Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Diego Konincks vertelt over de Nationals!

Diego Konincks vertelt over de Nationals!

Diego Konincks heeft afgelopen seizoen meegedaan aan de Nationals. Wij spraken hem over zijn ervaring bij het grootste toernooi in College Soccer.

Hoe ziet de aanloop naar het toernooi eruit? 

De aanloop naar het toernooi duurt niet lang. Wij speelden zondag de finale van het tournament. Daarna was de loting van het NCAA tournament al op maandag. Wij kregen toen te horen dat we Virginia Tech zouden spelen op donderdag. Vervolgens werden we dinsdag al uitgezwaaid om af te reizen naar Virginia.

 

Hoe reis je naar de bestemming van het toernooi?

Omdat Virginia  ‘maar’ vier uur rijden is, zijn wij met de bus naar Virginia gereden vanuit North Carolina.

 

Hoe ziet je reisdag eruit?

Vaak vertrekken we rond een uurtje of twee. Rond die tijd is iedereen wel klaar met school voor die dag. Na vier uur in de bus zitten, komen we aan in het hotel en gaan we rustig in kamers. Vervolgens hebben we een team maaltijd en chillen we de rest van de avond.

 

Hoe ziet je voorbereiding eruit in tegenstelling tot andere wedstrijden?

Mijn voorbereiding probeer ik zoveel mogelijk hetzelfde te houden ten opzichte van andere wedstrijden. Ik heb mijn vaste routines op gameday.

 

Hoe ziet je ‘gameday’ eruit?

Op een normale gameday sta ik rond 8:30 op. We hebben dan vaak rond 9:00 job & stretch. Dit is om te voorkomen dat we de hele dag in ons bed blijven. Vervolgens hebben we ontbijt in de lobby van het hotel. Tussen ontbijt en lunch (pre-game meal) ga ik vaak een rondje lopen en bel ik mijn familie en vrienden in Nederland. Vervolgens hebben we onze pre-game meal altijd vier uur voor de aftrap dus rond 14:00. Tot dat we vertrekken naar het stadium neem ik vaak een kleine nap. Dan is de aftrap om 18:00.

 

Wat is het verschil tussen een ‘gewone’ wedstrijd en een wedstrijd in het tournament?

Er is qua logistiek weinig verschil, maar je merkt aan iedereen wel dat ze meer gefocust zijn.

 

Wat is het gaafst aan de nationals?

Het gaafst aan de nationals is het podium waarop je speelt. Je speelt tegen de beste teams en spelers van college soccer. Daarnaast is er ook de goede atmosfeer rondom zulke wedstrijden.

 

Waar kijk je het meest trots op terug in het seizoen?

Ik ben het trots op de twee titels die we hebben binnengesleept. We zijn zowel Big South Regular Season Champions als Tournament Champions geworden. Het is mooi om onderdeel te zijn van een winning team en dan ook nog de captainsband te dragen.

 

Waar kijk je het meest naar uit als het seizoen is afgelopen?

Ik kijk naar uit om naar Nederland terug te gaan en mijn familie/vrienden weer te zien. Daarnaast is het ook wel lekker om mijn lichaam even wat rust te geven. Ik heb al 48 wedstrijden gespeeld dit jaar.

 

Heb je een bijgeloof, zo ja wat is deze dan?

Ik heb veel kleine dingen die ik doe op een wedstrijddag. Iets wat ik altijd eet voor/tijdens/na de wedstrijd is honing. Ik kan niet zonder.

 

Wat is/was het doel van jullie team?

Het doel was op drie titels binnen te slepen. Helaas is de laatste titel, NCAA National Champions, niet gelukt.

 

Hoe ga je om met de spanning van deze wedstrijden?

Eigenlijk heb ik niet zo heel veel spanning rondom wedstrijden. Ik ben gefocust, maar ik weet dat ik altijd goed ben voorbereid om te winnen.

 

Hoe kijk je terug op het seizoen?

Het was een mooi seizoen. We hebben veel mooie en grote wedstrijden gespeeld. Ik heb elke wedstrijd gespeeld en een all-conference award gekregen. Dat is mooi, maar nu ga ik volle bak aan het werk om volgend jaar beter terug te komen. Ik wil echt een ‘run’ maken in de nationals.

 

Diego, bedankt voor dit interview! We gaan je zeker in de gaten houden en hopelijk gaat jouw doel lukken!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.