Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews Parents

“Er is meer mogelijk dan je denkt!” Interview met Kirsten Hoeffnagel

“Er is meer mogelijk dan je denkt!” Interview met Kirsten Hoeffnagel

Milan Hoeffnagel heeft de stap gemaakt naar Aquinas College in Michigan waar hij zijn studie aan het combineren is met voetbal. Inmiddels heeft hij het ouderlijk nest al een tijd geleden verlaten. Hoe gaat het nu met zijn ouders? Wij spraken Kirsten, de moeder van Milan!

Hoe keek u van te voren tegen het avontuur van Milan aan? En hoe staat u er nu in?

Toen Milan ons vertelde dat hij benaderd was door KingsTalent, waren we sceptisch. Wij hadden, via een kennis van Milan, vage informatie gekregen over KingsTalent. Het leek in eerste instantie niet te zijn weggelegd voor ons. We hadden geen verwachtingen, maar gingen na aandringen van Milan, toch het online gesprek met Paul de Koning aan. Dit gesprek maakte ons enthousiast en wat zijn we blij dat we Milan hebben gesteund om zijn droom te verwezenlijken.

Nu raden wij het iedereen aan, om op z’n minst het gesprek aan te gaan. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Hoe houdt u contact met Milan? Zijn er bijvoorbeeld vaste momenten dat jullie elkaar spreken?

Milan is gelukkig een open kind. Hij deelt veel met ons door foto’s en filmpjes te sturen, te appen en het allerfijnst…te Facetimen. Dit gebeurt op alle momenten van de dag/nacht. Zo blijven we met elkaar in contact en is het gemis draaglijk. We worden volledig meegenomen in zijn avontuur.

 

Er komt het een en ander bij kijken om te gaan studeren in Amerika. Hoe heeft u het traject ervaren?

Milan heeft eigenlijk alles zelf geregeld, daar zijn we super trots op. Het is echt zijn avontuur! Hij is stapje voor stapje begeleid door Han de Koning van KingsTalent. Alle stappen worden besproken en op papier gezet. Dit gaf ons heel veel steun en rust. Wij hebben vanaf de zijlijn meegekeken, meegedacht en meegestuurd. Paul de Koning was meer het aanspreekpunt voor ons, als ouders zijnde.

 

Wat is voor u tot nu toe het meest verrassende geweest?

Dat Milan dit ook ECHT is gaan doen. Alles wat we te horen kregen is uitgekomen. En….Han de Koning was op ieder moment van de dag beschikbaar, zelfs s ’nachts! Milan kon met al zijn vragen en zorgen bij hem terecht. Dit vonden we geweldig!

We vinden het prachtig dat we de meeste wedstrijden kunnen volgen. We zitten regelmatig op dinsdagnacht om 1 uur met onze neus in de laptop, mee te genieten van de wedstrijd.

 

Hoe ervaart u het verschil in sport tussen Amerika en Nederland?

De manier van voetballen is heel anders hier dan in Amerika. In Amerika is het meer fysiek en in Nederland (Europa) meer gericht op de techniek.  Milan moet elke dag trainen. Daarnaast wordt er onbeperkt door gewisseld en wordt er bij gelijkspel 2x 10 minuten extra tijd gespeeld.

 

En hoe ervaart u tot nu toe het academische gedeelte van Milan zijn avontuur?

Milan is erg gemotiveerd om zijn studie tot een goed einde te brengen en hij brengt ons hiervan op de hoogte. Wij hebben weinig zicht op zijn studie. We vonden het bijzonder dat hij vakken heeft gekozen. Je kiest meer voor de vakken dan voor een bepaalde studie. Dit lijkt ons erg motiverend, omdat je de vakken kiest die jouw interesse hebben.

Wij vinden het fijn dat de studie en het voetbal hand in hand gaan. We begrepen dat als de studie achterblijft, hij niet opgesteld staat. Dit hebben we overigens nog niet ervaren.

 

Wat mist u nu het meeste van Milan?

We missen Milan, in alles wie hij is! We weten dat het goed is en we zijn zo blij voor hem dat hij het daar geweldig heeft, maar als ouders missen we ons kind. Zijn hele aanwezigheid, een bruisend, energiek, humoristisch en gevoelig kind. Hij is een echte vrienden/familieman, dus hij wordt gemist! Natuurlijk missen we ook de wedstrijden op zaterdag waar we trouw bij aanwezig waren.

Gelukkig komt hij in december een periode thuis, daar verlangen we allemaal naar!

 

Zijn er dingen die u mee wil geven aan studenten/ouders die eventueel nog twijfelen?

Ga het gesprek aan met KingsTalent en oordeel dan pas of het wat voor jouw kind is. Milan had contact met twee jongens die in het Amerikaanse avontuur zaten. Dat was fijn en dat hielp hem bij de voorbereiding. Wij hebben de meeting met ouders en kinderen gemist i.v.m. corona. Dat was jammer. Wij hadden ook graag gesproken met ouders van kinderen die dit avontuur meegemaakt hebben of het ook van plan zijn. Daarnaast komen er toch meer kosten bij kijken, dan je van te voren hebt ingeschat. Milan kan om de vier maanden thuis komen voor een periode, dat maakt het voor alle partijen goed te overzien.

Wij vinden het voor hem een geweldig avontuur en we zijn erg blij dat we zijn meegegaan in zijn droom; voetballen en studeren in het buitenland!

 

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.