Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Greatest Kings #Fromtheboardroom Highlights Updates

Diego Konincks tekent profcontract bij Chicago Fire

Diego Konincks tekent profcontract bij Chicago Fire

Diego heeft een belangrijke stap gezet in zijn professionele voetbalcarrière door een profcontract te tekenen bij Chicago Fire. De 23-jarige verdediger maakt de overstap naar het Amerikaanse professionele voetbal nadat hij zijn sporen heeft verdiend bij verschillende universiteitsteams in de Verenigde Staten.

Diego’s reis begon op vierjarige leeftijd bij MSV’19 in Montfoort, waar hij al snel bekend stond om zijn behendigheid en doelpunten als aanvallende middenvelder. In 2019 waagde Diego de sprong naar Amerika en maakte de overstap naar Midland Warriors aan de University van Midland in Nebraska. Bij Midland blonk Diego uit op het veld en werd hij direct in zijn eerste jaar geselecteerd voor het All-Conference-team van de Great Plains Athletic Conference.

Na het eerste succesvolle jaar in de VS nam Diego deel aan onze showcase waar hij zich direct in de kijker speelde bij Campbell University. In de spring nam hij direct het voortouw bij zijn nieuwe school waar hij in het eerste jaar reserve aanvoerder werd. Met de Fighting Camels werd hij kampioen in 2020 en kwalificeerde hij zich elk jaar voor de nationals. Zijn indrukwekkende prestaties bleven ook in Nederland niet onopgemerkt. Zo mocht hij in de zomerperiode van 2022 op proef bij FC Den Bosch. In de winter van 2023 werd hij geselecteerd voor de MLS Superdraft.

Voor het laatste jaar van zijn college carrière stapte de sterke verdediger, ondertussen aanvoerder van Campbell University, over naar Saint Louis University. SLU is een powerhouse in het Amerikaanse college sports met 10 nationale kampioenschappen. Hoewel het niet het seizoen was waar Diego op hoopte qua resultaten wist hij zich in de kijker te spelen van enkele profteams.

Zo mocht hij na het seizoen onder andere op proef bij Cork City op het tweede hoogste prof niveau in Ierland. Zijn droom was het slagen in Amerika. En deze droom komt nu uit. Diego tekent een contract bij MLS club Chicago Fire. Hij zal in eerste instantie aansluiten bij het reserve team dat deelneemt aan de MLS Next Pro. Zijn veelzijdigheid als verdediger en zijn leiderschapskwaliteiten zullen een waardevolle aanwinst zijn voor het team terwijl ze zich voorbereiden op het seizoen 2024 van de MLS NEXT Pro.

De ondertekening van het profcontract markeert een spannend nieuw hoofdstuk in de carrière van Diego en voegt diepte en talent toe aan de selectie van Chicago Fire. De Nederlandse verdediger staat klaar om zijn stempel te drukken op het Amerikaanse professionele voetbal en zijn veelbelovende toekomst tegemoet te gaan bij Chicago Fire.

Wij van KingsTalent zijn supertrots op Diego en wensen hem veel succes met deze mooie kans bij Chicago Fire!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.