Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Het verhaal van… Yesin van der Pluijm

Het verhaal van… Yesin van der Pluijm

Vandaag is Yesin van der Pluijm aan het woord. Yesin licht kort toe hoe het is om in Amerika te studeren en sporten bij Young Harris College in Georgia.

 

Heb je het naar je zin in Amerika?
Zeker weten, het is nog steeds een heel mooie ervaring en ik merk dat ik persoonlijk ook erg groei door in het buitenland te studeren/voetballen en daarbij meer verantwoordelijkheden heb.

Hoeveel spelers uit andere landen heb je in je team?
In total hebben we 30 spelers, waarvan er maar 3 uit Amerika komen. De 27 andere spelers komen uit Spanje, Frankrijk, Zweden, Australië, Duitsland, Portugal, Noorwegen, Uruguay, Oostenrijk, Ierland, Denemarken, Canada, Engeland, Mexico en dus ook Nederland. Geweldig om in een team te spelen met zoveel nationaliteiten.

 

Merk je verschil in cultuur onderling in je team?
Natuurlijk zijn er wel cultuurverschillen, maar doordat we bijna allemaal in een nieuw land terecht zijn gekomen creëer je samen een eigen cultuur. De vele verschillende nationaliteiten maken het makkelijker voor elkaar, omdat je niet de enige uit het buitenland bent en iedereen gaat door hetzelfde proces. Onderling worden er dus veel talen gesproken. Iedereen heeft wel zijn eigen dingetjes, maar om dan wat te noemen: de Spaanstalige spelers drinken veel mate, de Engelse jongens hebben wat meer banter en vinden het heerlijk om te spelen als het regent.

Waarom heb je gekozen om in Amerika verder te studeren?
De ervaring om in het buitenland te studeren en om ook op een goed niveau te voetballen heeft de doorslag gegeven om naar de States te gaan. Een studie in het buitenland staat altijd goed op je CV.

Sportieve hoogtepunt persoonlijk?
Ik speel veel, en ik heb als sophomore (2e-jaars) al veel verantwoordelijkheden in het team dankzij het vertrouwen van mijn coach in mij. Dat is voor mij persoonlijk erg belangrijk. Ook heb ik goeie herinneringen aan mijn PDL seizoen bij Cincinnati Dutch Lions FC afgelopen zomer, waar ik belangrijk kon zijn.

 

Sportief hoogtepunt met je team?
Wij hebben vorig seizoen de conference en het toernooi gewonnen. 2 prijzen na een 17-1-1 record, niet slecht. We hadden erg veel goede spelers die vertrokken, waarvan er nu 4 professioneel spelen in Amerika. Dat geeft wel hoe sterk ons team afgelopen seizoen was. Dit seizoen hebben wij ook zeker een sterk team, alleen kost het wat meer tijd om allerlei verschillende spelers in het team een plek te geven en als team te spelen. Daar zijn we nu goed mee bezig. Hopelijk kan ik deze vraag volgende keer beantwoorden met een prijs in de Nationals. Wie weet.

Wat wil je echt nog een keer doen in Amerika?
Ik wil graag reizen naar andere steden nu ik hier toch ben. Afgelopen Spring Break was ik bijvoorbeeld naar Daytona Beach geweest met vrienden wat me erg beviel. Misschien een keertje naar de westkust of een New York. Dat zijn wel dingen die ik nog wil gaan doen wanneer ik daar de tijd voor heb. De Nationals winnen staat ook nog op m’n to-do list voor in Amerika.

Zijn er enige verschillen vergeleken met vorig jaar?
Academisch gezien gaat het goed. Ik heb een gevarieerd rooster, maar vanaf januari neem ik meer lessen die gericht zijn op mijn majors. Nadat 11 seniors vertrokken afgelopen seizoen zijn er binnen het team een aantal dingen veranderd, ook voor mij. Ik speelde vorig jaar al relatief veel voor een freshman, maar dit seizoen is dat nog meer en heb ik een verantwoordelijke rol. Allemaal positieve dingen dus. Ik zit goed op m’n plek en kan niet wachten op wat de toekomst zal brengen.

Bedankt voor je tijd, Yesin! Nog veel succes bij Young Harris!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.