Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Greatest Kings Highlights Updates

Drie KingsTalent Talenten zijn geselecteerd voor de MLS SuperDraft

Drie KingsTalent Talenten zijn geselecteerd voor de MLS SuperDraft

It all comes down to this! Vannacht werd door de MLS bekend gemaakt welke spelers van het College Men’s Soccer zijn geselecteerd voor de MLS SuperDraft, en er zitten drie KingsTalent talenten tussen! Bryan Iliohan (California Baptist University), Dyon Dromers (West Virginia University) en Diego Konincks (Campbell University) zijn de uitverkorenen.

Hoe gaat de MLS SuperDraft te werk?

De MLS SuperDraft is een jaarlijks evenement wat spelers in het College Men’s Soccer een kans geeft om te gaan spelen voor een professionele club uit de MLS. Deze spelers worden geselecteerd op basis van hun successen en kwaliteiten. In de Draft mogen de teams uitkomend in de Major League Soccer in 4 rondes een speler kiezen die ze aan hun team willen toevoegen. De teams kiezen op volgorde van hun prestaties in de MLS. Zo hebben de zwakkere teams een mogelijkheid om als eerste hun team te versterken.

Voor het eerst drie KingsTalent talenten in de Draft!

Dit jaar zitten er maar liefst drie KingsTalent talenten bij de SuperDraft. Bryan Iliohan, Dyon Dromers en Diego Konincks zijn de uitverkorenen. Bryan Iliohan speelt al een aantal jaar als aanvaller bij California Baptist University de sterren van de hemel, afgelopen seizoen won de spits van de ‘Lancers’ maar liefst vier individuele awards! Zijn inzet, behaalde successen en winnaarsmentaliteit hebben hem nu een kans gegeven op een professioneel contract in de MLS.

Ook Dyon Dromers heeft een schitterende kans gekregen. De oud-middenvelder van FC Eindhoven, die in 2020 naar West Virginia University vertrok, is na een fantastisch seizoen op het hoogste college niveau van Amerika de tweede KingsTalent voetballer die is geselecteerd voor de MLS SuperDraft. Dyon maakt met deze nominatie een enorme comeback in het voetbal, na al twee keer geopereerd te zijn aan zijn knie is hij nu terug aan de top van het College Men’s Soccer!

En tot slot is ook Diego Konincks gekozen voor de Draft. De ervaren verdediger van Campbell University, die in 2019 naar Amerika vertrok, beleeft na wederom een superseizoen in Amerika een nieuw hoogtepunt in zijn carrière. Na in de zomer de aanvoerders band te dragen bij One Knoxville SC in de Summer League en een schitterend seizoen te draaien bij Campbell in het Regular Season, zet hij hiermee door zijn toewijding en inzet een kroonstuk op zijn werk in Amerika!

Wanneer is de MLS SuperDraft?

De SuperDraft is woensdag 21 december om 22:30 (Nederlandse tijd) en wordt uitgezonden via een livestream op YouTube, Twitch en de website van de MLS!

Wij wensen Bryan, Dyon en Diego al het succes van de wereld en zullen met al het enthousiasme kijken naar de livestream! Stay Tuned!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.