Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Ik moest en zou dit doen” Lotte Kanters

“Ik moest en zou dit doen” Lotte Kanters

Wat een seizoen heeft Lotte Kanters achter de rug. Als kers op de taart is ze Rookie of the Year geworden in de South Athletic Conference! Wij spraken Lotte over haar bevindingen.

Als eerst, hoe is het met je?

Het gaat heel goed met me. Ik ben nu iets langer dan een week terug in Amerika en ik heb het alweer heel erg naar mijn zin. We zitten nu in off-season, dus we sporten veel in de gym en we rennen veel om onze conditie te verbeteren. Ook zijn we weer begonnen met school, wat erg goed gaat. Het is erg leuk om weer terug te zijn en mijn volgende semester te beginnen.

 

Je hebt een erg goed eerste seizoen achter de rug. Hoe heb jij het ervaren?

Ik heb het erg goed ervaren. Toen ik hier voor het eerst kwam, was het wel even wennen. Een heel groot team, andere velden en verdere afstanden voor een wedstrijd. Maar na een aantal wedstrijden ging het erg goed. Ik begon steeds meer wedstrijden te winnen met mijn team en we hadden een streak van acht gewonnen wedstrijden achter elkaar. Het was een hele mooie en bijzondere ervaring om in de halve finale en finale te mogen spelen. En om dan uiteindelijk ook nog te winnen is natuurlijk het beste wat je kan overkomen. Zo heb ik mijn eerste seizoen heel erg mooi afgesloten!

 

Ook heb je verschillende awards weten te winnen. Wat was je reactie toen je je eerste award won?

De eerste grote award die ik won was Freshman of the year van mijn conference. Het begon met dat ik van mijn coach hoorde dat ze mij had genomineerd voor Freshman of the year. Dat was al een hele grote eer dat ze mij had genomineerd uit al onze 15 freshman’s. Ik had helemaal niet verwacht dat ik de award zou winnen, omdat andere genomineerden bijvoorbeeld meer hadden gescoord of meer punten hadden. Mijn eerste reactie toen ik zag dat ik het was geworden, was dat ik een beetje begon te huilen. Ik belde gelijk mijn moeder op en vertelde het geweldige nieuws. Al mijn teamgenoten feliciteerde me. Dat was echt een geweldig gevoel. Toen ik de prijs uiteindelijk in mijn handen had kon ik het eigenlijk niet geloven, maar het was toch echt zo. Hij heeft nu een heel mooi plekje in mijn huis in Nederland!

 

Hoe ben je op het idee gekomen om sport en studie te gaan combineren in Amerika?

Aan het eind van mijn examenjaar wist ik niet zo goed wat ik wilde doen na mijn middelbare school. Mijn goede vriendinnetje en oud teamgenootje Isabella, die nu bij Limestone speelt, vertelde mij over dat zij misschien naar Amerika wilde om daar te gaan hockeyen en studeren. Dat klonk zo leuk dat ik er toen zelf wat meer naar begon te kijken. Mijn hele leven is het al mijn droom om naar Amerika te gaan en hockeyen is iets wat ik het allerliefste doe in mijn vrije tijd. Dus toen ik hoorde dat ik dat kon combineren was dat de perfecte optie. Nu zit ik hier in Amerika bij Converse University en zit een van mijn beste vriendinnen bij Limestone University, maar 30 minuten hier vandaan.

 

Hoe reageerde je omgeving toen je hierover vertelde?

Toen ik aan mijn ouders vertelde dat ik naar Amerika wilde na mijn middelbare school om hockey te spelen, waren ze eigenlijk helemaal niet verbaasd. Ze wisten al dat ik na mijn middelbare school door wilde gaan met hockey, omdat dat mijn allergrootste hobby is. Van jongs af aan wilde ik al naar Amerika. Je zag altijd in films hoe het leven er in Amerika uit zag en dat wilde ik altijd al zelf ontdekken.

Mijn ouders wisten dat toen ik dit vertelde dat ze me er niet meer van af konden praten. Ik moest en zou dit doen. Toen ik vertelde aan mijn vrienden dat ik in Amerika wilde gaan studeren reageerde ze heel blij en enthousiast. Ze vonden het allemaal heel vet en cool, en ze waren zeker jaloers. Maar dat ik dan voor zo’n lange tijd weg zou zijn was wat minder goed nieuws. Maar ook al wist ik dat iedereen me heel erg ging missen, ik wist ook zeker dat ze heel erg blij voor me waren, omdat ze wisten dat ik dit heel graag wilde doen en het mij blij maakte.

 

Wat was voor jou de grootste reden geweest om te kiezen voor Converse University?

Toen ik voor het eerst belde met coach Valerie gaf ze mij een heel open en welkom gevoel. Ze was heel geïnteresseerd naar mij en mijn leven in Nederland. Ze bracht me in contact met een ander Nederlands meisje, Julia, die al bij Converse zat. Ik heb toen met haar gebeld en het klikte zo goed en het sprak me zo erg aan dat ik eigenlijk mijn keuze al had gemaakt. Nadat ik één keer met Julia had gebeld, had ik heel veel contact met haar. Ze kon al mijn vragen beantwoorden en hielp mij met alles wat ik moest doen en regelen. Mijn eerste gevoel was zo goed en fijn bij Converse dat ik geen andere school meer wilde. Toen heb ik uiteindelijk best snel mijn keuze gemaakt.

 

Wat is voor jou het grootste verschil tussen leven in Amerika en leven in Nederland?

Het grootste verschil tussen het leven in Amerika en het leven in Nederland is dat je je sport combineert met je studie. In Nederland staat je school helemaal los van de sport die je doet. In Amerika is je sport gecombineerd met je school. Ik vind dat persoonlijk heel leuk, omdat je dan echt voor je school mag spelen. Als je een belangrijke wedstrijd speelt komt de hele school kijken en voel je een verbonden gevoel met alle mensen van je school. In Nederland is het niet zo gecombineerd en samen wat ik wel jammer vind.

 

Je bent in de winter break naar huis gevlogen. Hoe was het om weer (even) thuis te zijn?

Het was heel lekker om even thuis te zijn. Ik kon al mijn vrienden en familie weer zien. Ik was maar drieënhalve week thuis, dus heb zoveel mogelijk vrienden gezien. Ik was thuis tijdens kerst en mijn verjaardag, wat ik heel leuk vond. Ik heb lekker gegeten met mijn familie en mijn verjaardag goed gevierd met mijn vrienden.

 

Je oude teamgenootje Isabella Vos speelt bij Limestone, een rivaal/concurrent. Hoe was het voor jou om tegen Isabella te spelen in van plaats met haar?

Het was wel gek om voor het eerst tegen Isabella te spelen, omdat ik mijn hele leven bij haar in het team heb gezeten. Dus om dan tegen haar te moeten spelen en om haar in een ander tenue te zien was wel heel gek. Limestone en Converse zijn natuurlijk twee hele grote rivalen van elkaar, maar dat maakte het juist nog leuker om tegen haar te spelen, want je wil je vriendinnetje natuurlijk verslaan.

 

Als laatste; wat wil jij meegeven aan studenten die twijfelen om het avontuur in Amerika aan te gaan?

Wat ik zou meegeven aan mensen die twijfelen om naar Amerika te gaan is sowieso doen! Je leert zoveel nieuwe en andere dingen. Het is een hele mooie en vette ervaring om in een ander land te kunnen studeren. Mijn Engels is al zoveel verbeterd, wat voor later ook heel handig kan zijn. Je maakt echt vrienden voor het leven. Het mooiste is dat je je favoriete sport of hobby kan combineren met studeren en school. Als ik advies zou moeten geven zou ik 100% zeker zeggen; DOEN!!!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.