Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Lotte Kanters: “Bij wedstrijden komen veel mensen van de school kijken”

Lotte Kanters: “Bij wedstrijden komen veel mensen van de school kijken”

Hockeyster Lotte Kanters geniet bij Converse University van het leven als student-athlete. Met twee kampioenschappen op rij en meerdere individuele prijzen, gaat ze zich opmaken voor weer een nieuw seizoen. Wellicht dat ze zelfs nog een niveau hoger gaat spelen.

 

Hoe kwam Lotte eigenlijk op het idee om naar Amerika te gaan? Lotte: “Ik wist na de middelbare school niet goed wat ik wilde doen. Toen kwam één van mijn beste vriendinnen met dit plan. Ik wist niet wat ik wilde, ben hockeyliefhebber en wilde iets van reizen doen. Dus toen dit op mijn pad kwam ben ik in contact gekomen met KingsTalent. Ik wilde niet direct het normale studentenleventje in Nederland. Mijn broer en zus deden dat wel gelijk, maar ik wilde iets anders doen. In mijn omgeving komt dit niet veel voor dus ik vond het leuk om dit dan te gaan doen, een mooi avontuur.”

Student-athlete zijn in Amerika, is voor haar een unieke ervaring. “Deze combinatie van sport en studeren is in Nederland niet mogelijk. Je volgt een studie en speelt voor een club. Hier speel je echt voor je school. Er komen bij wedstrijden veel mensen kijken van je school, dat is wel mooi. Hierdoor mag je ook lessen missen als je een belangrijke wedstrijd hebt. In Nederland kan dat niet, daar kan je geen les missen voor je sport.”

Lotte is nu twee jaar in Amerika, langer dan dat ze eigenlijk zelf gedacht had. “Na mijn eerste jaar hier had ik me al ingeschreven voor een studie in Nederland. Maar ik besloot al snel dat ik nog een jaar in Amerika wilde blijven. Ik wil hier lekker hockeyen en heb hier goede vrienden gemaakt, we hebben twee keer het kampioenschap gewonnen en dat wilde ik gewoon nog een keer doen.”

Ondanks dat ze nieuw was in haar eerste jaar, zette ze al een mooie prestatie neer met het team. “Het eerste jaar was even wennen. Ik had niet verwacht dat we kampioen zouden worden. De tweede keer was natuurlijk wel anders, we hadden iets te bewijzen. Dat nam wat meer spanning en druk mee en dat vond ik wel leuk. Het aanpassen hier ging vrij goed. Ik heb veel internationale mensen om me heen, dus iedereen moest zich aanpassen, dat helpt wel. Wat hier qua studie wel positief is, is dat je nog geen keuze hoeft te maken in de eerste twee jaar welke richting je op wil. Ik kon algemene vakken uitkiezen en er zo achter komen wat ik wilde doen.”

Ook heeft Lotte individuele prijzen gewonnen. “In mijn eerste jaar heb ik Freshman of the Year gewonnen en in het tweede jaar Offensive player of the Year. In het eerste jaar wist ik niet eens dat ik dat soort prijzen kon winnen, dus dat kwam een beetje uit het niets maar was wel heel leuk. In het tweede jaar heb ik er hard voor gewerkt en is het leuk dat ik individuele prijzen mag winnen. Heel bijzonder dat ik dat verdiende.”

Ze kwam niet alleen met sportieve doelen naar Amerika. “Ik wilde heel graag beter worden in Engels. Je hebt hier geen keus en je moet gewoon Engels praten. Verder wilde ik graag meer van de wereld zien, ook buiten Europa. Ik vond het mooi om dan naar Amerika te gaan, steden te bezoeken en meer van de wereld te zien. Ik ben laatst bijvoorbeeld in Miami geweest met twee vriendinnen tijdens de lentebreak.”

Is Lotte al tevreden? “Mijn avontuur is geslaagd als ik hopelijk op een hoger niveau kan gaan spelen. Wellicht dat ik daar dan ook mooie prestaties kan behalen en kampioen worden. Dan zou mijn avontuur helemaal geslaagd zijn.”

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.