Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Youri Senden stapt over van Roda JC naar nummer 52 van Amerika

Youri Senden stapt over van Roda JC naar nummer 52 van Amerika

Youri Senden gaat dit jaar Nederland verlaten. Hij gaat voetbal en studie combineren in Amerika, bij Drexel University.

Youri begon op zijn 6e met voetballen, dit deed hij bij zijn lokale vereniging RKVV Voerendaal. Hier viel zijn talent snel op, waardoor hij gescout werd voor MVV Maastricht. Op zijn 14e kwam Youri terecht bij KRC Genk. Met Genk speelde hij veel internationale toernooien waar hij onder andere teams als Real Madrid, Barca, Bayern München, PSV en Ajax tegen kwam. Met Genk won Youri ook het Puskas toernooi in Hongarije.

Na Genk maakte Youri de overstap naar Roda JC. Hier kwam hij tot twee wedstrijden in het eerste en trainde al regelmatig mee met de eerste ploeg. Nu gaat hij weer een transfer maken, dit maal naar de VS.

Youri gaat voetballen en studeren bij Drexel University. De school staat als nummer 133 van het land geranked. Om dit in perspectief te plaatsen, in Amerika zijn er zo’n 5.300 colleges en universities. De school telt bijna 25.000 studenten en is dus echt een grote school. Onder die 25.000 studenten, vallen drie bekende van ons. Dit zijn de hockeysters Amber Brouwer, Puk Thewessen en Isabel Jacobs.

Het voetbalteam van Drexel, de Drexel Dragons, komen uit in de NCAA Division I en spelen in de CAA conference. Ze staan als nummer 52 van het land geranked en verloren dit jaar nipt de finale om het kampioenschap, na strafschoppen. Het doel is om met Youri als versterking weer mee te doen om het kampioenschap, en dit jaar winnend uit de strijd te komen.

Drexel University ligt in Philadelphia – “Philly” – in Pennsylvania. De stad telt 1.5 miljoen inwoners en is de zesde grootste stad van Amerika. Genoeg om te ontdekken dus.

 

Wij wensen Youri alvast heel veel succes en plezier in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.