Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Interview Dyon Dromers over zijn eerste maand in The States

Interview Dyon Dromers over zijn eerste maand in The States

3 augustus 2020. Dit is de dag dat Dyon Dromers Nederland verliet om zijn eigen Amerika-avontuur aan te gaan bij de universiteit van West Virginia. Ruim één maand later besloten we Dyon enkele vragen te stellen met betrekking tot zijn verwachtingen, ervaringen en persoonlijke mening over zijn eerste maand in The States.

 

“Kan je iets vertellen over het dagelijkse leven als Student-Athlete in Amerika?”

Omdat mijn seizoen is afgelast door corona, en waarschijnlijk pas in januari gaat beginnen, heb ik nu een ander schema dan normaal. Maar mijn dagelijkse schema ziet er als volgt uit:
We beginnen met een ochtendtraining op het veld waarna we even later een krachttraining hebben. Buiten deze momenten om heb ik enkele in-person en online lessen die ik goed moet bijhouden om geen achterstand op te lopen. Dus ik moet iedere dag zo’n 1.5 uur naar school, en daarbuiten moet ik huiswerk maken en de online lessen bijhouden. Verder moet er natuurlijk gegeten en gedronken worden. Alles bij elkaar opgeteld is de dag alweer zo voorbij.

 

“Wat waren je verwachtingen met betrekking tot het sporten en studeren voordat je vertrok naar Amerika?”

Ik ging het avontuur vrij nuchter tegemoet. Ik had me voorgenomen om in het begin alles over me heen te laten komen, alles te ervaren eigenlijk. Natuurlijk wist ik dat de sportbeleving in Amerika echt enorm groot is. Dit is iets waar ik me ook erg op verheugde om mee te gaan maken.

Met betrekking tot de school verwachtte ik een mooie campus, een studie op een goed niveau en een prettige werksfeer. Ik wist vooraf al zeker dat de combinatie sporten-studeren goed geregeld zou zijn en dat ik hulp zou krijgen waar nodig.

 

“Waren er voorafgaand aan je reis naar Amerika dingen waar je je enorm op verheugde of juist enorm tegenop zag?”

Ik verheugde me enorm op de eerste momenten met het team. Zoals ik al zei verheugde ik me enorm op mijn reis naar Amerika om het allemaal te gaan ervaren.

Eén ding waar ik wel tegenop zag was het achterlaten van al mijn familie en vrienden. Dit is natuurlijk nooit makkelijk, maar wat me te wachten lag in Amerika is iets unieks wat ik niet wilde laten schieten.

“En zijn deze dingen uiteindelijk meegevallen, tegengevallen of precies uitgepakt zoals je verwacht had?”

De eerste training die ik hier in Amerika heb gehad was echt geweldig. Ondanks dat ik er pas net was voelde ik me helemaal thuis in het team en de sfeer was top! Ik heb nog steeds elke dag veel zin om het veld op te stappen in deze unieke omgeving.
Helaas is mijn seizoen door de coronacrisis afgelast dus moet ik nog even wachten op het echte seizoen. Er valt dus zeker nog veel te beleven hier.

 

“Eenmaal aangekomen in Amerika, wat waren je eerste indrukken?”

Mijn eerste indruk was dat het in alle opzichten echt een totaal ander land was dan Nederland. Dit vind ik juist iets wat deze reis zo leuk maakt. Op deze manier maak ik kennis met nieuwe culturen, zie ik stukjes natuur waar ik in Nederland alleen maar van kon dromen, en de sportbeleving zit gewoon op een niveau dat ik niet gewend was in Nederland.

 

“Wat zijn je ervaringen deze eerste maand geweest met betrekking tot het sporten?”

Het niveau van het team is zeker goed. De faciliteiten zijn haast ondenkbaar in Nederland. Alles is vele malen groter en mooier, en bovendien wordt echt alles voor me geregeld hier. Verder is mijn team erg behulpzaam en gezellig waardoor ik me meteen welkom voelde in deze vreemde omgeving. Dit maakt alles een stuk makkelijker en leuker voor me.

“Wat is naar jouw mening het grootste verschil tussen sporten (op hoog niveau) in Nederland en in The States?”

De combinatie met school is in Nederland echt vele malen lastiger dan hier in Amerika. Omdat je studeert en sport op dezelfde universiteit begrijpt iedereen elkaar en wordt alles perfect op elkaar afgestemd. In Nederland heb ik dit als iets lastiger ervaren, daar moesten mijn school en club allerlei verschillenden afspraken maken en alles op elkaar afstemmen. Dit ging niet altijd even soepel.

 

“Wat zijn je ervaringen deze eerste maand geweest met betrekking tot je studie?”

Mijn eerste indrukken die ik tot nu toe heb gehad zijn dat de studie redelijk vergelijkbaar is met Nederland qua niveau en hoe de lessen worden gegeven. Wel heb ik gemerkt dat mijn school houdt van het geven van huiswerk haha.

“Wat is naar jouw mening het grootste verschil tussen studeren in Nederland en Amerika?”

Ik zou zeggen dat het schoolsysteem op meerdere vlakken anders is dan Nederland. Het wordt hier iets anders aangepakt. Persoonlijk vind ik vooral dat er in Amerika meer huiswerk en zelfstudie is, maar dat kan natuurlijk ook komen door mijn combinatie met het voetballen.
Voor mij is de persoonlijke hulp rondom echt wel een groot verschil. Ik word hier echt geholpen waar nodig.

 

“Wat is het belangrijkste advies dat je potentiële Student-Athletes in Nederland mee zou willen geven?”

Ik zou in ieder geval aanraden om je te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn, want er zijn enorm veel mogelijkheden. Het is een unieke kans om sport en school te combineren in de mooiste omgevingen.
Dit is een unieke ervaring die je nooit zult vergeten en die pakt niemand van je af!

 

Bedankt voor dit interview Dyon en we wensen je natuurlijk alle succes verder!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van onze talenten in Amerika?  Volg ons dan op onze socials @kingstalentnl!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.