Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Gijs van Schouten maakt overstap naar Biola University

Gijs van Schouten maakt overstap naar Biola University

Keeper Gijs van Schouten heeft een mooie Amerikaanse transfer te pakken. Hij maakt de overstap van de University of Wisconsin-Milwaukee Naar Biola University.

Op vijfjarige leeftijd begon Gijs bij Legmeervogels met voetballen. Later maakt hij een transfer naar Roda’23 en AFC Amsterdam. Een aantal mooie stappen voor Gijs, die met AFC Onder-13 op het hoogste niveau actief was. Zijn goede prestaties leidde tot veel interesse van profclubs in Nederland. Hierdoor besloot Gijs om de stap te maken naar de jeugdopleiding van AZ, waar hij in de Onder-14 terecht kwam. Hier kreeg hij de kans om aan internationale toernooien mee te doen en met de Onder-15 van AZ werd hij kampioen van Nederland én won hij de beker.

Toen Gijs in de Onder-18 van AZ speelde, mocht hij regelmatig meedoen met de Onder-23. Echter nam hij hierna het besluit om naar Amerika te gaan. Bij de University of Wisconsin-Milwaukee won hij meerdere awards en startte hij afgelopen seizoen ieder duel onder de lat. Hij maakte een goede indruk in Amerika en dit levert hem nu een transfer op.

Biola University is nu een goede keeper rijker. De school kende een prima seizoen met vooral een goed einde. In de laatste vier wedstrijden kreeg het team geen tegengoal. Gijs kan dus een mooie concurrentiestrijd aan gaan bij Biola.

Gijs, gefeliciteerd met deze overstap!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.