Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Ik ga met 100% vertrouwen beginnen aan mijn American Dream” Pim Huijgens

“Ik ga met 100% vertrouwen beginnen aan mijn American Dream” Pim Huijgens

Pim Huijgens over zijn voorbereiding naar Amerika

Wat weet je al van Mount Vernon Nazarene University en waarom besloot je naar deze school te gaan?

MVNU was de eerste university die zich voor mij meldde. Toen ik het berichtje binnenkreeg van Coach Zach Ganzberg ben ik gelijk informatie op gaan zoeken over de school. Het is een christelijke universiteit met ongeveer 2000 studenten, gelegen in Ohio. Het Men’s soccer team komt uit in de NAIA Crossroads League. Het weer in Ohio is wat extremer dan in Nederland en is in mijn ogen een goed klimaat om in te voetballen. De gesprekken met de coach verliepen erg soepel en we hadden meteen een klik met elkaar. Het plan dat MVNU voor mij heeft spreekt me erg aan en ik merk ook dat er vanuit de coach veel vertrouwen is mij. De school biedt de opleiding aan die ik wil gaan studeren, namelijk Business Administration. Ook kwam ik in contact met Hidde, die een tijd geleden via KingsTalent bij MVNU terecht gekomen is. Hij heeft me veel verteld over het team en de school. Door de goede begeleiding van mijn KingsTalent-consultant Sjoerd en al deze punten heb ik de keuze gemaakt om te tekenen bij MVNU. 

 

Waar kijk je het meest naar uit?

Ik kijk het meest uit naar het moment waarop de officiële competitie start. Dit zal ergens in augustus dit jaar zijn. Vanaf dat moment kan ik mezelf bewijzen en laten zien dat ik een meerwaarde kan zijn voor het team in de NAIA. Ook kijk ik ernaar uit om mijn nieuwe teamgenoten in het echt te ontmoeten. Ik heb enkelen al via social media gesproken en ik merk dat er een goede band is tussen het team en de staf. Het is een enorm mooi vooruitzicht om onderdeel te gaan zijn van dit team.

 

Wie of wat ga je het meest missen uit Nederland?

Uiteraard zal ik mijn ouders, zus en vrienden uit Nederland gaan missen. Ik ga het trainen samen met Tijn en de avonden met Storm en Sjef enorm missen. Verder vind ik het ook jammer dat ik niet meer van dichtbij kan volgen wat mijn vrienden bezig houden. Alles zal via het videobellen moeten, behalve in de vakanties, want dan kom ik natuurlijk terug naar Nederland.

 

Hoe reageerde je familie/vrienden op jouw aanstaand avontuur naar Amerika? 

Ik ben zelf op het idee gekomen toen ik het erover had met iemand waarbij ik weleens ga trainen. Hij is een aantal jaar geleden ook via KingsTalent in Amerika terecht gekomen. Ik had al het idee om een nieuwe stap te gaan maken en via hem kwam het in me op om deze stap richting Amerika te zetten. Toen ik het plan aan mijn ouders voorstelde waren ze eigenlijk een beetje verbaasd. Ze konden niet goed inbeelden wat ik bedoelde en waren ook helemaal niet op de hoogte van het sportklimaat op universiteiten in Amerika. Toen ik mijn ouders uitgelegd had hoe alles in elkaar zat, waren ze gelijk positief hierover. Toen ik samen met hen een gesprek gehad heb met Paul van KingsTalent, was het plan duidelijk. Mijn ouders laten mij altijd vrij in de keuzes die ik maak. Mijn vrienden reageerden er ook heel enthousiast over en ik kreeg veel leuke opmerkingen erover. Ik hoor vaak dat het echt iets voor mij gaat zijn en dat ik deze kans moest nemen.

 

Wat spreekt jou het meeste aan van de Amerikaanse cultuur? 

Ik ben zelf nog nooit in Amerika geweest, maar ik weet wel dat de Amerikaanse cultuur erg verscheiden is. Hetgeen wat mij het meeste aanspreekt van de Amerikaanse cultuur is het competitieve. Het alsmaar beter willen worden en het beste uit jezelf willen halen is iets waar ik enorm veel respect voor heb en ik denk dat wij in Nederland daar nog iets van kunnen leren. Ik hoop deze mentaliteit dan ook veel tegen te komen in Amerika.

 

Welke plekken wil je zeker gaan ontdekken in Amerika? 

De eerste plek die in me opkomt is Miami. Dit lijkt me een van de beste vakantiebestemmingen en ik vind Florida een van de beste staten in Amerika. Hier wil ik zeker een paar weken vakantie houden.

Ook zou ik graag een keer naar Yellowstone National Park willen. De natuur in dit park is heel mooi en ik zou er graag willen kamperen met een paar vrienden.

 

Wat denk je dat de grootste uitdaging zal zijn als je in Amerika bent? 

De lange busreizen. Ik ben geen fan van lang onderweg zijn en langere tijd stilzitten. Bij uitwedstrijden in Amerika is de kans groot dat je lang in de bus moet zitten. Dit zal voor mij een uitdaging worden, we zijn in Nederland natuurlijk wat anders gewend.

 

Ben je al helemaal klaar voor jouw American Dream?

Ja, ik ben er zeker klaar voor! Ik ga met 100% vertrouwen beginnen aan mijn American Dream en heb er heel veel zin in. De aankomende zomer zal weinig uitrusten worden voor mij, aangezien ik topfit aan moet komen in Ohio, maar dat moet geen probleem zijn. Alleen nog slagen voor mijn VWO-eindexamens in mei, maar ook daar heb ik geen twijfels over.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.