Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Cato Hom signs at Minot State University, Minot, North Dakota

Cato Hom signs at Minot State University, Minot, North Dakota

 

 

KingsTalent is verheugd om bekend te mogen maken dat Cato Hom een contract van Minot State University (MSU) heeft ondertekend. Hierdoor is Cato de tweede voetbalster die de overstap naar het verre Amerika gaat maken. Vanaf aankomend najaar gaat de Utrechtse haar studie combineren met voetbal in Minot, North Dakota.

 

De 18-jarige aanvalster verruilt in augustus het rood-witte tenue van DVSU voor het groene tenue van MSU Beavers. De veel scorende spits en tevens aanvoerder van DVSU U19 is al zeven seizoenen actief bij DVSU waarin ze verschillende kampioenschappen en topscoorderstitels wist te bemachtigen. Hom is een balvaste spits met een individuele actie en heeft daarnaast een uitstekend schot in haar benen.

Dat Hom een spits is met veel kwaliteiten is MSU-hoofdcoach Jason Spain Ook niet ontgaan. ‘’Hom is een absolute parel, een spits met veel kwaliteiten. Zowel haar visie als haar uitvoering is van hoog niveau.’’ MSU is een topschool als we inzoomen op de sportresultaten van de afgelopen jaren. Jarenlang draaien zij al mee in de hoogste regionen van de NCAA D2 women soccer rankings. In de Northern Sun Intercollegiate Conference zullen de Beavers ook komend jaar strijden om het kampioenschap.

 

 

 

In Minot gaat Hom samenspelen met voornamelijk speelsters uit Amerika. Maar Cato is niet de enige Europeaan, er zijn bij de MSU Beavers ook speelsters uit Engeland en België actief. Voor het aankomende seizoen staan er uitwedstrijden in de staten Minnesota, Iowa en Nebraska op het programma.

 

KingsTalent wenst Cato veel succes in the States komend seizoen! Natuurlijk zullen we haar op de voet volgen en verslag doen van haar avonturen. Deze avonturen worden op deze website gedeeld. Wil je Cato’s verhalen blijven volgen; like ons op Facebook, volg ons op instagram of twitter.

Lijkt jou het ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.