Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings #Fromtheboardroom Highlights

Yesin van der Pluijm tekent profcontract!

Yesin van der Pluijm tekent profcontract!

Yesin van der Pluijm tekent zijn eerste profcontract bij de Colorado Springs Switchbacks. Na 4 jaar Young Harris maakt Yesin zijn volgende stap in zijn carrière.

Dit betekent ook dat er een einde komt aan het tijdperk van Yesin bij Young Harris College. De beresterke verdediger/middenvelder begon aan zijn eerste seizoen in 2018. Voordat hij de stap maakte naar Amerika speelde hij voor Exelsior Rotterdam, Feyenoord en Nederlands elftal U15.

Vanaf dat moment dat Yesin voet zette op Amerikaanse bodem was het ook duidelijk dat de Rotterdammer van grote waarde zou gaan zijn voor zijn ploeg van Mark McKeever. Dit heeft zich dan ook uitbetaald in vele persoonlijke awards die hij binnen wist te slepen én de aanvoerdersband. Zo veroverde Yesin in zijn tweede seizoen een plek in het  NCAA Division II All-Southeast Region second team en het All-Peach Belt Conference second team.

 

Afgelopen seizoen is Yesin’s beste seizoen. Ongeslagen kampioen geworden in de Peach Belt Conference.  Vervolgens werd ook het Peach Belt Conference Tournament gewonnen. Yesin miste bijna geen minuut dit seizoen. Naast deze mooie prijzen werd Yesin verkozen tot Player of the Year in de Peach Belt Conference en bemachtigde hij een plek in het Conference First team. Als klap op de vuurpijl speelt hij zich bij de beste spelers van Amerika – All American. De prestaties van de nieuwe aanwinst van de Colorado Springs Switchbacks zijn niet onopgemerkt gebleven. Op het veld levert Yesin geweldige prestaties, maar ook in de schoolbanken wist hij te presteren. Zo heeft hij namelijk ook een plek veroverd in het All-American Academic Team.

De volgende stap is dus een profcontract bij Colorado Springs. Een nieuwe stap in zijn nog prille carrière. Heel veel succes Yesin! Wij zijn ontzettend trots op dit geweldige nieuws. Wij blijven je op de voet volgen!

 

Bekijk HIER de hoogtepunten van Yesin.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.