Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

”Zonder KingsTalent had ik deze stap nooit durven zetten.” – Interview Calvin Scholten

”Zonder KingsTalent had ik deze stap nooit durven zetten.” – Interview Calvin Scholten

Calvin Scholten vertrok afgelopen zomer naar Coffeyville Community College, waar hij bezig is om zijn dromen na te jagen. Wij vroegen hem het hemd van het lijf!

Allereerst, hoe is het met je? Wanneer ben je in Amerika geland en hoe bevalt het leven in Coffeyville, Kansas tot nu toe?

Het gaat erg goed met mij! Ik ben 31 juli vertrokken naar Amerika om daar mijn dromen waar te maken en heb het tot nu toe erg naar mijn zin hier. Het leven in Coffeyville bevalt me heel goed, de school is leuk en het team ook. Alleen is er hier soms weinig te doen, omdat het hier zo klein is. Maar gelukkig zitten er grote steden, zoals Tulsa, hier niet ver vandaan en kunnen we hier vaak naartoe.

Hoe ben je op het idee gekomen om te gaan sporten en studeren in Amerika? Wat heeft KingsTalent hier voor rol in gespeeld?

Ik ben op het idee gekomen om te gaan sporten en studeren in Amerika, omdat de faciliteiten hier mij heel erg aanspraken. Ook denk ik dat er op het sportieve als academische vlak in Amerika meer te halen valt dan in Nederland. KingsTalent heeft mij gedurende het traject erg goed geholpen en mij inzichten gegeven in de mogelijkheden van sporten en studeren in Amerika. Zonder KingsTalent had ik deze stap nooit durven zetten en hier ben ik ze ook erg dankbaar voor.

Hoe heb je het gehele traject met KingsTalent ervaren?

Het traject met KingsTalent heb ik als zeer prettig ervaren. Ze regelde alles voor me van A tot Z, de begeleiding die je krijgt wordt echt vanuit expertise gedaan en je kan altijd bellen of appen als je vragen hebt: ze staan altijd voor je klaar! Zelfs nu ik in Amerika ben, vragen ze nog hoe het met mij gaat en hoe het Amerikaanse avontuur mij bevalt.

Hoe reageerde je omgeving toen je met het grote nieuws kwam?

Mijn omgeving stond vanaf het eerste moment al achter mijn keuze. Natuurlijk gaan ze het moeilijk vinden om mij te missen, maar ik weet dat ze me altijd in alles zullen blijven supporten. Zo hadden mijn vriendin en familie op de avond voor mijn vertrek een afscheidsfeest georganiseerd, waar al mijn vrienden ook bij aanwezig waren. Dit was een erg leuke verassing, die ik niet had zien aankomen.

Waarom heb je uiteindelijk voor Coffeyville Community College gekozen en ben je tot nu toe blij met deze keuze?

Ik ben naar Coffeyville gegaan, omdat ik met deze coach de beste klik had en hij mij vertelde dat hij er niet is om mij te ‘houden’, maar het beste met mij voor heeft. Zo gaf hij ook aan dat hij samen met mij gedurende het traject zou kijken om mij naar een zo’n goed mogelijke D1 school te begeleiden. Dit was voor mij doorslaggevend in mijn keuze, aangezien ik het beste uit mezelf wil halen in dit mooie avontuur. Tot op heden sta ik nog steeds achter de keuze die ik heb gemaakt.

Is sporten en studeren goed te combineren? Houd je nog vrije tijd over?

Dit is zeker goed te combineren! In Amerika is het zelfs zo dat sporten voor studeren gaat. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je goede cijfers haalt, maar hier draait alles wel om sport. Je houdt naast school en sporten genoeg vrije tijd over om leuke dingen te doen met vrienden of om andere plekken van Amerika te ontdekken.

Wat is voor jou het grote verschil tussen sporten en studeren in Nederland en Amerika?

Uit eigen ervaring in Nederland is dat opleidingen weinig rekening houden met sporters die sporten op topsport niveau. Zo heb ik zelf ook een tussenjaar genomen, omdat sporten op een topsport niveau naast mijn studie bijna niet te combineren viel. Dit is in Amerika juist het tegenovergestelde, waar alles draait om sport en je rooster hierop wordt afgestemd.

Wat mis je het meest aan Nederland? Wat juist niet?

Wat ik het meeste mis aan Nederland zijn leuke dingen doen met mijn vriendin, vrienden en familie. Wat ik daarentegen niet mis aan Nederland is het regenachtige weer.

Wat hoop je uit dit grote avontuur te halen/leren?

Ik hoop dat ik hier mijn droom waar kan maken en op een professioneel niveau kan gaan voetballen. Daarnaast hoop ik naast het sportieve gedeelte ook mijn diploma hier te kunnen halen met een hoog gemiddelde.

Dit is alweer de laatste vraag. Wat wil jij meegeven aan studenten die twijfelen om het avontuur in Amerika aan te gaan? Zou je de combinatie van sporten en studeren in Amerika aanraden aan anderen?

Ik zou aan alle mensen die twijfelen willen meegeven dat het echt een geweldige ervaring is en dat je er zeker geen spijt van zal krijgen. Je leert zoveel nieuwe mensen kennen wat al een geweldig ervaring op zichzelf is, laat staan wat je allemaal mee maakt op het academische en sportieve vlak. Ik zou dan ook echt iedereen aanraden om dit avontuur aan te gaan!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.