloop is oranje getint wat Billy wist zowel de openingstreffer als de 2-0 voor zijn rekening te nemen, vervolgens bereidde de Nederlander ook nog de 3-0 en 4-0 voor en wist Wessel de assist te geven op 5-0! Keep it going guys!

 

 

 

Nederlands duel! Zo stonden Edwin Vaas en Christoph Willemsen tegenover Twan Verweij en Daan Smit van Carson Newman. Het werd een zwaar bevochten duel vanuit beide kanten.. goals.. kaarten.. alles wat een felle wedstrijd nodig heeft! Zo vielen er maar liefst 10 gele en 3 rode kaarten in dit duel.
De mannen van Carson Newman wisten de score te openen en vervolgens ook op een 2-0 voorsprong te komen.. kat in het bakkie zou je zeggen.. maar niets bleek minder waar want Willemsen wist de aansluitingstreffer te maken waarna ook nog de gelijkmaker volgde! Toch wist Carson Newman aan het langste eind te trekken door weer de leiding in de wedstrijd te nemen, 3-2.

 

 

 

Ook stonden middenvelders Aaron Middendorf en Sjoerd Schobbers tegenover elkaar in een onderling duel. Aaron zag van de bank zijn team al vroeg op achterstand komen tegen de 11 van aanvoerder Schobbers.. toch was deze achterstand van korte duur want binnen drie minuten was de score weer in evenwicht en dat bleef het tot het eind (1-1).

 

 

 

Dan door naar Simon Fraser University waar centre back Joost Mangert elk duel weer zijn mannetje staat! Tot op heden werd elk duel gewonnen en dus moesten ook de Yellowjackets van Shant Bedrosian er aan geloven.. SFU wist gemakkelijk een 4-0 zege te boeken. Voor Joost stond er die week nog een duel op de planning namelijk tegen Saint Martins, ook hier was de spanning weer ver te zoeken want zo werd Saint Martins met grote cijfers op zij gezet (6-1). Net als Joost speelde Shant ook nog een wedstrijd die week, er werd gespeeld tegen Western Washington University.. de Nederlandse vleugelspeler wist meteen van waarde te zijn door de assist te leveren op de 1-0. In de tweede helft kwamen de teams weer in evenwicht, toch wisten de Yellowjackets in de slotfase weer op voorsprong te komen en uiteindelijk wisten ze deze voorsprong ook over de streep te trekken!

 

 

 

Ook mocht het Olivet Nazarene van Jurren van der Gun, Roel van Linschoten, Dion Viola en Hugo Trijbels en opnemen tegen een team waar een landgenoot in de basis speelt, Leo Hermans! Leo die tot dusver een sterk seizoen kent bij de Judson Eagles kende een lastig duel tegen de vier mannen en moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Olivet Nazarene. De Eagles kwamen op een 2-0 achterstand waarna Hermans zelf de spanning terug in het duel bracht door de 2-1 te maken, spannend werd het uiteindelijk niet meer want aanvoerder Jurren wist het duel te beslissen met de 3-1.

 

 

 

Over dan naar onze andere captain, Koen Vos, die ook een Nederlands getint duel moest spelen! Koen trad namelijk aan tegen de 11 van Montreat waar Melle Rekvelt en Bas Pouls in de basis staan. Vos wist zelf de score te openen door de 1-0 te maken, uiteindelijk stond dit aan de basis van een nipte 2-1 overwinning. Rekvelt en Pouls wisten zich later die week in hun tweede duel wel te herpakken.. tegen Milligan College werd het 3-1 en was het een sterk duel van de Nederlanders met in de hoofdrol Melle die de assist gaf bij de 1-0 en zelf de 2-0 wist te maken.

 

 

 

Onze andere captain Tom Maas wist ook weer een overwinning bij te schrijven, zo werd cedarville met een keurige 2-0 score op zij gezet door de 11 van Tiffin University. Later die week dachten de Dragons nog een winst bij te schrijven alleen ging dit toch mis, na twee rode kaarten te krijgen ging het in overtime tegen Ohio Dominican toch nog mis en verloren de Dragons met 2-3.

 

 

 

Spits Jesse Hoekstra speelde afgelopen week maar liefst drie duels. De nummer 9 die het voornamelijk moet doen met invalbeurten zag zijn team eerst winnen van Academy of Art met 4-1 en vervolgens verliezen van Concordia met 1-3. In zijn laatste duel van de week wist Jesse zich weer van zijn beste kant te laten zien door weer een goaltje mee te pikken in de 3-2 gewonnen wedstrijd van Point Loma!

Voor Jay Wacanno was het ook een bijzonder weekend.. Jay maakte namelijk zijn allereerste officiële minuten voor de UNOH Racers. Jay mocht invallen in de met 7-1 gewonnen wedstrijd van Rochester College.

Yesin van der Pluijm heeft ook zijn basis debuut gemaakt voor Young Harris! Yesin speelde 90 minuten in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen USC Aiken.. eerder die week mocht die al bijna een uur meedoen tegen Auburn Montgomery (5-0). Good job Yesin!

Goudhaantje Kevin de Lange liet weer van zich horen! De Lange speelde afgelopen week weer twee duels.. en geen enkel duel gaat Kevin af zonder zichzelf op het scorebord te laten zien! Tegen Saint Francis werd er een nipte 1-0 zege geboekt.. Kevin was direct betrokken bij deze goal want hij leverde de assist af die de overwinning betekende! In zijn tweede duel tegen Midway university schoten de Bears uit de start blokken.. na 50 seconde werd de score al geopend, deze 1-0 bleef heel lang op het bord staan en het bleef dus ook lang spannend.. tot De Lange twee minuten voor de tijd de trekker weer overhaalde om zo het duel op slot te gooien!

 

 

 

Net als Kevin scoort Geert Bijl er nog steeds aardig op los! Het trio (Geert Bijl, Kay in ’t Ven, Abel van Beest) van Point Park University kende een valse start van de week tegen Brescia University.. want deze wedstrijd ging met 1-0 verloren. Het tweede duel kende een spannend scoreverloop.. zo kwam PPU al vroeg op een 1-0 voorsprong mede door een assist van Geert! Binnen het half uur werd het ook nog 2-0 voor PPU en hadden ze de marge te pakken waar ze naar zochten.. toch bleef deze marge niet lang staan want kort daarna viel de aansluitingstreffer al (2-1). Voor dat de slotfase echt kon beginnen flikte Geert het kunstje wat die eigenlijk ieder week doet.. scoren! Geert brengt zijn team weer op een verschil van 2 doelpunten en tekent voor de 3-1.. vasthouden is dan de taak.. en dat gebeurt! In de slotfase wordt het nog wel 3-2 maar deze brengt de overwinning niet meer in gevaar.

 

 

 

Voor Stan Rooskens, Connor van Loveren en Robbin Diederens was het ook een week van sportief succes! De drie mannen wisten allemaal hun winning streak voor te zetten.. zo won Stan van Lest Liberty (1-0) en van West Virginia Wesleyan (3-1) en wist Robbin met grote cijfers te winnen van zowel Bunker Hill (4-1) als Berkeley NJ (5-0). Connor wist zijn resultaat te behalen tegen CSU-Pueblo in overtime (3-2) en Adams State (1-0).

 

 

 

Voor goalies Mathijs Swaneveld en Ruben Stuiver was het een iets mindere week.. Swaneveld wist zijn eerste duel van de week wel overtuigen met 5-1 te winnen tegen Longwood. Toch konden de mannen van Virginia Tech geen vervolg geven in hun volgende duel want NC State bleek na 90 minuten met 1-0 te sterk te zijn.
Voor Ruben verliep de week nog iets vervelender, zijn Fransisco Dons zitten al in de negatieve spiraal door een aantal nederlagen eerder dit seizoen.. en konden ook nu weer geen winst bijschrijven. Zo werd er kansloos met 1-4 verloren van UC Irvine. Later die week volgde het duel tegen Sacramento State.. een zwaarbevochten en spannend duel, de Dons kwamen al snel op 2-0 achterstand maar konden dit toch nog rechttrekken tot 2-2 vlak voor tijd.. toch ging het in overtime toch nog mis voor Ruben en zijn mannen (2-3).

 

 

 

Voor Kevin Helsdingen is de gifbeker ook niet leeg.. deze week werd verloren van St Francis met 1-3 en werd ook het hoofd gebogen voor Saint Ambrose in overtime (2-3). Calumet college wacht dus nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen. Morgen neemt Kevin het op tegen Robert Morris University.. let’s go Kevin!

 

 

 

Van het voetbal gaan we over naar het hockey! Het UC Davis van Eline van den Bosch kende een valse start afgelopen week door met 1-0 onderuit te gaan ten Ohio University.. toch konden ze zich wel weer herpakken in het eerst volgende duel tegen Central Michigan want deze werd vrij eenvoudig met 3-0 gewonnen. Eline wist zelf weer trefzeker te zijn door de 2-0 te maken!

 

 

 

Net als bij het voetbal stonden er bij de dames ook oranje getinte duels op het programma. Zo nam Ilse Westera (Old Dominion University) het op tegen de UCONN Huskies van Lisanne van den Noort, een doelpuntrijk duel werd het zeker! Na een vroege voorsprong voor UCONN werd het nog gelijk maar dat was van korte duur.. binnen zes minuten tijd wisten de Huskies een voorsprong op te bouwen van 1-4. ODU wist nog 2-4 te maken maar de wedstrijd was gespeeld en 2-4 bleef dus de eindstand. Ilse kon later die week het tij niet keren in de wedstrijd tegen VCU want ook dit duel ging verloren na een doelpuntrijk scoreverloop van 2-3. Lisanne wist de winstpartij op ODU wel vervolg te geven door ook tegen William & Mary er met de winst vandoor te gaan (2-1).

 

 

 

Nog een Nederlands duel! Valerie Vogels mocht in afgelopen week opnemen tegen de Riders van Tess van Ommeren.. een duel met een monsteruitslag want het werd maar liefst 10-4 voor Rider! Hofstra kon geen stand houden en werd dus genadeloos afgestraft door de dames van Tess van Ommeren. Later die week ging Hoftra nog een keer onderuit, nu met 2-5 tegen Lock Haven.. toch was er hier weel een persoonlijke opsteker voor Valerie want ze wist beide goal van Hofstra voor haar rekening te nemen!

 

 

Amber Ezechiels vertrok vorige week met het vliegtuig naar Boston! Iets waar ze dan ook naar uitkeek.. maar niet alleen voor Boston maar ook naar haar duel daar. Toch pakte het duel voor haar iets minder uit dan ze had verwacht want ze moest genoegen nemen met een 2-0 nederlaag. Toch ging de knop weer vlug om bij de dames van Virginia want het volgende duel tegen Northeastern stond al weer voor de deur.. en die werd gewonnen (1-0)!

 

 

 

Net als Lisanne en wisten ook Celeste Veenstra en Moniek van Aarle & Charlotte Vaanhold beide haar duel te winnen! Shippensburg en Mercyhurst werden vrij eenvoudig aan de kant gezet met respectievelijke 4-0 en 6-0. Het duo van de Liberty Flames wisten ook twee maal te winnen.. zo werd Villanova 4-0 afgedroogd en vervolgens moest Lafayette er ook aan geloven door met 3-1 verlies het veld af te stappen.

Dit waren de hoogtepunten van de afgelopen week weer op een rijtje! Deze week staan de nodige duels weer op het programma.. wij zijn benieuwd en houden jullie natuurlijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen! Voor meer dagelijkse avonturen van onze talenten.. volg ons op Instagram!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.