Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Guus Wolters verlaat Oldenzaal voor Georgia

Guus Wolters verlaat Oldenzaal voor Georgia

De 18-jarige linkermiddenvelder gaat zijn club, KVV Quick’20, verlaten voor een Amerikaans avontuur bij de Point Skyhawks waar Guus gaat studeren aan Point University in West Point Georgia.

 

Vanaf zijn zesde is Guus al bezig met voetbal bij Quick ’20 in Oldenzaal. Zijn talent valt op en hij wordt gescout voor de jeugdopleiding van FC Twente. Hiermee speelt hij een aantal mooie internationale toernooien. Zo heeft hij gevoetbald tegen jeugdteams van Chelsea en Borussia Dortmund. Ook werd hij kampioen met FC Twente onder-11.

Na twee jaar bij FC Twente gevoetbald te hebben besluit Guus om terug te gaan naar KVV Quick’20 waar hij oa met Quick’20 onder-13 kampioen werd. In het seizoen 2018-2019 lukte het Guus om in het stadion van Heracles Almelo play-off wedstrijden te winnen, waardoor ze promotie binnenhaalden naar de 2de divisie.

Guus is een echte leider. Hij is daarom ook vaak gekozen tot aanvoerder van zijn team. Guus komt het beste tot zijn recht als linkermiddenvelder. Hier kan hij gevaar creëren met zijn traptechniek, maar ook verdedigend zijn steentje bijdragen om het de tegenstanders moeilijk te maken. Guus heeft een verfijnde traptechniek, dit is ook de reden dat hij verantwoordelijk is voor alle dode spelmomenten.

Guus gaat vanaf augustus 2021 spelen voor de Point Skyhawks, die uitkomen in de Appalachian Athletic Conference. Hier komen 12 mannenvoetbal teams in uit. Op dit moment staat het toekomstige team van Guus op een 5e plaats. Met zijn nieuwe team gaat Guus dus bovenin meedraaien.

 

De Point Skyhawks spelen hun thuiswedstrijden in het River Bowl Stadium. Dit stadion heeft een van de beste velden van de Appalachian Athletic Conference. Wij hopen dat Guus naast Engels ook een beetje Spaans spreekt, want maar liefst 14 van de 22 van zijn teamgenoten komen uit Spanje, Argentinië of een ander Spaanssprekend land.

Wij wensen Guus alvast veel succes en plezier in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.