Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Onze talenten schitteren in de Nationals! 1/2

Meerdere talenten hebben zich door puike prestaties weten te plaatsen voor de Nationals. In dit artikel zoomen we in op deze prestaties en bekijken we wie er op dinsdag, donderdag en vrijdag (14, 16 en 17 nov) in actie kwamen en zich mogen op gaan maken voor de volgende ronde!

We trappen het artikel af met Yart van Lieshout die zich dinsdag met Tyler Junior College mocht opmaken voor de krachtmeting met Eastern Florida State College. In een gelijkopgaande wedstrijd wist Van Lieshout net na rust aangever te zijn op de 1-0. De ploeg uit Texas wist het doel verder schoon te houden waardoor zij het twee dagen later mochten gaan opnemen tegen Arizona Western College. In deze enerverende wedstrijd kwam de ploeg van Van Lieshout op een comfortabele 4-1 voorsprong na 74 minuten. De aanvaller uit Eindhoven wist zijn doelpuntje mee te pakken in een wedstrijd die met 4-3 werd gewonnen. Hierdoor kon de focus volledig op de finale tegen Monroe College.

Vervolgens schakelen we over naar Dave Neijenhuis, die het donderdag mocht opnemen tegen Jasper Schinkel en Milan Hoeffnagel. In een knotsgekke wedstrijd waarin de ‘Bulldogs’ iets meer de overhand hadden ging de voorsprong van de ene naar de andere ploeg. Tennessee Wesleyan wist tweemaal op voorsprong te komen waarbij Neijenhuis belangrijk was met een assist op de 2-1. Vervolgens knokte Aquinas zich terug, waar ze zelfs op voorsprong wisten te komen door een assist van Schinkel op de 2-3. Nog geen 20 seconden later lag de 3-3 alweer in het netje waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Hierin trok Tennessee aan het langste eind waardoor Neijenhuis zich op mocht gaan maken voor de wedstrijd tegen Bethel.

Jasper van der Molen en Filip Peters kenden met Governors State University een geduchte tegenstander. In een wedstrijd waar Briarr Cliff de underdog was wisten zij enorm effectief te werk te gaan. Met slechts 5 schoten voor de ‘Chargers’ wisten zij de wedstrijd over de streep te trekken tegenover 25 schoten van Governors State. Door deze geweldige prestatie mochten de twee heren zich gaan opmaken voor de clash met Grace College twee dagen later.

Een dag later stonden de volgende krachtmetingen op het programma, waar de dames van East Stroudsburg University het op vrijdag mochten opnemen tegen Assumption. Jady van Gils, Jet Vermeulen, Jolien Zoetman en Minke Klijn waren onderdeel van de ploeg die met zeer dominant veldspel de wedstrijd volledig controleerde. In de 3-0 overwinning trok Klijn de hoofdrol naar zich toe, door eindverantwoordelijk te zijn voor de tweede en derde treffer. Hierdoor mochten de ‘Warriors’ het twee dagen later opnemen tegen Kutztown.

Pleun Lammers en Sanne Hak namen het op tegen Noa Boterman en Laura Janssen. In een gelijkopgaande wedstrijd trokken de dames van North Carolina aan het langste eind door met 2-0 te winnen. Hierdoor mochten Lammers en Hak zich op gaan maken voor de clash tegen Northwestern. Beide dames beleven een uitstekend seizoen waar er vooralsnog maar drie nederlagen werden geleden in 21 wedstrijden.

Joram Bogers nam het op tegen Purdue Northwest. De spelmaker van Lewis was wederom belangrijk in het aanvalsspel wat uiteindelijk leidde tot een 1-0 overwinning. De ploeg uit Illinois had de overhand, wat zich wist uit te betalen in de eindstand. Hierdoor mocht Bogers zich op gaan maken voor de wedstrijd tegen Illinois Springfield.

Anne Sikkema wist van onschatbare waarde te zijn voor Southern N.H. Ze was met een doelpunt belangrijk in de 2-0 zege op Roberts Wesleyan, waardoor zij zich mocht gaan opmaken voor de volgende kraker. Hiermee was de derde treffer van het seizoen een feit voor de speelster uit Groningen.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.