Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Eline van den Bosch reist met het vliegtuig naar uitwedstrijden

Eline van den Bosch reist met het vliegtuig naar uitwedstrijden

Je school vertegenwoordigen op het sportveld. Dat is sporten en studeren in de VS. Maar wat als je school meer dan 35.000 studenten herbergt?? Deze zomer verruilt Eline van den Bosch haar vertrouwde Sneek voor het spannende Californië. Alsof het niets is staat Eline de nodige trips te wachten. Ze zal minimaal 3x in het vliegtuig stappen om naar de oostkust te vliegen voor haar uitwedstrijden. Uhm, dat is een enkele vlucht van minimaal 6uur… Wow! De sky is echt de limit in Amerika; een heel andere wereld. We kijken met een enthousiaste Eline vooruit op haar vertrek.

 

Eline, wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Eline Van den Bosch, ben geboren en opgegroeid in Sneek, in Friesland. Ik woon thuis samen met mijn ouders en ik heb één oudere zus die net 1 jaar in Utrecht studeerd. Ik heb 6 jaar VWO gedaan op de RSG Magister Alvinus in Sneek. En ben gelukkig in één keer geslaagd! Momenteel speel ik in Heerenveen bij Quick Stick, maar ik heb tot de B jeugd altijd bij de hockeyclub in Sneek gespeeld.

 

 

 

Je staat op het punt om te verhuizen van Friesland naar Californië. Wat een overstap… Van Sneek naar Davis nabij Sacramento en San Francisco. Heb je er zin in?
Ik heb er super veel zin in! Het zal wel even wennen zijn, want het gaat er waarschijnlijk heel anders aan toe daar in Amerika maar dat vind ik alleen maar leuk. Het is inderdaad wel een grote stap maar ik kijk er ontzettend erg naar uit!

 

 

Ik kan me voorstellen dat dit een van de meest spannende moment in je leven gaat zijn. Hoe bereid je je voor op deze transfer?
Zo he, dat is nog best lastig. Ik zou eigenlijk niet weten wat ik allemaal mee moet nemen en er moet ontzettend veel geregeld worden voordat je naar Amerika mag. Gelukkig heb ik al contact met een meisje die afgelopen jaar in Amerika heeft gehockeyd. Zij kan mij wel wat handige tips geven over wat ik wel of niet mee moet nemen en ze kan me helpen met alles wat ik nog moet regelen. Maar het  is natuurlijk een lange tijd dat je weg blijft, dus het blijft lastig. Ik probeer alles gewoon stap voor stap te regelen.

 

Hoe reageerde je ouders toen je met de gedachte speelde om naar Amerika te gaan hockeyen en te studeren? En wat vonden zij ervan toen je een afspraak wilde maken bij ons op kantoor?
Ze vonden het gelijk een gaaf idee! Alleen geloofde ze eerst niet echt dat ik het ook echt zou gaan doen. Ze dachten dit is vast weer een of ander idee van haar. Maar ze hebben me wel steeds geholpen met de afspraken en dergelijke. En toen ik na het gesprek op kantoor nog steeds zo enthousiast was, geloofde ze wel dat ik dit echt wil.

 

 

 

Je had een aantal opties aan scholen in de VS. Uiteindelijk heb je gekozen voor UC Davis. Waarom is de keuze gevallen op deze uni?
Ik had een aantal keer een erg leuk Skype gesprek gehad met de ‘head coach’ Britt en was hierdoor al erg enthousiast geworden. Maar ik heb natuurlijk ook gekeken naar de faciliteiten van de school en wat de coach voor plannen had voor het aankomende seizoen. Bij UC Davis sprak me dit dan het meest aan. En het weer is natuurlijk ook niet verkeerd daar.

 

 

 

UC Davis is een school met 35.000 studenten. Dat is meer dan het inwonersaantal van Sneek! Wist je dat?
Hahah het is me inderdaad verteld. Niet normaal zo groot. Wat voor mij al een hele stad is, is voor hun in Amerika slechts een school. Gelukkig zijn er ook fietsen op de campus aanwezig om van de een naar de andere kant te komen.

 

 

 

Met de keuze voor UC Davis Field Hockey vertegenwoordig je een school met een enorme achterban. Ook zul je meerdere keren het vliegtuig in stappen om je wedstrijden te spelen. Kan je hier wat meer over vertellen?
Klopt, mijn coach heeft mij inderdaad ook verteld dat we zullen gaan vliegen. Zo moeten we richting Virginia en Vermont, dit is helemaal aan de andere kant van Amerika dus vliegen moet wel. Ik vind het wel heel vet om te gaan vliegen zoiets maak je in Nederland natuurlijk niet zo snel mee.

 

 

 

 

Je gaat de opleiding Biological Science volgen. Wat ga je hier leren? En wat wil je hiermee later gaan doen in het werkende leven?
Bij Biological Science krijg je vakken zoals biologie, scheikunde, wiskunde en natuurkunde. Dit klinkt misschien lastig maar ik heb hiervoor gekozen omdat ik deze vakken ook op mijn middelbare school heb gehad. Ik vind het erg lastig kiezen omdat ik eigenlijk niet zo goed wist wat ik wilde studeren. Maar ik weet wel dat ik de medische kant het interessants vind en deze opleiding helpt je die richting op.

 

 

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode met de begeleiding van KingsTalent?
We zijn nog druk bezig met het proces, maar ben wel erg blij met de begeleiding van KingsTalent. Er komt zoveel meer bij kijken dan dat je in het begin bedenkt. En sowieso om bij de coaches onder ogen te komen is erg lastig, maar KingsTalent regelt dat goed.

 

 

 

Hoe ziet je zomer eruit?
Mijn zomer gaat echt ontzettend snel. Al een maand geleden hebben we onze laatste wedstrijd gespeeld en ben nu dus helemaal klaar voor dit seizoen. Maar om een beetje fit naar Amerika te gaan heb ik natuurlijk een sportschema gekregen van mijn ‘strenght and conditioning’ coach. Het is een best pittig schema met eigenlijk iedere dag hardlopen en sprintjes erin. Ook moet ik drie keer per week bezig met kracht oefeningen. Het is soms lastig plannen omdat ik nu ook nog redelijk vaak werk in de week maar ik kom er wel uit. En natuurlijk hebben we ook nog alle feestjes die we niet willen missen.

 

 

 

Zoals het nu lijkt gaan mijn ouders mij als het ware brengen bij UC Davis. We gaan met de familie eerst drie weken rondreizen door west Amerika, om mij dan vervolgens af te zetten bij mijn nieuwe school. Dan gaan papa, mama en mijn zus weer naar Nederland en blijf ik in Amerika. Ik vind het erg leuk om eerst iets van Amerika te zien voordat ik naar school ga daar. Ik ben namelijk nog nooit in Amerika geweest.

 

Hieronder leggen we je enkele keuzes voor… Aan jou de keuze!

 

Californië of Friesland
Dan toch Californië, het is tijd voor een nieuw avontuur

 

 

 

McDonalds of Burger King
McDonalds sowieso

 

Links- of rechtshandig
Rechtshandig

 

Poolparty of Club
Poolparty is altijd leuk

 

Strand of Zwembad
Strand, zonder twijfel

 

Uitslapen of vroeg opstaan
Dan moet ik toch uitslapen kiezen.

 

George Clooney of Brad Pitt
Brad Pitt

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.