Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards Updates

Kingstalent-atleten domineren Conference! 7/8

Verschillende talenten komen in groten getale voor bij de Conference teams. Ben jij benieuwd naar de prestaties van deze talenten? Lees dan vooral verder!

Er zijn tientallen talenten die een onderscheiding hebben ontvangen, waar wij enorm trots op zijn. Om het overzichtelijk te houden en iedereen de aandacht te geven die ze verdiend hebben, worden de prestaties van deze groep talenten belicht in meerdere artikelen. In dit artikel komen elf talenten aan bod.

We trappen het artikel af met Sacha de Corte die indruk wist te maken bij Young Harris College. De oud-verdediger van Anderlecht stond in alle zestien wedstrijden aan de aftrap, waar hij goed was voor een assist in de 3-0 overwinning op Erskine. De Corte was een ware rots in de branding in de defensie van de ‘Mountain Lions’. In de conference werd geen enkele nederlaag geleden waarmee hij een plek in het All-Conference Team heeft verdiend.

Met Joram Bogers komen we aan bij de ware spelmaker van de ‘Flyers’, waar hij met acht doelpunten en twee assists is verkozen tot ‘Offensive Player of the Year’. Hij was bij ruim 35 procent van de doelpunten direct betrokken waardoor hij een onmisbare schakel wist te zijn voor Lewis University. Onder leiding van Bogers wist de ploeg uit Illinois een sterke reeks neer te zetten in de conference, waar er negen van de dertien wedstrijden winnend werd afgesloten. Uiteindelijk hield het succes op in de halve finale van het ‘GLVC Tournament’ waar werd verloren van Indianapolis. Bogers was dit seizoen voor het eerste een vaste basisspeler, waarmee hij het vertrouwen van de trainer dubbel en dwars heeft terugbetaald door zijn uitzonderlijke prestaties.

Stan van den Beld is de derde voetballer die in dit artikel voorbijkomt, waar hij een plek heeft bemachtigd in het All-Conference Team. Verder zullen we niet ingaan op zijn individuele prestaties aangezien dit al wordt besproken in het eerder gepubliceerde artikel ‘Rits aan talenten mogen zich titelhouder noemen!’. Met Timo Boomkens en Wessel Speel hebben we nog twee talenten die kampioen wisten te worden, naast dat ze een plek in het All-Tournament en All-Conference Team wisten te bemachtigen. Ook voor deze talenten verwijs ik u graag naar eerder genoemd artikel.

Met Jasper van der Molen komen we aan bij de spil op het middenveld van de ‘Chargers’. De middenvelder was in zijn eerste jaar goed voor twee doelpunten en zes assists, waar hij zijn beste wedstrijd kende tegen Waldorf. In deze ontmoeting was Van der Molen bij drie doelpunten direct betrokken in een klinkende 7-0 overwinning. Briar Cliff University wist een ongeslagen reeks neer te zetten in de conference waardoor de ploeg zich op mocht gaan maken voor het ‘GPAC Tournament’. Helaas hield het hier in de tweede ronde op voor Van der Molen, waar er met strafschoppen werd verloren van Morningside. Door zijn constante prestaties verdiende hij een plek in het All-Conference Team.

Met Jasmin Slump komen we aan bij de eerste dame van dit artikel. De verdedigster was een vaste kracht in de defensie van de ‘Lancers’ waar ze in haar eerste jaar in alle zeventien wedstrijden aan de aftrap stond. Ondanks het wisselende succes van Grace College wist Slump zich altijd te onderscheiden, waar ze een ware sleutelspeelster was in de vijf behaalde ‘clean sheets’. Met deze sterke prestaties heeft de speelster uit Groningen een plek weten af te dwingen in het All-Conference Team.

Diego Konincks weet al voor een langere periode indruk te maken, waar hij in zijn vijfde jaar is verkozen tot ‘Defensive Player of the Year’. De verdediger uit Montfoort speelde elke wedstrijd en beperkte het tegendoelpunt gemiddelde tot minder dan één per wedstrijd. Daarnaast wist hij viermaal trefzeker te zijn waardoor hij niet alleen defensief maar ook zeker offensief van groot belang was. Konincks is pas de vierde ‘Billiken’ die tot ‘Defensive Player of the Year’ wordt verkozen waardoor hij in een illuster rijtje terechtkomt.

Max Hamelink wist voor het tweede jaar op vaste basisspeler te zijn voor de ‘Dons’ waar hij dit seizoen in alle zeventien wedstrijden in de basis startte. In een seizoen dat op en neer ging wist Hamelink tweede te eindigen op de topscorerslijst van University of San Fransisco. Daarnaast wist hij ook nog belangrijk te zijn met twee assists waarvan er een beslissend was in de 2-1 overwinning op Stanford. Na twee jaar zal de aanvoerder uit Groningen de deur achter zich dicht trekken, waar hij weet af te sluiten met de ‘Honorable Mention’.

Ten slotte zullen we afsluiten met twee dames. Annalena Vermeer wist dit seizoen zesmaal trefzeker te zijn waar ze slechts drie keer vanaf de aftrap verscheen. Met twaalf schoten op doel gaat Vermeer zeer efficiënt te werk, waar ze een ware scherpschutter genoemd mag worden. In de wedstrijd tegen USHP wist ze de schijnwerpers op haar gericht te krijgen door tweemaal te scoren in een 8-0 overwinning. Uiteindelijk heeft de voorhoedespeelster in haar eerste jaar een plek weten te bemachtigen in het All-Tournament Team.

Bij WVU Tech was Renée Verheijde een vaste basiskracht. In een seizoen met twee gezichten wist de middenveldster uit Rhenen altijd wel haar niveau te halen. In de overwinningen op Ohio Christian University en Indiana University wist ze beide keren belangrijk te zijn met een assist. Door haar status als ware steunpilaar heeft Verheijde een plek verdiend in het All-Conference Team.

Klasse prestaties allemaal, wees er trots op!

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.