Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even voorstellen …. Christoph Willemsen (LMU)

Even voorstellen …. Christoph Willemsen (LMU)

 

KingsTalent houdt de ontwikkelingen en ervaringen van Talenten in de Verenigde Staten van dichtbij in de gaten. Met enige regelmaat plaatsen we blogs, interviews en andere nieuwswaardigheden. Recent zette Christoph Willemsen een handtekening onder zijn contract bij Lincoln Memorial University uit Harrogate, Tennessee. Begin augustus pakt hij het vliegtuig naar Amerika. Maar wie is Christoph, waar komt hij vandaan en wat wil hij bereiken in Amerika? We kijken met hem vooruit op zijn American Dream.

 

 

Christoph, stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Mijn naam is Christoph Willemsen, 21 jaar oud. Ik woon in Ede, nog thuis bij mijn ouders en heb ook nog een broertje en zusje.

 

 

Waar speel je op dit moment?
Ik speel in de eerste selectie van DTS Ede, waar ik al sinds mijn zesde levensjaar voetbal. We komen uit in de eerste klasse A. Ik sta al sinds de D’tjes centraal achterin en ben ook als centrale verdediger doorgebroken vier jaar geleden. Onlangs heb ik mijn 100ste wedstrijd in het eerste mogen spelen, als ‘jongen van de club’ ben ik daar erg trots op.

 

 

 

Hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan voetballen? En wat is er de afgelopen maanden allemaal in gang gezet?
Een half jaar geleden was ik me aan het oriënteren op een vervolgstap na mijn studie. Ik wilde sowieso naar het buitenland en om het te combineren met voetbal en school was helemaal ideaal. Toen kwam KingsTalent in beeld en heb ik na een prettig kennismakingsgesprek met Han en Paul eigenlijk gelijk besloten om er voor te gaan. Nadat we samen het profiel(CV, filmpje) hadden opgesteld, was er al snel interesse van verschillende universiteiten.
De universiteit waar ik voor gekozen heb viel gelijk op doordat de coach (Helio D’Anna) erg persoonlijk was in zijn benadering en mij een goed beeld gaf wat ik kon verwachten.

 

 

Hoe reageerde je omgeving toen duidelijk werd dat je volgend jaar in Amerika woont?
Het is in de periode oktober/november allemaal heel snel gegaan. Hierdoor was het vooral voor m’n moeder even schrikken haha. Verder zijn mijn ouders erg blij en trots dat ik de stap kan en mag maken. Als 21-jarige moet je ook een keer het huis het natuurlijk.
Mijn voetbalclub, waar ook de meeste vrienden van me rond lopen reageerden verrast. Ze hadden het niet echt zien aankomen maar vinden ook dat ik deze kans niet kan laten schieten.

 

 

Wat lijkt je zo leuk om te studeren en voetballen in Amerika?
De stap naar Amerika waar niemand je kent en je op nul begint is wat mij het leukste lijkt. Verder is de andere manier van voetballen is iets waar ik naar uitkijk. Ik ga spelen in een team met heel veel verschillende nationaliteiten met een Braziliaanse speelstijl. Erg gaaf!

 

 

 

Kan je iets vertellen over de school, opleiding, campus en stad waar je terecht gaat komen?
Ik ga proberen mijn master business management te halen aan de Lincoln Memorial University in Harrogate, Tennessee. Ik heb via Facebook gehoord van mijn toekomstig teamgenoten dat de studie goed te combineren is met het voetballen mits je een goede planning maakt. De plek Harrogate, waar ik terecht ga komen, ken ik niet echt. Mijn verblijf zal zijn op de campus zelf en in de virtuele rondleiding zag het er typisch Amerikaans uit, zoals in de films!

 

 

Wat hoop je te bereiken? Heb je jezelf enkele doelen opgelegd?
Het team waar ik terecht kom heeft dit jaar de nationals op één wedstrijd na niet gered. Het zal fantastisch zijn om dat volgend wel te bereiken. Verder heb ik als doel om gewoon zo veel mogelijk te genieten, het maximale eruit te halen en mijn master af te ronden.

 

 

 

 

 

Weet je al wanneer je exact naar Amerika vertrekt?
Ik heb op 7 augustus mijn eerste fysieke test. Er werd geadviseerd om een paar dagen voor die datum aan te komen.

 

 

Het is nog ongeveer 2 maanden tot je overgang. Hoe bereid je je nu voor op deze overgang?
Op fysiek gebied moeten er nog wat stappen gezet worden. Daar ben ik op dit moment druk mee bezig. Om fit en wel aan de start van pre-season te komen!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.