Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even voorstellen … Isis Cornelissen (Drexel)

Even voorstellen … Isis Cornelissen (Drexel)

 

Isis Cornelissen verhuist van Ravestein naar Philadelphia om te gaan hockeyen en te studeren! Van de eerste klasse Dames 1 met MHC Oss naar NCAA Division 1 met Drexel University. Voor Isis een mooie vervolgstap van haar nog prille maar succesvolle carrière! We kijken samen met haar vooruit op haar grote stap en proberen haar nog wat beter te leren kennen…

 

 

Stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Ik ben Isis Cornelissen, nu 17 jaar en ik woon in Ravenstein, in Noord-Brabant. Hier woon ik met mijn ouders en ik heb twee oudere broers. Ik hockey in Oss en daar ging ik ook naar school. Ik vind het erg leuk om dingen met vriendinnen te doen, zoals stappen of shoppen of ‘terrassen’. Mijn leven is bijna altijd wel druk en ik heb iedere dag wel iets te doen, dat merk vooral nu ik vakantie heb haha!

 

 

Waar speel je op dit moment? En waar heb je in het verleden gespeeld?
Op mijn 7e ben ik begonnen met hockey bij MHC Oss, de hockeyclub van Oss. Dit is ongeveer iets meer dan 10 km van waar ik woon. Samen met een vriendinnetje begon ik met hockey en onze ouders hebben heel wat jaren voor ons op en neer moeten rijden, maar met alle liefde natuurlijk. Tegenwoordig kunnen we zelf de auto pakken wat het toch wel wat makkelijker maakt. Ik hockey nu dus al meer dan 10 jaar. Op het begin was het vooral allemaal voor de lol maar naarmate de jaren vorderden werd prestatie ook steeds belangrijker. Ik ben erg competitief en kan dan ook erg slecht tegen mijn verlies haha! Vanaf het moment dat er naar prestatie werd gekeken heb ik in de 1e teams gespeeld. Met de B1 haalden we het eerste jaar Super B, het tweede jaar werden we kampioen in de Sub-topklasse. Toen ik over ging van de B naar de A kreeg ik van hockeyclub (toen nog) Oranje-Zwart de vraag of ik daar in de A1 wilde komen spelen. Dit kwam voor mij als een grote verrassing omdat ik er ook nog nooit eerder aan had gedacht om bij een andere club te gaan hockeyen. Uiteindelijk heb ik besloten om toch in Oss te blijven met name omdat ik niet wilde dat mijn schoolprestaties er onder zouden gaan lijden. Eindhoven was bovendien toch wat kilometers verder dan Oss. Dat jaar in de A1 hebben we nét geen landelijk gehaald en zijn we uiteindelijk tweede geworden in de Super A. Na één jaar in de A te hebben gespeeld ben ik vervroegd doorgeschoven naar de Dames 1 waar ik het afgelopen seizoen in heb gespeeld. We speelden Eerste Klasse en hadden de Play-offs gehaald voor overgangsklasse omdat we tweede waren geworden in onze poule. Helaas konden we het net niet opbrengen om twee keer te winnen waardoor mijn hockeycarrière bij Oss een paar weken eerder ophield dan gehoopt. Toch was het een leuke afsluiting van alle mooie jaren bij Oss en ben ik er nu helemaal klaar voor om naar Amerika te vertrekken!

 

 

 

Wat kan je ons vertellen over je toekomstige team en Universiteit?
Deze zomer verhuis ik van het kleine stadje Ravenstein naar Philadelphia, de zesde stad van Amerika. Ik ga hockeyen en studeren bij Drexel University. Zij spelen Division 1, de hoogste divisie in de Verenigde Staten. Ik ben de enige Nederlandse speelster in het team, verder zal ik alleen maar Engelstalige teamgenoten hebben. Ik ken natuurlijk nog niet veel mensen daar, maar ik heb al wel een beetje contact met andere toekomstige teamgenoten. De competitie daar is heel anders geregeld dan hier in Nederland. Het seizoen is veel korter maar wel met bijna evenveel wedstrijden en daardoor dus ook wel wat intensiever. Toch kijk ik er heel erg naar uit om in grote steden als New York en Boston te hockeyen met onze uit-wedstrijden!

 

Heb je al contact met je toekomstige teamgenoten?
Ik heb dus al een beetje contact met een paar toekomstige teamgenoten die ook nieuw in het team zitten. Een paar hiervan zullen waarschijnlijk ook mijn ‘roommates’ worden. Samen bereiden we ons voor op het zware ‘pre-season’ maar ook op de leuke dingen zoals de stad waar we naartoe gaan.

 

 

Wat ga je studeren in Amerika? En waarom heb je gekozen voor deze opleiding?
In Amerika ga ik International Business studeren. Ik heb eerst in Nederland een aantal studies bekeken zodat ik een beetje wist wat ik leuk vond en zodat ik voor de zekerheid nog een optie B achter de hand zou hebben. In Nederland zou ik International Business Administration (IBA) zijn gaan studeren. Op Drexel is het International Business en een internationale studie in het buitenland doen staat natuurlijk nog beter aangeschreven.

 

 

Heb je jezelf doelen gesteld in Amerika?
Mijn doelen voor in Amerika zijn beter worden in hockey, mijn diploma halen, Amerika en de Amerikaanse cultuur en steden ontdekken en natuurlijk heel veel plezier hebben. Het is een geweldige ervaring waar ik later alleen maar voordeel van zal hebben. Ondanks dat ik hier veel moet missen (waar ik niet echt goed in ben) verwacht ik dat ik het daar ook heel leuk ga hebben.

 

 

 

Wat is je favoriete stad in Amerika?
Ik ben nog nooit in Amerika geweest maar al heel mijn leven wil ik een keer naar New York en deze zomer ga ik er eindelijk heen! Dus dat zou denk ik mijn favoriete stad zijn, ondanks dat ik er nog niet ben geweest. Maar steden als Los Angeles en Miami lijken me ook heel leuk en ik ben ook heel erg benieuwd naar mijn nieuwe woonplaats Philadelphia.

 

 

Wat ga je het meest missen uit Nederland?
Vooral de mensen, zoals mijn vriendinnen en familie en toch ook wel de feestjes van hier. Hier in Brabant heb je natuurlijk carnaval, daar kan ik dan helaas niet bij zijn en gewoon het uitgaan hier. Dat zal daar lastiger worden met de hogere leeftijdsgrens…

 

 

 

Waar mag je je midden in de nacht voor wakker maken?
Cheese onion chips van Lays.

 

 

Natuurlijk willen we je beter leren kennen! Hieronder leggen we je meerdere opties voor, aan jou de keuze om een te kiezen (dikgedrukt is wat voor Isis van toepassing is).

 

 

Impulsief of Bedachtzaam
Huisfeest of Discotheek
Hollywood of Times Square
Euro’s of Dollars
Olympische Spelen of WK
Friet of Pasta
Uiteten of zelf koken

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.