Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

The diary of – Pim Huijgens (MVNU)

The diary of – Pim Huijgens (MVNU)

Deze zomer verruilde Pim Huijgens zijn leven in Nederland in voor het sportgekke Amerika. Hier versterkt hij de Cougars van Mount Vernon Nazarene University. Op deze school, gelegen in Ohio, volgt hij de opleiding Business Administration. Deze week neemt de middenvelder ons mee in een week uit zijn American Dream.

Sunday 11/09

Zondag is altijd de rustigste dag van de week en staat in het teken van rust en herstel. Afgelopen zaterdag hebben we onze wedstrijd tegen Concordia University met 4-0 gewonnen. Het was een goede wedstrijd waarin we veel kansen kregen en ik 85 minuten gespeeld heb. Na de wedstrijd kwamen er allerlei kinderen om handtekeningen vragen en ben ik uit eten gegaan met de grootouders van mijn kamergenoot, die 5 uur gereisd hadden om onze wedstrijd te zien. Vandaag heb ik uitgeslapen tot 9:30 en ben daarna met een deel van het team naar de kerkdienst gegaan, iets wat de meeste mensen doen hier. Daarna heb ik een ijsbad genomen in ons sportcentrum en de wedstrijd van afgelopen zaterdag teruggekeken. Toen ik klaar was met mijn huiswerk en avondeten gegeten had, heb ik volleybal gespeeld met vrienden op campus om te oefenen voor de competitie van aankomende week. In een team met 11 anderen speel ik intermural volleybal doordeweeks. Morgen zal de voorbereiding beginnen voor onze volgende wedstrijd.

Monday 12/09

De tweede schoolweek is begonnen van vandaag had ik drie lessen. Na school was het tijd voor trainingssessie van anderhalf uur. In deze training werd er gefocust op ‘crossing and finishing’ aangezien we 33 schoten hadden afgelopen wedstrijd en maar 4 keer het net wisten te raken. Aangezien ik als wingback speel betekende dit veel rennen en voorzetten geven, dus het was een training vol werk voor mij. Hierna was het tijd voor een welverdiende maaltijd en een douche. Vervolgens ben ik gelijk doorgegaan naar onze team meeting waarin we onze aankomende tegenstander Lawrence Tech University analyseerden en afspraken maakten voor de wedstrijd. Tijdens de meeting kregen we eten van onze foodpartner Yellowbird Foodshed. In de avond hadden we als volleybalteam onze eerste wedstrijd die we speelden met 2-0 wonnen in sets. Helaas hebben we onze eigenlijke eerste wedstrijd “verloren”, omdat we voetbaltraining hadden en dus niet konden spelen.

Tuesday 13/09

Op dinsdag heb ik altijd pas les om 11:30, maar lang uitslapen zit er niet vaak in omdat we meestal een team-workout hebben in de sportschool op de campus ‘s ochtends. Deze workouts zijn anders dan ik gewend ben van naar de sportschool gaan in Nederland. Het is intensiever en de focus ligt veel meer op uithoudingsvermogen dan hoeveel gewicht je kan tillen en buikspieren is een standaard onderdeel van elke sessie. Na de workout heb ik een snelle douche genomen en ben ik doorgegaan naar mijn Macroeconomics class waarin ik al snel weg mocht omdat ik mijn huiswerk al af had. Mijn major is Business Administration dus mijn meeste lessen zijn gericht op (bedrijfs)economie. De school heeft een speciaal gebouw waar alle lessen die gerelateerd zijn aan dit onderwerp plaatsvinden dus meestal heb ik daar les. Toen ik lunch gegeten had op campus ben ik doorgegaan naar de laatste klas van de dag. Dinsdag en donderdag zijn altijd de rustigere dagen van mijn week qua school. ‘s Avonds hebben mijn kamergenoot en ik onze kamer geüpdatet met led-verlichting en opgeruimd, want tijdens het weekend komen er meestal een hele hoop andere studenten in onze kamer chillen, waardoor het snel rommelig wordt. Ook heb ik aan mijn huiswerk gezeten, omdat morgen onze uitwedstrijd is en ik niet te veel huiswerk wil maken in de bus.

Wednesday 14/09

Matchday against Lawrence Tech University. De dag begon met een Accounting quiz en daarna een team-walk, iets wat we altijd doen in de ochtend van wedstrijddag. Na lunch was het tijd om de bus in te stappen en 3,5 uur te rijden naar Michigan. Voordat we naar het veld gingen hadden we eerst lunch met het team en om 19:00 begon de wedstrijd. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en het was een spannende wedstrijd. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel, wat een terechte uitslag is gezien de wedstrijd. Ik was zeer moe van de busreis en de 90 minuten die ik gespeeld heb en dus heb ik geslapen op de weg terug naar Mount Vernon. Rond 2:00 kwamen we terug aan op de campus.

Thursday 15/09

Aangezien we door onze uitwedstrijd pas laat terug waren op campus, hadden we deze ochtend geen activiteit met het team en om 11:30 had ik pas mijn macroeconomics exam. Ik kon dus uitslapen vandaag en na de tweede les van de dag was het tijd voor een team workout in de sportschool. Dit voelde goed om me lichaam los te maken omdat ik nog stijf was van de wedstrijd van gisteren. Na de team workout heb ik een ijsbad genomen voor me spieren en na een snelle douche was het tijd voor een video analyse voor onze tegenstander van aankomende zaterdag, Thomas More University uit Kentucky. Dit is onze laatste non-conference wedstrijd voordat de Crossroads League begint. Tijdens het begin van de avond heb ik samen met mijn coach en grad assistant de plaatselijke voetbalvereniging geholpen met het geven van training aan kinderen van 7, 8 en 9 jaar oud en daarna heb ik avondeten gegeten met mijn grad coach. Dit is iemand die studeert en coach is en dus dichter bij de spelers staat. De avond heb ik gespendeerd door huiswerk te maken en een film te kijken met een paar vrienden.

Friday 16/09

Vandaag was het tijd om de laatste voorbereiding te treffen voor de wedstrijd van morgen tegen Thomas More. Na 3 lessen in de ochtend en middag was het tijd om te trainen. In deze sessie lag de focus op hoe Thomas More speelt en hoe wij ons spel gaan spelen. Na de training heb ik snel avondeten op en om 7:30 was het tijd voor onze wekelijkse teammeeting waarin we de documentaire ‘Partido a Partido’ over Diego Simeone kijken en wat eten. Na de meeting heb ik huiswerk gemaakt en met vrienden uit mijn residentie FIFA gespeeld.

Saturday 17/09

Matchday! Om 9:00 hadden we ontbijt met het team en om 9:45 vertrokken we naar Kentucky voor onze wedstrijd tegen Thomas More University. Dit was een reis van ongeveer 2,5 uur. Toen we aankwamen in Kentucky hebben we lunch op met het team en zijn we naar het voetbalveld toe gegaan. De wedstrijd begon om 4 uur in de middag en het was 30 graden, en dus beloofde het een zware wedstrijd te worden. Bijna de hele wedstrijd waren we de betere ploeg met meer kansen (17 schoten), maar helaas konden we het net maar 1x vinden. Een Nederlandse jongen van TMU scoorde de 1-0 en de wedstrijd eindigde in een 2-1 nederlaag voor ons. 90 minuten gespeeld, maar een zeer teleurstellend resultaat. Toen we in de avond terugkwamen op campus was het tijd om nog wat huiswerk te doen. Over een week start de Crossroads League (conference) en we hebben onze non-conference wedstrijden geëindigd met een 5-2-1 record.

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.