Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update – Week 37 2018

Weekly Update – Week 37 2018

Het was weer een week met veel sportieve hoogtepunten voor onze talenten aan de andere kant van de wereld, de een presteerde wat beter dan de ander maar we hebben de hoogtepunten weer op een rijtje gezet in onze weekly update!

 

 

Bij UC Davis was Eline van den Bosch weer het goudhaantje! Eline weet haar eerste duel pas laat in overtime te winnen,  want slechts op zeven seconden voor tijd wist de Nederlandse de 4-3 binnen te werken! En ja dan ga je op de schouders! Ook haar tweede duel sloot ze winnend af met een gemakkelijke 3-0 zege over Davidson University.

Evenals Eline weet ook Ilse Westera de winning flow door te zetten! Ilse weet twee nipte zeges te boeken, zo wint ze zowel met 2-1 van Richmond als van het Virginia van Amber Ezechiels! Een zeer knappe prestatie want het UVA van Amber doet mee in de bovenste regione op het hoogste niveau.. Amber wist zelf in het onderlinge Nederlandse duel nog wel voor de gelijkmaker te tekenen!

 

Voor Celeste Veenstra was het ook een spannend weekend, want ook zij mocht voor het eerst haar opwachting maken! In het tweede duel van het weekend maakte ze haar debuut voor East Stroudsburg! Celeste kan vanaf nu eindelijk laten zien wat ze in huis heeft..

 

 

 

 

Feline van Doorn reisde afgelopen week af naar Pennsylvania om hier twee duels te spelen. De Freshman pakte meteen de winst op vreemde bodem bij Kutztown, in overtime wist het Franklin Pierce van Feline de 2-1 zege te pakken. Haar tweede duel was een tegevaller, Feline wist eerst haar team op een 1-2 voorsprong te schieten maar helaas kon Franklin Pierce dit niet vasthouden en moesten ze het hoofd buigen voor Lindenwood (3-2).

 

 

 

Aanvoerster Karlijn Roijakkers wist deze week maar liefst drie wedstrijden met haar Pacific Tigers te spelen! De Tigers kende een vlammende start in Michigan tegen Central die met 7-0 van het veld werden gespeeld! Toch wist ze deze start geen vervolg te geven tegen Michigan want dat duel ging in overtime met 2-1 verloren.. toch moest de knop snel weer op focus want twee dagen daarna stond de wedstrijd tegen Michigan State op het programma. De Nederlandse wist haar trip naar Michigan toch goed af te sluiten, ze wisten het duel met 2-1 af te sluiten.

 

 

 

Van het field hockey gaan we weer over naar het voetbal! Te beginnen met een Nederlands onder onsje! Zo moesten die Williams Woods Owls van Billy Nzojyibwami en Wessel Albers het opnemen tegen de Judson Eagles van Leo Hermans, jammer genoeg bleven de doelpunten lang uit.. zo lang dat het uiteindelijk 0-0 bleef. Het Nederlandse duo speelde nog een keer gelijk deze week, zo bleef het duel tegen Missouri Valley steken op 2-2.. beide mannen wisten wel in de basis 11 te beginnen. Leo kende na het 0-0 gelijke spel tegen William Woods een doelpunt rijke tweede duel van de week, Leo wist na een doelpunten regen van maar liefst acht goals toch aan de goede kant van de score te staan want zijn Eagles pakte de 5-3 zege over Edgewood!

Nog een Nederlandse clash! Edwin Vaas en Christoph Willemsen stonden tegenover het Young Harris University van Yesin van de Pluijm. Yesin, die van de bank startte, zag zijn team toch vrij gemakkelijk winnen van Lincoln Memorial University. Vlak voor rust wist Young Harris al op een twee goals marge te komen door in de 41e minuut een penalty te verzilveren, uiteindelijk wisten ze de winst met een overtuigende 2-4 einduitslag de winst uit handen van Edwin en Christoph te houden!

 

 

 

Het duo wist eerder die week nog gelijk te spelen tegen LEE University (1-1), het hoogtepunt van deze wedstrijd was de gelijkmaker van Lincoln Memorial! Deze goal was namelijk geheel Nederlands getint, na een lange bal in de zestienmeter wist Edwin slim de bal te verlengen waardoor Christoph met zijn lengte en kopkracht de bal de verre hoek in wist te knikken!

 

Nadat Aaron Middendorf terug is van zijn blessure weet hij gelijk weer wat scoren is! De middenvelder wist vorige week al aan zijn persoonlijke productie te werken en laat het daar niet bij! In zijn daaropvolgende duel weet zijn team (Lake Erie University) een gemakkelijke 4-1 zege te boeken op Walsh, Aaron wist weer een duit in het zakje te doen en nam de
3-0 voor zijn rekening!

Later die week kwamen weer twee landgenoten elkaar tegen: Aaron Middendorf vs Tom Maas!
Na vol vertrouwen de wedstrijd tegen Walsh uit te zijn gekomen ging het tegen het Tiffin van Tom toch anders dan verwacht.. onder leiding van aanvoerder Tom Maas wisten de 11 van Tiffin zeer overtuigend een 5-1 einduitslag op het bord te zetten!

De captain kende een drukke week waarin hij maar liefst 3 wedstrijden speelde, naast de overwinning op Lake Erie moest Tiffin twee nederlagen incasseren.. zo ging het eerste duel van de week met 3-2 verloren tegen Cedarville. Tiffin kon de week niet winnend afsluiten want er werd net als tegen Cedarville verloren, nu met een nipt 1-0 verlies.

 

 

Ook de mannen van Icarnate Word wisten het eerste punt van het seizoen te pakken! Maurits Gersen, Rob Lemmens, Lars Willems en aanvoerder Kas van Eekelen wisten tegen Central Arkansas een 2-2 uit het vuur te slepen! Mede door een wereldgoal van Kas! Nominatie voor de Puskas award 2018?

 

Na een week van droogte voor Marvin van der Made was het dit weekend weer raak! De boomlange spits die met rugnummer 2 speelt wist zijn goal weer mee te pikken tegen Midway University dat genadeloos afgestraft werd met maar liefst 9-0 (!).

 

 

Dan is daar de man uit Canada, Joost Mangert! Joost die onderdeel is van het centrale duo achteraan kent een bijzonder sterke start van het seizoen. Simon Fraser University kan niet stoppen met winnen en is tot dus ver dan ook nog ongeslagen, die credits gaan natuurlijk ook mede uit naar de muur uit Rotterdam! De centre back heeft zijn vaste basis plaats in het team bemachtigd en leeft dus alweer toe naar zijn volgende duel!

 

 

 

Evenals Joost kent het Culver-Stockton van Tristan Dieles een sterke winning streak! Na vier duels op rij te winnen moest Tristan in zijn vijfde duel genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel tegen Missouri Baptist. Eerder die week wist Tristan al zijn vierde zege van het seizoen te pakken met Culver-Stockton tegen Saint Ambrose die in overtime hun meerdere moesten erkennen.

 

 

Na een reis van Oost naar West-Amerika te hebben afgelegd was het voor Huib Achterkamp dan ook eindelijk weer showtime! De middenvelder vloog over naar California om duels tegen San Diego State en Loyola Marymount te spelen.. onze landgenoot kon zijn eerste duel in California de twee nederlagen van de eerder week niet weg werken met een zege, San Diego was met 1-2 te sterk. Toch kon Huib het vliegtuig naar Brooklyn weer instappen met een goed gevoel, zo werd in de tweede wedstrijd in California een 3-1 zege geboekt op Loyola Marymount! Uiteindelijk eindigde de LIU Blackbirds als tweede op het toernooi. Ook wist Huib zichzelf ook nog persoonlijk te belonen, Huib werd namelijk door LIU verkozen tot ‘Most Outstanding Defensive Player’! Keep up the good work Huib!

 

 

 

Het trio van Point Park University kende een druk programma afgelopen week! Geert Bijl, Abel van Beest en Kay in ’t Ven speelde drie wedstrijden waaruit ze er helaas maar één wisten te winnen.. na een pijnlijk 1-3 verlies tegen Huntington was het weer een Nederlander die voor de winnende tekende want Abel wist tegen Calumet College St. Joseph het verschil te maken (2-1) ! Het trio wilde het goede gevoel door trekken naar Pikeville maar dat kon het team van Point Park University niet voor elkaar krijgen, er werd in het slot van de wedstrijd verloren met 2-1.. Geert wist namens Point Park de eretreffer te maken!

 

Kevin de Lange! Met afstand de man van de week bij Shawnee State University! Na een verlies in zijn eerste wedstrijd, waarin hij wel trefzeker, volgde een duel tegen Ohio Christian dat in een 7-3 zege eindigde voor Shawnee State. Kevin wist in deze wedstrijd maar liefst drie keer zijn naam te zetten achter een doelpunt, daarnaast wist hij nog twee goals voor te bereiden! Een uitzonderlijk knappe prestatie van Kevin die de week dus afsluit met 4 goals en 2 assist!

 

Het duo van de Montreat Cavaliers, Melle Rekvelt en Bas Pouls kennen een sterke eerste wedstrijd van de week tegen Brevard.
Melle weet zijn goal mee te pakken en legt de 4-0 in het mandje! Toch weet ook dit duo geen vervolg te geven aan hun overtuigende winstpartij want wanneer de twee op bezoek gaan bij Union College wordt er met 1-0 verloren..

Daar is die weer.. Lucas Jacobs! De doelpuntenmachine van Baker University weet het net wekelijks makkelijk te vinden, zo ook nu weer! Lucas begint de week met een 2-0 zege over Northwestern Ohio en kroont zich direct als man of the match door beide goals voor zijn rekening te nemen. De middenvelder kent daarna de eerste nederlaag van het seizoen op bezoek bij Hastings (0-1), toch weet hij de week weer sterk af te sluiten door de winst uit handen van Northwestern College te houden. Lucas moet het die wedstrijd doen met een invalbeurt.

Voor de goalies was het deze week een spannende week! Zowel Mathijs Swaneveld als Ruben Stuiver hadden een groot duel op het programma staan.. zo mocht het Virginia Tech van Mathijs het opnemen tegen de 11 van UVA uit Virginia. Mathijs speelde onder druk van 3.000 toeschouwers! Uiteindelijk moesten de beide team genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

 

 

De andere sluitpost, Ruben Stuiver, mocht het opnemen tegen het grote Stanford! Twee jaar geleden wisten de San Fransisco Dons de winst uit handen te houden van Stanford, deze prestatie kon zich helaas niet herhalen.. Ruben moest helaas in twee minuten tijd twee keer vissen en dat betekende dus een 0-2 nederlaag.

 

 

 

De Nederlandse aanvaller van DePaul wist zich ook weer onsterfelijk te maken voor DePaul! Bryan Simons ging met 1-1 overtime in tegen Drake University en wist zichzelf in overtime te kronen als matchwinner. Mede hierdoor werd Bryan verkozen tot de BEfútbol Honor Roll voor zijn beslissende treffer! Good job Bryan!

 

 

Connor van Loveren weet met zijn Colorado Mines eindelijk een einde te maken aan de verliesreeks. Connor die een lastig begin van de seizoen kende met steeds korte invalbeurten.. in zijn laatste wedstrijd mocht Connor het dan waar maken want hij kreeg een 44 minuten speeltijd. Connor liet die kans dus niet links liggen en haal de trekker over bij de 3-0! Hiermee gooide hij het duel dus definitief op slot.

 

De andere captain, Koen Vos, weet samen met zijn mannen de winning streak te vergroten naar vier winstpartijen. Point University kent dit seizoen nog een ongeslagen reeks, zaak dus voor Koen Vos om dit goede resultaat vast te houden!

Wij zijn weer enorm trots op onze talenten en hun prestaties! Deze week staan er weer de nodige duels op het programma.. we houden jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de VS! Meer dagelijkse avonturen en verhalen? Volg ons op Instagram!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.