Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even voorstellen … Roel van Linschoten (Olivet Nazarene University)

Even voorstellen … Roel van Linschoten (Olivet Nazarene University)

KingsTalent houdt de ontwikkelingen en ervaringen van Talenten in de Verenigde Staten van dichtbij in de gaten. Met enige regelmaat plaatsen we blogs, interviews en andere nieuwswaardigheden. Recent zette Roel van Linschoten een handtekening onder zijn contract bij Olivet Nazarene University uit Bourbonnais. Medio augustus pakt hij het vliegtuig naar Amerika. Maar wie is Roel van Linschoten, waar komt hij vandaan en wat wil hij bereiken in Amerika? We kijken met hem vooruit op zijn American Dream.

 

Roel, stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Mijn naam is Roel van Linschoten. Ik ben 18 jaar oud en ik kom uit Beek en Donk (dichtbij Eindhoven). Ik ben net geslaagd voor het Atheneum op het Sint-Joris college in Eindhoven. Verder woon ik thuis met mijn ouders, zussen (19 en 16 jaar) en broertje van 13 jaar.

 

Waar speel je op dit moment?
Ik heb afgelopen seizoen gespeeld voor Gemert A1 (4e divisie) waar we de titel op een haar na misten.  Voor mijn seizoen bij Gemert, heb ik 9 seizoenen gespeeld bij PSV in de jeugd (t/m B1). Er was daar altijd sprake van een topsportklimaat en ik hoop dit ook terug te zien in Amerika, waar ze gek zijn van sport.

 

Hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan voetballen? En wat is er de afgelopen maanden allemaal in gang gezet?
Afgelopen zomer kwamen Ties van den Eijnde (oud-teamgenoot bij PSV) en ik op het idee om te gaan studeren en voetballen in Amerika. Ik had namelijk van iemand gehoord in de sportschool, dat voetballen en studeren mogelijk was in Amerika. Wij waren beide zeer enthousiast en besloten dan ook al vlug om dit te gaan doen. Ondanks dat ik al wel wist, dat ik dit avontuur aan wilde gaan, wachtte ik toch nog even de informatiebijeenkomst van KingsTalent af in het Philips Stadion. Waarna ik het zeker wist en besloot om dit avontuur aan te gaan. Vervolgens moest ik een filmpje samenstellen met wedstrijdbeelden  en moest ik een aantal testen maken (SAT en TOEFL). Deze testen waren gelukkig goed te doen. En ook ben ik PSV dankbaar dat ik mijn beelden van het vorige seizoen mocht gebruiken. Helaas was ik ten tijde van de KingsTalent Showcase geblesseerd en kon ik niet deelnemen.

 

 

Hoe reageerde je omgeving toen duidelijk werd dat je volgend jaar in Amerika woont?
Iedereen reageerde heel positief en enthousiast, zo heb ik vaak gehoord: ”als je zo’n kans krijgt moet je die pakken”. Ook mijn ouders vinden het een fantastische mogelijkheid, maar zij vinden het ook wel een beetje jammer dat ik zo ver weg van huis ben.

 

Wat lijkt je zo leuk om te studeren en voetballen in Amerika?
In Amerika is de sportbeleving natuurlijk ongekend, en ik denk dan ook,  dat ik hier goed tussen zal passen met mijn sportachtergrond. Bovendien vind ik Amerika een fantastisch land, en ik hoop dan ook om te kunnen rondreizen tijdens de zomervakantie.

 

Kan je iets vertellen over de school, opleiding, campus en stad waar je terecht gaat komen?
Ik ga International Business studeren aan de Olivet Nazarene University in Bourbonnais onder de rook van Chicago.  Het is een middelgrote school met ongeveer 6000 studenten en ik zal hier ook op de campus gaan wonen.

 

 

 

Wat hoop je te bereiken? Heb je jezelf enkele doelen opgelegd?
Ik hoop mezelf goed te kunnen ontwikkelen op voetbalgebied, maar ook persoonlijk. Verder wil ik alles winnen wat er te winnen valt, dus hopelijk kunnen we het kampioenschap binnenhalen.

 

Weet je al wanneer je exact naar Amerika vertrekt?
8 augustus stap ik in het vliegtuig naar Chicago en 10 augustus begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

 

Het is nog ruim een maand tot je overgang. Hoe bereid je je nu voor?
Afgelopen maanden heb ik al veel aan krachttraining gedaan, dus qua kracht zit het wel goed en de komende weken  zal ik voornamelijk veel conditie en explosiviteit trainen. Om ervoor te zorgen dat ik 10 augustus helemaal fit ben.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.