Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

De bevindingen van Maura Verleg over de Nationals!

De bevindingen van Maura Verleg over de Nationals!

Maura Verleg is verdedigster van de Maryland Terps. Het fieldhockey team heeft het ver weten te schoppen in de Nationals. Wij spraken Maura over haar bevindingen!

Hoe ziet de aanloop naar het toernooi eruit?

De aanloop is eigenlijk hetzelfde als elk ander toernooi dat we uit spelen. We trainen de dag voordat we vertrekken en kijken de film van de tegenstander, zodat we weten wat we kunnen verwachten.

Hoe reis je naar de bestemming van het toernooi?

We reizen met het vliegtuig!

 

Hoe ziet je reisdag eruit?

We zijn ’s ochtends rond 08:00 vertrokken naar het vliegveld en kwamen rond 13:00 in het hotel aan. Toen hebben we met het team gegeten en wat vrije tijd gehad om huiswerk te doen en te relaxen. Om 16:00 hebben we een recovery sessie met het team gedaan en we zijn daarna bij
een teamgenootje thuis gaan eten die in Michigan woont.

Hoe ziet je voorbereiding eruit in tegenstelling tot andere wedstrijden?

De voorbereidingen voor deze wedstrijd zijn wel meer verspreid over meer tijd vergeleken met andere wedstrijden. We zijn dit weekend bijvoorbeeld een dag eerder vertrokken naar de bestemming dan dat we bij een normale wedstrijd zouden doen.

Hoe ziet je game day eruit?

Aangezien de wedstrijd om 12 uur in de middag is beginnen we de ochtend met een heart rate spike om goed wakker te worden. Daarna gaan we met heel het team ontbijten. Dan hebben we wat tijd voor onszelf totdat de bus vertrekt van het hotel naar het veld. Na de wedstrijd hebben
we een teamlunch en gaan we terug naar het hotel. Dan hebben we wat vrije tijd totdat we ‘s avonds met het team uit gaan eten.

Wat is het verschil tussen een ‘gewone’ wedstrijd en een wedstrijd in het tournament?

Het verschil is dat dit hele spannende wedstrijden zijn waar iedereen echt alles geeft wat ze in zich hebben. Er is ook meer publiek en de sfeer is heel gaaf.

Wat is het gaafst aan de Nationals?

Het gaafst aan de Nationals vind ik de sfeer en alles dat georganiseerd wordt. Zo mochten we met het team het veld van het Football Stadion op waar er een Maryland Hype video op de schermen werd afgespeeld en hebben we daarna boven in het stadion met het team gegeten.
Ook kregen we nieuwe gear voor dit toernooi.

Waar kijk je het trotst op terug in het seizoen?

Ik kijk het trotst terug op dat we als team heel erg zijn gegroeid door het seizoen heen en dat we de Final Four hebben gehaald.

Waar kijk je het meest naar uit als het seizoen is afgelopen?

Ik kijk het meest naar uit om meer leuke dingen te kunnen doen in Maryland en natuurlijk om straks weer even naar huis te kunnen gaan!

Heb je een bijgeloof, zo ja wat is deze dan?

Mijn bijgeloof is dat ik altijd met mijn Amerikaanse teamgenootje Nederlandse muziek luister in de bus voor de wedstrijd 🙂

Wat is het doel van jullie team?

Ons doel is natuurlijk om zo hoog mogelijk te eindigen, dus National Champions!

Hoe ga je om met de spanning van deze wedstrijden?

Ik ben meestal niet echt zenuwachtig voor wedstrijden, maar ik zorg dat ik goed ben voorbereid en dan gaat alles vanzelf.

Hoe kijk je straks terug op het seizoen?

Ik kijk straks terug op een goed seizoen waarin we enorm zijn gegroeid en super trots op ons zelf mogen zijn!

Bonus vraag: Je speelt dadelijk de eerste wedstrijd tegen een mede-Nederlander en KingsTalent Student-Athlete: Charlotte Vaanhold. Maakt dit de wedstijd nog anders op een of andere manier? Zo ja, hoe dan? Of maakt dit geen verschil? 

Voor mij maakt dit niet echt een verschil, omdat we regelmatig tegen teams spelen waar ook
Nederlandse meiden in spelen; alleen maar leuk

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.