Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Indy van Sas (Rio Grande) … First Weeks

Indy van Sas (Rio Grande) … First Weeks

Indy van Sas vertrok van Hercules B1 naar NAIA landskampioen van Amerika! Wat een uitdaging voor deze jonge centrale verdediger. Eenmaal gearriveerd in de VS gaat hij direct mee in de snelheid van het Amerikaanse voetbal. Net terug uit Chicago voor twee uitwedstrijden kijkt hij met ons terug op de eerste weken…

 

Je zit alweer bijna twee weken in the States. Hoe bevalt het je?
Het gaat hier allemaal erg snel. 2 weken geleden aangekomen en nu al pre-season met oefenwedstrijden en de eerste 2 competitie wedstrijden in Chicago achter de rug. We verbleven 4 nachten in een hotel in Chicago. Op vrijdag en zondag hadden we onze wedstrijden (2-0) en (2-1) winst. Wat wel even wennen is, zijn de busreizen van 8 uur naar Chicago bijvoorbeeld.

 

Kan je wat meer vertellen over je school & omgeving?
Ik ben op maandag 22 augustus begonnen, de eerste schooldag stelde niet zoveel voor. Het was meer introductie. De school is gelukkig niet zo heel groot dus je kan je lokaal wel makkelijk vinden, als je weet welk in welk gebouw je moet zijn. Rio Grande zelf is een dorpje van ongeveer 800 mensen, dus daar is niet heel veel te doen. voor dingen buiten de campus moet je met de auto. Dus ik ga binnenkort zeker mijn rijbewijs proberen te halen. Voor de rest is het campus leven vermakelijk genoeg.

 

Hoe zag je eerste week/weken eruit? Wat heb je zoal gedaan?
De eerste week van mij bestond voornamelijk uit trainen, aangezien school nog niet begonnen was. Ook kregen ik natuurlijk een kamer, die ik deel met mijn teamgenoot James uit Costa Rica. Ik moest ook een oriëntatietoets doen en een rooster laten maken, niks bijzonders eigenlijk.

 

 

 

Hoe ziet er een dag als student-athlete op een college uit?
Je begint met ontbijt voor school in de cafetaria. Vervolgens ga je naar je lessen, dan heb je lunch, en daarna heb je eventueel nog lessen. De tijden verschillen natuurlijk afhankelijk van je rooster. Dan ga je in de avond trainen/ huiswerk maken.

 

Heb je leuke teamgenoten? Hoe groot is het team?
Mijn teamgenoten zijn allemaal erg aardig, ik werd gelijk goed opgevangen. ons team telt volgens mij 28/29 personen. De oudste van mijn team is bijna 26 en ik ben de jongste. We hebben erg veel nationaliteiten: we hebben Spanje, Brazilië, Engeland, Frankrijk, Nederland, Chili, Venezuela, Costa Rica, Finland en natuurlijk de VS.

 

 

 

Is pre-season zwaar? Hoe is de intensiteit?
Pre-season trainingen zijn erg zwaar, de eerste training(en) zijn volledig gericht op conditie, vaker zonder bal dan met. Naarmate het seizoen begint, ga je meer tactische en technische oefeningen krijgen. De intensiteit is erg hoog, je gaat van de ene oefening naar de andere en dat terwijl het meestal rond de 30 graden is.

 

Wat is het niveau?
Het niveau van mijn team is erg goed. We zijn niets voor niets nationaal kampioen. Het is dan ook logisch dat, wij meestal beter zijn dan de tegenstander. Ik vind het erg lastig om het te vergelijken met het niveau in Nederland, het is namelijk senioren voetbal en ik heb in Nederland alleen in de jeugd gespeeld.

 

Wat valt je op? Waar kijk je van op? Bijzondere dingen meegemaakt?
Bij onze eerste oefenwedstrijd, moesten we voordat de wedstrijd begon, allemaal naar het volkslied luisteren, dat vond ik erg apart, toen besefte ik hoe serieus alles hier is. Bij uitwedstrijden verblijf je altijd in een hotel, Alles wordt gewoon erg goed geregeld.

 

Wat staat er de komende weken op het programma?
Deze week heb ik tot en met donderdag school. In het weekend spelen we onze eerste thuiswedstrijden, daar verheug ik me heel erg op.

 

KingsTalent wenst Indy veel succes in de verdere voorbereiding en competitie! Voor meer achtergronden over Indy check
– Indy van Sas signs at Rio Grande University, Ohio
– Even voorstellen … Indy van Sas

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.