Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

‘Ik kijk het meest uit naar het zoveel bezig zijn met sport en om nieuwe mensen te leren kennen.’ – Interview met Milan Hoeffnagel

‘Ik kijk het meest uit naar het zoveel bezig zijn met sport en om nieuwe mensen te leren kennen.’ – Interview met Milan Hoeffnagel

Vandaag praten we met Milan Hoeffnagel die een gloednieuw avontuur aangaat bij Aquinas College in Michigan. Milan vloog afgelopen week naar Amerika, dus zijn American Dream is begonnen! We vroegen Milan waar hij het meest naar uit kijkt en wat zijn verwachtingen zijn in Amerika. Lees hieronder het interview!

Naar welke school ga je? Waarom besloot je om voor deze school te kiezen?

Ik ga naar Aquinas College in Grand Rapids, Michigan. Nadat ik een aantal aanbiedingen had gekregen van scholen ben ik gaan uitzoeken wat ik het liefst wilde. Aquinas voldeed het beste aan mijn perfecte plaatje, het programma, de locatie, het voetbalteam, de faciliteiten, de beurs en het contact met de coach spraken mij enorm aan en zo ben ik dus bij deze school uitgekomen.

 

Waar kijk je het meest naar uit?

Ik kijk het meeste uit naar het zoveel bezig zijn met sport en om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe ervaringen op te doen. Ook kijk ik er heel erg naar uit om een heel andere omgeving te gaan ontdekken, de USA is een land wat mij van jongs af aan al aanspreekt en om daar dan te studeren en dat te combineren met sport is natuurlijk ontzettend gaaf. Ik kijk er enorm naar uit.

 

Waarom heb je besloten om dit avontuur aan te gaan?

Ik weet nog goed dat ik bezig was met school en dat ik op een dag een bericht kreeg van het KingsTalent team of ik eventueel geïnteresseerd zou zijn om wat dingen te horen over het bedrijf en het sporten en studeren in de Verenigde Staten. Ik was die tijd veel bezig met reizen die ik wilde gaan maken en was altijd dol op de Verenigde Staten, dus hier wilde ik wel wat over horen. Uiteindelijk na goede gesprekken met Paul zijn ik en mijn ouders gaan nadenken en ben ik eigenlijk vrij snel tot de conclusie gekomen dat dit een mooie kans voor mij is om te gaan doen. Zelf wilde ik het ook heel graag alleen wist ik eerst nog niet helemaal wat de mogelijkheden waren, maar na de gesprekken was ik er vrij snel van overtuigd dat ik dit traject graag aan wilde gaan.

 

Hoe reageerde je vrienden en familie op jouw aanstaand avontuur in Amerika?

Toen ik vertelde dat ik dit wilde gaan doen reageerde iedereen heel erg enthousiast en positief. Ze denken er eigenlijk allemaal hetzelfde over en weten dat dit een mooie kans is voor mij die ik niet moet laten gaan. Ik heb er met heel erg veel mensen over gesproken en er is niemand geweest die negatief reageerde. Ik weet nog goed dat ik in het begin zei tegen mijn vader en moeder dat ik zoiets wilde doen en dat zij een beetje sceptisch reageerde, omdat ik wel vaker iets zeg wat uiteindelijk dan niet doorgaat, maar na een tijdje toen ik echt het traject aan ging en uiteindelijk alles zeker was, waren ze allemaal super enthousiast. Nu het dichtbij komt heb ik wel van iedereen gehoord dat ze mij enorm gaan missen, maar dat hoort erbij.

 

Wie of wat ga je het meest missen in Nederland?

Ik ga mijn familie en vrienden het meest missen. Ik zie ze natuurlijk bijna elke dag en ben altijd dichtbij iedereen geweest en dat gaat nu heel anders zijn. Daarnaast eigenlijk vrijwel niets, want ik heb er enorm veel zin in.

 

Wat denk je dat het moeilijkst gaat worden in Amerika?

Ik denk dat ik in het begin even moet wennen aan wat dingen, Ik denk dat dat het moeilijkst gaat zijn. Voor de rest zou ik niet echt weten wat echt lastig gaat worden.

 

Wat zijn je verwachtingen qua sportbeleving in Amerika?

Ik verwacht en weet eigenlijk wel zeker dat ze in Amerika sport als een heel groot ding zien. In ieder geval veel groter dan hier in Nederland, er moet wel gewoon gepresteerd worden, op school, maar ook met voetbal. Hier hou ik van en ik wil zelf ook veel bereiken. In Amerika is sport een van de belangrijkste dingen en ik verwacht dat zij dit dus ook heel serieus nemen, wat natuurlijk alleen maar super mooi is.

 

Wat wil je op sportief niveau gaan bereiken?

Als collectief wil ik graag dat we eerste worden in de conference en dat we veel wedstrijden winnen. Mijn persoonlijke doelen zijn om belangrijk te zijn voor het team met veel goals, assists en belangrijke acties. Daarnaast wil ik mezelf als speler graag ontwikkelen en de wat mindere dingen nog sterker maken met elke training en wedstrijd.

 

Ben je klaar voor jouw American Dream?

Ik ben er zeker klaar voor en kan niet wachten om in het vliegtuig te stappen. Ik kijk er enorm naar uit om mijn nieuwe hoofdstuk te beginnen en wil KingsTalent bedanken voor het mogelijk maken van dit nieuwe avontuur in mijn leven.

 

Milan, bedankt voor je tijd en wij wensen je onwijs veel succes en plezier in Michigan! We blijven je volgen…
Wil jij Milan ook blijven volgen? Houd onze Instagram goed in de gaten! @kingstalentnl

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.