Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Dyon Dromers over zijn overstap naar West Virginia

Dyon Dromers over zijn overstap naar West Virginia

Ongeveer een maand geleden maakten wij Dyon’s overstap naar West Virginia bekend.
Na jaren bij FC Eindhoven te hebben gevoetbald en waar hij uiteindelijk zelfs zijn profdebuut wist te maken heeft hij besloten om naar West Virginia University te vertrekken. Waarom heeft hij hiervoor gekozen en hoe hij heeft zich hierop voorbereid?

 

Voor velen kwam het wellicht als een verrassing dat Dyon Dromers deze zomer de overstap maakt van FC Eindhoven 1 naar West Virginia maar voor Dyon is het een weloverwogen beslissing.

Waarom heb jij besloten om je carrière bij FC Eindhoven te verruilen voor West Virginia en de combinatie van sport en studie aan te gaan in Amerika?
Sporten en studeren in Amerika is een unieke mogelijkheid om topsport en studie op een hoog niveau te combineren. Ik heb bij FC Eindhoven een geweldige tijd gehad en veel geleerd. Maar omdat het voetballen en studie lastig te combineren werd heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt om te gaan studeren en voetballen in Amerika.

Wat vinden je familie en vrienden van deze stap? Heeft niemand gezegd: ‘Dyon, jongen, je bent nou zo goed bezig bij FC Eindhoven, dat ga je toch niet op het spel zetten?’
Familie en vrienden staan achter mijn keuze en vinden het voor mij een vet avontuur. Natuurlijk waren er wel mensen verbaasd, maar na een diepere uitleg snapte ze de keuze.

Wanneer kwam je voor het eerst in contact met West Virginia? En wanneer bezocht je de school zelf?
Ik kwam met West Virginia redelijk laat in contact, rond Januari 2020. Het was zelfs de laatste universiteit die mij benaderde. Ik heb de school zelf bezocht tijdens de carnavalsvakantie en hier een goede indruk opgedaan. Een week hiervoor kwam zelfs de assistent coach persoonlijk een wedstrijd van mij toekijken en beoordelen.

Wat was je eerste indruk van de coaches, de school en de faciliteiten?
De indruk van de school was meteen heel goed. Voor het bezoek heb ik meerdere fijne gesprekken gehad met alle coaches waardoor het meteen goed voelde. Voor mijn bezoek heb ik natuurlijk veel onderzoek gedaan naar de school, maar tijdens mijn bezoek was ik al helemaal overtuigd. Hier zag ik de schitterende faciliteiten rondom het voetbal en de school. Tevens ontmoette ik tijdens mijn bezoek alle teamgenoten en coaches.

 

Wanneer ben je van plan om naar Amerika te vliegen en hoe heb je je tot nu toe voorbereid op dit avontuur? Heb je je ingelezen in bepaalde dingen, heb je bepaalde dingen aangeschaft om mee te nemen etc.?
Allereerst was het de bedoeling rond Juni/Juli over te vliegen en te wennen aan het nieuwe leven. Maar door de Coronacrisis zal dit later gaan gebeuren. Wanneer precies is voor mij momenteel nog onduidelijk. Ik heb me wel redelijk voorbereid op het avontuur. Zo heb ik dus zoveel mogelijk informatie over de school gelezen en heb ik wekelijkse gesprekken met de coaches. Verder sta ik er redelijk nuchter in en ben ik vooral een persoon die het op zich af laat komen.

Wat verwacht je van het komende seizoen qua speelminuten en studie?
Verwachtingen zijn lastig te zeggen, maar ik ga persoonlijk voor het maximale. Ik zal hiervoor wel hard moeten werken op zowel schoolvlak als op het veld, maar dit ben ik wel gewend. Ik verwacht wel dat het de eerste maanden flink wennen zal zijn, maar ik weet dat het goed gaat komen.

Tot slot: Waar kijk je het meest naar uit?
Ik kijk niet echt naar iets specifieks uit. Meer het totaalplaatje in Amerika lijkt me heel gaaf. Vooral omdat ik tijdens mijn bezoek merkte dat alles anders is als in Nederland weet ik niet waar naar uit te kijken, maar het lijkt me allemaal geweldig. Wel heb ik veel zin in de eerste minuten voetballen voor West Virginia University.

Dyon, bedankt voor je verhaal! Geniet nog even van je tijd in Nederland en alvast heel veel succes bij West Virginia!
Wil je meer interviews lezen of bekijken wie All-American zijn geworden? Bekijk dan eens ons nieuwsoverzicht!

 

 

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.