Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Karlijn Goes wint National Championships!

Karlijn Goes wint National Championships!

Karlijn Goes heeft het nationale kampioenschap voor Field Hockey gewonnen! Karlijn ging afgelopen zomer naar de regerend kampioen: University of North Carolina, oftewel UNC. Op het moment dat Karlijn daar arriveerde, stond er al een topteam, want vorig jaar werd de titel binnengehaald door alle 23 wedstrijden tijdens het seizoen te winnen! Een ongelofelijke prestatie, maar UNC heeft bewezen dat het team er is om alle records te breken, want ook dit seizoen werd er niet verloren en dus werd opnieuw de titel binnengehaald. 

 

Op het moment dat Karlijn binnenkwam bij UNC hadden ze dus al 23 keer achter elkaar gewonnen. Door dit seizoen weer alle wedstrijden te winnen, werden er drie prijzen binnengehaald en de uitmuntende reeks van 46 achtereenvolgende winstpartijen neergezet. Eerder werden vanzelfsprekend het Regular Season van de ACC Conference gewonnen en ook het Conference Tournament werd aan het palmares toegevoegd. Louisville en Boston College werden tijdens het NCAA Tournament beiden met 3-1 verslagen. Met heel veel zelfvertrouwen werd er toegewerkt naar het toernooi om het nationale kampioenschap (de Nationals).

In de eerste wedstrijd was Stanford de tegenstander en dat werd een makkelijke prooi voor UNC: 4-0. De volgende tegenstander was Iowa en dat bleek dan ook meteen de lastigste tegenstander voor UNC, want het werd een nipte 2-1 overwinning voor de ‘Heels’. In de halve finale werd opnieuw gestreden met Boston College. In de derde ontmoeting van het seizoen werd ook gelijk de grootste overwinning geboekt op Boston College, want er werd met 6-3 gewonnen.

Finale

In de finale nam Karlijn het met haar team op tegen het Princeton van Ophelie Bemelmans. Het werd een hele eenzijdige wedstrijd, ondanks dat Princeton nog wel op 1-0 kwam, UNC maakte namelijk na de 1-0 maar liefst zes goals en versloeg Princeton dus met 6-1. Het kampioenschap is binnen! Karlijn zelf mag ook terugkijken op een succesvol debuutseizoen in Amerika, want ze deed in alle 23 wedstrijden mee en dat is erg knap als je bedenkt hoe sterk UNC is. Karlijn gaf tevens tegen Princeton haar eerste assist van het seizoen. Karlijn, gefeliciteerd met het kampioenschap en geniet ervan!

Ben je benieuwd wie onze andere National Champion is? Bekijk ons nieuwoverzicht om erachter te komen wie het is!

Voor andere updates over onze talenten in Amerika kun je ook op onze socials terecht.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.