Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Interview met de ongeslagen kampioen: Karlijn Goes

Interview met de ongeslagen kampioen: Karlijn Goes

Karlijn Goes vertrok in augustus naar North Carolina om te gaan hockeyen en studeren voor UNC, wat gevestigd is in de Amerikaanse plaats Chapel Hill. Karlijn vertrok naar de regerend kampioen van Amerika, die daarnaast ook nog eens het hele seizoen ongeslagen waren gebleven. Wij vroegen aan Karlijn hoe zij haar avontuur tot nu toe heeft ervaren. 

 

Je vertrok in augustus naar Amerika om te gaan hockeyen en studeren in Amerika. Wat gaf voor jou de doorslag om te gaan?
Ik was 4 jaar geleden voor vakantie naar Amerika gegaan. Ik heb toen een Nederlands meisje ontmoet die studeerde en hockeyde aan Boston University. Ze gaf me een rondleiding en ik vond het zo vet! Ik had zin in een nieuw avontuur en wilde beter leren Engels spreken, dus dit was perfect.

UNC was op het moment dat jij arriveerde al ongeslagen kampioen, was de keuze voor UNC een makkelijke keuze of heb je nog getwijfeld?
Ik was naast UNC ook gaan kijken naar Virginia en Wake Forest. Ik vond Virginia ook een hele fijne plek, ze kunnen goed hockeyen en zijn academisch hoog aangeschreven. Dus ik heb nog wel getwijfeld, maar uiteindelijk voor UNC gekozen.

=

Inmiddels zit het seizoen er net op en kan je terugblikken op het seizoen: hoe kijk je terug op je eerste seizoen in Amerika? 
Ik heb veel geleerd afgelopen maanden. Op hockeygebied, maar ook op persoonlijk/mentaal gebied. Het is interessant om te zien hoe je ermee omgaat als je naar een nieuwe plek gaat dat zo ver van huis is, waar je niemand kent en de taal ook niet volledig beheerst. Het duurde even, maar ik heb m’n plekje helemaal gevonden!

Hoe was het voor je om in een team te komen dat al zo goed was, was het qua niveau aanhaken of ging alles je redelijk makkelijk af?
Ik had van anderen gehoord dat het niveau in Amerika niet zo hoog was vergeleken met Nederland. Maar ik moest echt wel even aanpoten in het begin. In mijn team werkt iedereen elke training zijn ballen uit zijn broek en dat was ik niet gewend.

Jullie zijn ongeslagen kampioen geworden, hoe voelde het om National Champion te worden?
Leuk! Het was (en is) een geweldig gevoel om na zoveel inspanning beloond te worden met zo’n mooie titel.

Hoe zorgen jullie ervoor dat je gemotiveerd blijft om ongeslagen te blijven?
Mijn head coach is een geweldige vrouw die ons heel erg humble houd. Ze zegt onder andere dat, zodra je gaat denken dat je de beste bent, je zal gaan verliezen. Door haar benaderen we elke wedstrijd als een belangrijke wedstrijd waar we hard voor moeten werken om te winnen, zelfs als we weten dat we statistisch gezien beter zijn.

Hoe ziet de tweede helft van het seizoen er nu uit, aangezien hockey een fall sport is. 
Ik kan nu eindelijk gaan feesten! We gaan volgend semester voornamelijk focussen op conditie, dus we zullen meer in de gym te vinden zijn en minder op het hockeyveld.
Wat zijn jouw persoonlijke doelen in het nieuwe seizoen?
Eigenlijk hetzelfde als dit seizoen; genieten.
Tot slot: wat heeft je meest positief verrast aan Amerika? 
Hoe mensen tegen athletes en internationale mensen aankijken is erg grappig. Zodra je zegt dat je uit Amsterdam komt en in the field hockey team zit, ben je super cool. Het is interessant om te zien hoe de American Dream verweven zit in de cultuur. Daarnaast begroeten de mensen op mijn universiteit je gemakkelijker, ze zijn over het algemeen minder afstandelijker dan Nederlanders.
Karlijn, bedankt voor je verhaal! Geniet van je vakantie in Nederland en veel succes tweede seizoenshelft!
Wil je meer interviews lezen of bekijken wie All-American zijn geworden? Bekijk dan eens ons nieuwsoverzicht!
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.