Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Geweldig om met het vliegtuig te reizen” Dave Neijenhuis

“Geweldig om met het vliegtuig te reizen” Dave Neijenhuis

Fall season zit er op voor de Tennesee Wesleyan Bulldogs. Wij hebben contact gehad met de aanvoerder van de Bulldogs, Dave Neijenhuis. Lees verder voor zijn bevindingen over het seizoen.

Hoe ziet de aanloop naar het toernooi eruit? (Speciale voorbereiding qua school, sport, rust) 

Wij hadden waarschijnlijk een andere aanloop dan andere scholen. Wij werden ingeloot door de NAIA, dus er moest in een korte tijd veel gebeuren. We kregen het op de maandag te horen en op  woensdag zaten we al in het vliegtuig. Dus er moest last-minute veel geregeld worden. Als student was dat al het huiswerk af maken voor de aankomende week, zodat ik me volledig kon focussen op voetbal. Daarnaast hadden we natuurlijk trainingen gericht op de tegenstander.

 

Hoe reis je naar de bestemming van het toernooi?  

We gingen met de bus naar Atlanta. Vanuit Atlanta gingen we met het vliegtuig naar Palm Beach en vervolgens nog een stukje met de bus. Het is geweldig om met het vliegtuig te mogen reizen voor een wedstrijd.

 

Hoe ziet je reisdag eruit?

We vertrokken om 04:30 naar het vliegveld en hadden vervolgens gezamenlijk ontbijt daar. Vervolgens was het wachten totdat we konden boarden. Daarna heb ik de gehele vlucht geslapen. Toen we waren geland zijn we gezamenlijk gaan lunchen en daarna meteen door gegaan naar het hotel.

 

Hoe ziet je voorbereiding eruit in tegenstelling tot andere wedstrijden?  

Er wordt tot in de details voor je gezorgd. Alles is goed geregeld. Zo gingen we de avond voor de wedstrijd ook naar een top restaurant, de Cheese cake Factory.

 

Hoe ziet je gameday eruit?

Om 09:00 verzamelen we in de lobby om te gaan rekken en strekken. Daarna gezamenlijk ontbijten om vervolgens twee uurtjes te kunnen relaxen. Toen hadden we de wedstrijd bespreking in de businessroom van het hotel, heel gaaf. Na de bespreking vertrokken we richting het veld om ons om te gaan kleden en te gaan beginnen aan de warming up.

 

Wat is het verschil tussen een ‘gewone’ wedstrijd en een wedstrijd in het tournament? 

Er hangt wel een andere sfeer. Ik vind het lastig om te beschrijven wat voor sfeer dat dan is. Verder hangt er toch meer spanning dan bij een ‘gewone’ wedstrijd. Ook wordt er natuurlijk meer geregeld/gezorgd voor het gehele team.

 

Wat is het gaafst aan de nationals? 

Je bent zo ver weg van je eigen school en directe omgeving. Je gaat met een vliegtuig naar een super gave plek en zit in een geweldig hotel. Je speelt tegen erg goede scholen, dus je kunt je ook meten met hun. Dit maakt het allemaal super gaaf.

 

Waar kijk je het meest trots op terug in het seizoen? 

Dat ik in mijn tweede jaar al zo belangrijk kan zijn voor mijn team. Natuurlijk ben ik er ook erg trots op dat ik captain van het team ben. Verder ben ik ook erg trots op de persoonlijke award die ik heb weten te bemachtigen, namelijk All-Conference First Team. Ook ben ik trots op het feit dat we de finale van het Conference Tournament hebben weten te behalen. De school heeft hier al lang niet meer gestaan, dus het is een goede prestatie van ons.

 

Waar kijk je het meest naar uit als het seizoen is afgelopen? 

Even lekker relaxen en tijd spenderen met familie en vrienden.

 

Heb je een bijgeloof, zo ja wat is deze dan? 

Toen mijn opa is overleden heb ik een kruisje gekregen van hem. Die doe ik altijd om bij wedstrijddagen, want mijn opa was mijn grootste fan. Ik had een speciale band met hem en wij ademde allebei voetbal. Vandaar dat er ook zo’n goede connectie tussen ons was.

 

Wat is/was het doel van jullie team? 

We hebben alle beslissende wedstrijden al in het begin van het seizoen gehad. We zijn het dus ook allemaal van wedstrijd tot wedstrijd gaan bekijken.

 

Hoe ga je om met de spanning van deze wedstrijden? 

Niks bijzonders eigenlijk. Ik visualiseer af en toe voor wedstrijden, maar voor de rest doe ik niet anders dan normaal.

 

Hoe kijk je (straks) terug op het seizoen? 

Teleurstellend. Mijn eigen doel was een ring te winnen met het team. We waren erg dichtbij tijdens het toernooi, maar het mocht niet zo zijn. Dus erg zuur..

 

Bedankt voor je tijd Dave!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.