Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Guus Wolters over zijn avontuur in de Nationals

Guus Wolters over zijn avontuur in de Nationals

Guus Wolters heeft ook in de Nationals gespeeld. Wij spraken de verdediger van de Point Skyhawks over zijn avontuur in de Nationals!

Hoe ziet de aanloop naar het toernooi eruit?

Na dat we de finale van het conference tournament hadden gewonnen, op een vrijdag,  hebben we een week de tijd gehad om ons voor te bereiden. We spelen onze eerste wedstrijd namelijk op donderdag. We hebben eerst twee dagen vrij gekregen en daarna op maandag met zijn allen gekeken naar de loting voor de Nationals. Dat was best cool, want toen kwamen we erachter dat we naar Columbia, Missouri gingen voor de eerste ronde.

Hoe reis je naar de bestemming van het toernooi?

Omdat Columbia, Missouri best ver is, gingen we met het vliegtuig.

Hoe ziet je reisdag eruit?

We vertrokken op dinsdagochtend om 5:00 ‘s ochtends vanuit onze school om zo om 9:00 het vliegtuig te pakken van Atlanta naar Kansas City. We vlogen met het hele team, de coaches en de athletic trainer. In Kansas City stonden er twee busjes voor ons klaar. Daarmee zijn we naar het centrum gereden om wat te eten en de rest van de middag hebben we Kansas City verkend. Echt een hele mooie stad en ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord. Later op de middag reden we met de busjes ongeveer twee uur naar Columbia, Missouri. Daar hadden we ons hotel op ongeveer vijf minuten van de school waar we zouden spelen.

Hoe ziet je voorbereiding eruit in tegenstelling tot andere wedstrijden?

Doordat we een lange reis achter de rug hadden was de voorbereiding ook anders. Maandag konden we nog een goede intensieve training doen. Dinsdag hebben we een soort van recovery gedaan in het zwembad bij het hotel. Woensdag hadden we twee uur de tijd om te trainen op het veld van Columbia.

Ook hebben we veel meetings gehad met een scouting report voor onze wedstrijd. De voorbereiding was dus wel wat anders dan normaal aangezien we al twee dagen van tevoren in het hotel zaten. Het was echt een beetje het leven van een prof eigenlijk, wat natuurlijk heel gaaf is.

Hoe ziet je gameday eruit?

De aftrap is om 12:30. ‘S ochtends natuurlijk ontbeten in het hotel en daarna zijn we naar de school gegaan. Daar hebben we gewoon onze normale routine kunnen doen in de kleedkamer en tijdens de warming up.

Wat is het verschil tussen een ‘gewone’ wedstrijd en een wedstrijd in het tournament?

In het tournament speel je tegen teams vanuit het hele land. Vaak ken je deze teams niet en ook dit was de eerste keer ooit dat mijn school tegen Columbia speelde. Je hebt dus weinig informatie vooraf. Ook is het een tournament met knock-outs dus als je verliest is het meteen klaar en is je seizoen ook direct voorbij. Er zit dus heel veel spanning aan zo’n wedstrijd.

Wat is het gaafst aan de Nationals?

Ten eerste natuurlijk het gevoel dat je bij de laatste 40 teams zit uit het hele land. Er zijn meer dan 210 teams in het hele land en om dan bij de laatste 40 te zitten voelt wel echt goed. Wat ik ook heel gaaf vind is dat we reizen met het vliegtuig en een paar nachten in een hotel slapen. Je voelt je net een prof.

Waar kijk je het trotst op terug in het seizoen?

Ik kijk goed terug op mijn eerste seizoen hier bij Point University. Het was natuurlijk voor het team en de school een geweldig seizoen omdat we voor het eerst in de geschiedenis de Nationals hebben gehaald. We zijn kampioen geworden, wat ook gaaf was om mee te maken. Zelf heb ik ook een prima seizoen gehad en heb ik mijn eerste goals en assists kunnen maken voor het team.

Waar kijk je het meest naar uit als het seizoen is afgelopen?

Eerst hebben we een week vrij met Thanksgiving natuurlijk. Ik ben dan van plan om naar Washington DC te gaan met een paar teamgenoten. Dat lijkt me heel erg gaaf. Het is dan ook al bijna Christmas break en daar heb ik ook wel zin in. Nu het seizoen voorbij is hebben we dus wat meer vrije tijd en die tijd kan ik goed gebruiken om leuke nieuwe dingen te doen

Heb je een bijgeloof, zo ja wat is deze dan?

Nee ik doe niet echt aan bijgeloof. Er zijn wel veel spelers hier die dat wel hebben en dat zijn echt heel veel verschillende dingen. Zelf heb ik dus niks.

Wat is het doel van jullie team?

Ons doel is gewoon ons beste spel spelen en we spelen natuurlijk voor de winst. We weten dat Columbia een erg sterk team is maar we gaan er gewoon vol in en ik heb er veel vertrouwen in.

Hoe ga je om met de spanning van deze wedstrijden?

Vaak luister ik voor de wedstrijd wat muziek en doe ik gewoon rustig aan. Een beetje spanning is er altijd wel maar dat hoort er ook bij vind ik. Zodra de warming up begint is dat vaak wel weg en gaan we gewoon vol voor de winst.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.