Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Als dit jouw droom is, ga ervoor!” – Sterre van Bloemendaal

“Als dit jouw droom is, ga ervoor!” – Sterre van Bloemendaal

Voetbalster Sterre van Bloemendaal vertrok in augustus naar Bethel University waar ze nu al twee maanden voetbalt bij The Wildcats. Wij vroegen haar het hemd van het lijf!

Allereerst, hoe is het met je? Wanneer ben je in Amerika geland en hoe bevalt het leven in Tennessee tot nu toe?

Met mij gaat het erg goed! Ik ben maandag 3 augustus geland in Tennessee en ik zit hier nu al iets meer dan 2 maanden. In het begin komt er zoveel op je af dat je weinig tijd hebt om ’thuis’ te missen. Nu ik eenmaal gesetteld ben heb ik daar af en toe wat meer moeite mee. Ook moest ik erg wennen aan het warme weer. Als ik om 6 uur s’ochtends mijn eerste training van de dag heb, kan ik al in mijn t-shirt rondlopen. Sinds een paar weken is het hier erg koud geworden en heb ik mijn dikke winterjas uit de kast moeten trekken voor de ochtendtrainingen. Het leven hier bevalt me tot nu toe erg goed! Ik ben blij dat pre-season voorbij is aangezien dit fysiek en mentaal erg zwaar was, maar wel erg leerzaam! Daarnaast weet ik ook dat we na pre-season allemaal fit genoeg zijn, haha. Het bevalt me tot nu toe erg goed hier! Ik heb in een hele korte tijd al super veel leuke mensen ontmoet en al veel vrienden gemaakt.  Ik heb het gevoel dat ik mijn dromen aan het najagen ben en ik kijk uit naar wat er allemaal nog komen gaat.

Hoe ben je op het idee gekomen om te gaan sporten en studeren in Amerika? Wat heeft KingsTalent hier voor rol in gespeeld?

In 2019 heb ik samen met m’n ouders, broer en zusje een rondreis gemaak door Florida. Vanaf dat moment, toen we langs stadia en scholen reden besefte ik mij hoe vet het zou zijn om voetbal en studie te combineren in het knotsgekke Amerika en naar een college te gaan. Nadat ik mijn kruisband had afgescheurd dacht ik dat een internship naar Amerika er niet meer in zou zitten. Toen ik door KingsTalent werd benaderd om dit avontuur te verwezenlijken twijfelde ik dus ook geen moment. Nadat ik het traject met KingsTalent was aangegaan ben ik op Instagram en YouTube filmpjes gaan kijken van andere student-athletes. Na het zien van deze filmpjes kon ik niet meer wachten om zelf dit avontuur te beleven.

Hoe heb je het gehele traject met KingsTalent ervaren?

Het traject met KingsTalent heb ik als erg prettig ervaren. De communicatie, het vertrouwen, altijd iemand die voor je klaar staat en al de Facetime gesprekken hebben mij erg goed geholpen bij het maken van mijn keuze. Als ik vragen had of twijfelde over een bepaalde keuze kon ik op iedere moment van de dag appen of bellen met één van de consultants. Jammer genoeg liep mijn traject net wat anders door Covid, maar gelukkig was het in Augustus toch echt tijd om naar Amerika te vertrekken!

Hoe reageerde je omgeving toen je met het grote nieuws kwam?

Mijn omgeving reageerde erg positief op het grote nieuws. De reacties waren over het algemeen: super enthousiast, moedig, gaaf, maar mijn nabije omgeving had ook een aantal vraagtekens. Waarom in Amerika? Heb je dan geen heimwee? En dat is ook logisch, want het is niet niks sporten en studeren in Amerika.  Als je familie & vrienden achter je staan, helpt dat enorm en dat geeft bevestiging dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Voordat ik vertrok naar Amerika heb ik nog een ‘goodbye-party’ gehad met familie en vrienden, wat super fijn was!

Waarom heb je uiteindelijk voor Bethel University gekozen en ben je tot nu toe blij met deze keuze?

Ik heb voor Bethel University gekozen omdat het contact met de assistent-coach super goed was en er vanaf het begin gelijk een klik was. De coach en ik hebben vanaf het begin van het traject tot de dag dat ik in het vliegtuig stapte regelmatig telefonisch contact gehad, dan voel je je echt welkom. Daarnaast is Bethel een kleine school, niet zo massaal. Je kent veel mensen en kijkt bij elkaars wedstrijden, wat ik zelf erg prettig vind. We reizen dan ook samen met het men’s soccer team naar uitwedstrijden, wat altijd erg gezellig is! Mijn major is Sports management, dit is een van de betere opleidingen die bij Bethel staat aangeschreven. Ook dat heeft geholpen in het maken van mijn keuze. Ik ben tot nu toe erg blij met mijn keuze en ik had niet verwacht dat ik me al zo snel thuis zou voelen hier. Het feit dat je naast voetbal ook nog met een studie bezig bent, is voor mij echt ideaal.

Is sporten en studeren goed te combineren? Houd je nog vrije tijd over?

Ik had in pre-season echt helemaal geen tijd voor school. Nu pre-season voorbij is en regular season is begonnen hebben we 2 wedstrijden in de week en trainen we iedere ochtend van 6-8 voor dat school begint of later in de middag na school. De tijden zijn wel prima te combineren, maar het is wel erg druk en na één dag school en voetballen ben je wel echt gesloopt. Als je tijd over hebt, moet je vaak je huiswerk afmaken of leren voor toetsen. Als we doordeweeks een uitwedstrijd hebben, kan ik die dag niet naar school en dit moet ik dan later weer inhalen. Ik probeer vaak al in de bus naar de wedstrijd toe al huiswerk te maken, zodat ik mijn vrije tijd anders kan besteden. Als we de wedstrijd hebben gewonnen krijgen we de dag erna altijd één day-off, maar als we de wedstrijd verliezen, trainen we de volgende dag gewoon weer. De coach zit nooit stil en wil altijd het beste voor het team. Deze mentaliteit waardeer ik heel erg en hecht ik veel waarde aan.


 Wat is voor jou het grote verschil tussen sporten en studeren in Nederland en Amerika?

Het grootste verschil tussen Nederland en Amerika is de intensiteit. In Nederland trainde ik 2-3 keer per week met 1 wedstrijd op zaterdag. Hier trainen we elke dag en soms zelfs  2 keer op één dag. Ook spelen we iedere week minsters 2 wedstrijden waar soms ook nog een oefenwedstrijd bij zit. De assistent-coach geeft video-analyses na iedere wedstrijd. Er wordt van ons verwacht dat we onze eigen voortgang bijhouden: aantal passes, ball touches en shots. Daarnaast zijn de mensen hier erg direct en hebben ze geen blad voor hun mond. Ook dat is wel een verschil met Nederland vind ik.

Wat mis je het meest aan Nederland? Wat juist niet?

Wat ik het meest aan Nederland mis, is mijn eigen slaapkamer, ons gezin, de hond en het lekkere eten van thuis. Daarnaast mis ik het voetbal kijken op de zondag met mijn vader en mijn oude teamgenootjes. Ook hebben we hier in MCKenzie geen supermarkt, dat is ook wel even wennen haha. Ik ging in Nederland altijd met mijn moeder snel wat boodschapjes doen en daarvoor moeten we hier naar een ander dorpje rijden. Wat ik niet mis aan Nederland is het werken, de verplichtingen en de hond uitlaten haha.

Wat hoop je uit dit grote avontuur te halen/leren?

Ik hoop dat ik individueel nog mooie stappen mag maken en iedere dag wat beter kan worden in wat ik doe. Daarnaast veel plezier maken, enorm veel mooie avonturen beleven en vooral genieten. Het zou geweldig zijn als ik veel minuten mag maken en belangrijk mag zijn voor het team. Ook weet ik zeker dat ik hier dierbare vriendschappen aan overhoud, vrienden voor het leven. Ten slotte hoop ik in de vakanties nog te kunnen reizen, om Amerika nog verder te ontdekken.

Dit is alweer de laatste vraag. Wat wil jij meegeven aan studenten die twijfelen om het avontuur in Amerika aan te gaan? Zou je de combinatie van sporten en studeren in Amerika aanraden aan anderen?

Als ik één zin moest gebruiken: GO FOR IT! Als dit jouw droom is, ga ervoor! De combinatie sport- studie is heel fijn en dit is een avontuur wat veel mooie dingen met zich meebrengt. Voor mij persoonlijk is het super fijn om vaak met het thuisfront te bellen, even de dag te bespreken en leuke verhalen met elkaar te delen. Dit is voor iedereen anders, maar als je denkt dat je niet zo ver en zo lang weg van huis kunt zijn, dan is dit één manier om toch veel contact te hebben met je familie. Natuurlijk zijn er momenten dat je het liefst een knuffel van thuis wilt, maar ik weet zeker dat als ik dit niet had gedaan, ik later spijt zou krijgen. Ik ben hier dan nog maar 8 weken, maar ik heb nu al zoveel mooie mensen ontmoet en nieuwe dingen ontdekt. De komende tijd staat bomvol nieuwe avonturen waar ik erg naar uitkijk!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.