Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even Voorstellen … Maarten Nikkessen (James Madison University)

Even Voorstellen … Maarten Nikkessen (James Madison University)

KingsTalent houdt de ontwikkelingen en ervaringen van Talenten in de Verenigde Staten van dichtbij in de gaten. Met enige regelmaat plaatsen we blogs, interviews en andere nieuwswaardigheden. Recent zette Maarten een handtekening onder zijn contract bij James Madison University uit Virginia. Medio augustus pakt hij het vliegtuig naar Amerika. Maar wie is Maarten, waar komt hij vandaan en wat wil hij bereiken in Amerika? We kijken met hem vooruit op zijn American Dream.

Maarten, stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?

Antwoord: Ik ben Maarten Nikkessen, ik ben 17 jaar oud en ik kom uit Utrecht. Ik leef met mijn ouders in Oog in Al net buiten de binnenstad van Utrecht. Ik heb nog twee oudere broers maar deze wonen niet meer thuis. Ik volg het atheneum op het Leidsche Rijn College en zit momenteel in het laatste jaar.

Waar speel je op dit moment?

Ik speel op het moment bij Elinkwijk A1. Bij de A1 spelen we 2e divisie en ik speel hier vaak op de 9 positie. Vanaf het begin van het seizoen speel ik bij deze club. Hiervoor speelde ik twee jaar voor Sparta Rotterdam in de B2 en de B1. Twee geweldige maar ook zeer zware jaren gehad waarin ik heel veel heb geleerd.

Hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan voetballen? En wat is er de afgelopen maanden allemaal in gang gezet?

Ik ben getipt door een jongen die op het moment ook in Amerika studeert en voetbalt. Ik had van studeren in combinatie met voetbal daarvoor ook wel eens van gehoord maar op dat moment nog niets concreets. Wanneer ik het nummer kreeg van KingsTalent ben ik wat gaan informeren en ik kwam erachter dat het echt iets voor mij was. Goeie en leuke gesprekken gehad met Paul en Han, die mij op dit moment ook nog heel erg goed helpen. Maar niet alleen met Paul en Han heb ik gesproken tijdens het traject maar ook met de coaches van verschillende universiteiten over heel Amerika. Het spreken met verschillende coaches was hartstikke leuk en interessant. De uiteindelijke keuze heb ik gemaakt op mijn gevoel en ik sta er 100% achter, ik denk dat dat erg belangrijk is.

Hoe reageerde je omgeving toen duidelijk werd dat je volgend jaar in Amerika woont?

Natuurlijk waren ze hartstikke blij voor mij. ‘ik kom je 100 procent opzoeken’ is wat de meesten zeggen. Hartstikke leuk natuurlijk, bijna iedereen vond het super ook al verlaat je ze voor een zeer lange tijd. Dit heb ik er zeker voor over.

Wat lijkt je zo leuk om te studeren en voetballen in Amerika?

Ik ben eerlijk gezegd nog nooit in Amerika geweest maar het land trekt mij zeer zeker. De mogelijkheden in Amerika zijn enorm. In Amerika is het mogelijk om je sterk te ontwikkelen als een voetballer, als een student en zeker ook als een mens. De combinatie van studeren en voetballen is voor mij  en vele anderen exceptioneel, die je denk ik nergens anders op dit niveau kan vinden.

Kan je iets vertellen over de school, opleiding, campus en stad waar je terecht gaat komen?

Ik vertrek naar de James Madison University in Harrisonburg. Een kleine stad in de buurt van Washington D.C. De school staat over het algemeen zeer goed gerangschikt, zeker op de economische afdeling van de school. Ik wil dan ook International Business studeren. Een studie waarin je door middel van theorie en zeker ook de praktijk de commerciële wereld probeert eigen te maken. Het eerste jaar zal ik in een kamer liggen met een teamgenoot op de campus.

Wat hoop je te bereiken? Heb je jezelf enkele doelen opgelegd?

Het eerste doel wat ik mezelf heb opgelegd is dat ik er echt moet van gaan genieten. Ik ben me zeker bewust in wat voor bevoorrechte situatie ik me bevind. Ten tweede moet ik gewoon keihard mijn best doen en enorm gas geven. Ik hoop graag dat het lukt om in de top 3 te eindigen van onze conference.

Weet je al wanneer je exact naar Amerika vertrekt?

De spelers werden verwacht rond 10 augustus op de campus te zijn. Maar precies weet ik het nog niet.

Het is nog ongeveer 6 maanden tot je overgang. Hoe bereid je je nu voor op deze overgang?
Hard blijven trainen. Ik train nu 3 keer per week op het voetbalveld maar daarnaast probeer ook 3 tot 4 keer per week in de sportschool bezig te zijn. Ik ben me er zeker van bewust dat het Amerikaanse voetbal erg fysiek is. Op het moment ben ik qua conditie en kracht nog zeker niet waar ik wil zijn als ik op 10 augustus in Amerika moet beginnen. Echter als ik zo door blijf gaan moet dit geen probleem worden.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.