Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Yesin van der Pluijm wordt tweede Nederlander bij Young Harris College

Yesin van der Pluijm wordt tweede Nederlander bij Young Harris College

Excelsior Rotterdam raakt komende zomer twee talentvolle jeugdspelers kwijt. Eerder werd al bekend dat Joost Mangert de overstap maakt naar Simon Fraser University en nu is het de beurt aan teamgenoot Yesin van der Pluijm. De middenvelder van De Kralingers heeft een overeenkomt gesloten met Young Harris College, waar hij samen met Britt Verstegen de Nederlandse vlag zal vertegenwoordigen.

Al zeer jong maakt Yesin de overstap naar een betaald voetbal organisatie. Op zevenjarige leeftijd wordt hij gescout door topclub Feyenoord Rotterdam. Na een korte stageperiode maakt hij definitief de overstap naar wellicht wel de beste jeugdopleiding van Nederland. De teams waarin Yesin bij Feyenoord speelde waren in ieder geval uitermate succesvol. Totdat hij op 17-jarige leeftijd de overstap maakt naar Excelsior wint hij met ieder elftal een kampioenschap. Dat Yesin een belangrijke rol speelt in dit elftal wordt bevestigd met een plek in het U16-elftal van Oranje.

 

Eenmaal overgestapt naar Excelsior, het kleine broertje van Feyenoord, verovert Yesin direct een basisplek in het U19-elftal. Sterker nog, direct na zijn overstap wordt hij benoemd tot aanvoerder van het elftal. Als zeer gewaardeerd jeugdspeler komt de spelverdeler ook in aanmerking voor het beloftenelftal, waar hij wedstrijden afwerkt in een elftal vol met selectiespelers van de Eredivisieclub, die dit seizoen op een keurige elfde stek eindigde in de Eredivisie.

In Young Harris treft Yesin een elftal dat vorig seizoen een zeer goed jaar kende. Van de twintig gespeelde wedstrijden werden er veertien gewonnen en slechts vier maal verloren. Twee maal werd de ploeg van Head Coach Mark McKeever op een gelijkspel gehouden. Ook in de Peach Belt Conference deden de Mountain Lions het erg goed. Met vijf overwinningen eindigde de ploeg net achter Lander University en werd deelname aan de nationals veilig gesteld. Na drie erg sterke wedstrijden waarin Lenior-Rhyne, Limestone en Lander verslagen werden strand het schip uiteindelijk in de kwartfinale tegen Lynn University.

Met de komst van Yesin voegt Young Harris een zeer groot talent toe aan haar elftal, waarvan de verwachting is dat hij volgend seizoen kan bijdragen aan een nog beter seizoen, waarin wellicht de finale van de nationals wordt behaald. Gezien zijn sportieve achtergrond twijfelt er bij KingsTalent niemand aan dat hij zijn draai snel zal vinden bij Young Harris. KingsTalent wenst Yesin veel succes en plezier in Amerika!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.