Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Ik wilde zelf heel graag studeren in combinatie met voetbal op een hoog niveau.” – Interview met Gijs van Schouten

“Ik wilde zelf heel graag studeren in combinatie met voetbal op een hoog niveau.” – Interview met Gijs van Schouten

Oud-AZ keeper Gijs van Schouten is ondertussen al een aantal weken in Milwaukee. Afgelopen week heeft Gijs door middel van een aantal belangrijke reddingen een groot aandeel gehad in de overwinning tegen Drake University. Wij hebben Gijs gesproken over zijn keuze en het avontuur dat hij aan is gegaan in Amerika. Hieronder lees je het verhaal van Gijs!

Naar welke school ga je? Waarom besloot je naar deze school te gaan? 

Ik heb gekozen voor de ‘ University of Wisconsin Milwaukee’. Ik heb deze keuze gemaakt, omdat ik graag op een mooi niveau in D1 wilde voetballen in combinatie met een studie en ik in de gesprekken een goed gevoel bij de coaches en spelers kreeg. Deze universiteit heeft ook een mooi academisch niveau en ligt bovendien op een fraaie plek, vlakbij bij het strand van Lake Michigan.

 

Waar kijk je het meest naar uit? 

Ik kijk vooral heel erg uit naar de wedstrijden. Er zijn al een paar oefenwedstrijden geweest waarin ik heb gespeeld en merk dat de sportbeleving hier echt heel groot en ook wel anders is. We hebben een mooi veld en er passen in het stadion erg veel mensen voor wedstrijden. Daarnaast kijk ik heel erg uit naar het avontuur gewoon. Op jezelf wonen, in een ander continent en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 

Waarom heb je besloten om dit avontuur aan te gaan? 

Ik wilde zelf heel graag studeren in combinatie met voetbal op een hoog niveau. Als ik bij AZ zou blijven zou die combinatie heel moeilijk, eigenlijk onmogelijk, worden. Hier is de combinatie echt heel goed geregeld, wat het een stuk makkelijker maakt. En zoals ik zei, het avontuur trok mij enorm aan.

 

Wat zijn je verwachtingen qua sportbeleving in Amerika? 

Ik ben hier nu dus al even en de sportbeleving is echt heel groot. Ik heb nu 2 uitwedstrijden en een thuiswedstrijd gespeeld en dat was gewoon heel vet. Voor oefenwedstrijden was er echt al veel publiek en dat wordt alleen maar meer gedurende het seizoen. Ook is alles hier heel professioneel geregeld en zijn de faciliteiten overal goed.

 

Hoe reageerde je omgeving op jouw aanstaand avontuur in Amerika? 

Eigenlijk heb ik alleen maar positieve reacties gehad. Iedereen vindt het bij me passen als persoon en ze zijn allemaal enthousiast over het avontuur dat je aangaat. Natuurlijk zijn er wel gemengde gevoelens omdat je mensen gaat missen, maar dat is nou eenmaal zo.

 

Waar zal je het meest aan moeten wennen als je in Amerika zit, denk je? 

Het eten. We zitten nu in pre season, wat betekent dat de niet sportende studenten er nog niet zijn. De cafetaria’s zijn dus nog niet open. Dagelijks eten we elke maaltijd met het team, wat alleen al een mooie ervaring is, maar het eten is wel heel anders dan wat ik gewend ben. Weinig groente en veel vlees. Dan moet je dus goede keuzes maken en dat is soms niet makkelijk.  Zodra de cafetaria’s open gaan, is er meer keuze.  Daarnaast is de aanloop naar de wedstrijden heel anders. Er wordt bijvoorbeeld voor elke wedstrijd het Amerikaanse volkslied afgespeeld en wordt je naam omgeroepen als je al op het veld staat en moet je je hand omhoog doen. Een erg leuke ervaring, moet ik zeggen.

 

Wat wil je op sportief niveau gaan bereiken? 

Ik hoop sowieso dit seizoen een ring mee naar huis te mogen nemen. Dat betekent dus kampioen worden. Ik denk dat we er zeker het team voor hebben om dat te doen. Mijn ambitie is nog steeds om later, maar wel met een universitaire opleiding, professioneel keeper te worden.

Gijs, bedankt voor je tijd. Wij wensen je enorm veel succes en plezier toe in Amerika! Wil je Gijs blijven volgen in zijn avontuur in Amerika? Volg dan onze socials! @kingstalentnl

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.