Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Wouter Peters signs at University of Incarnate Word, San Antonio TX

Wouter Peters signs at University of Incarnate Word, San Antonio TX

KingsTalent is trots om te melden dat Wouter Peters deze zomer naar Amerika vertrekt om te gaan voetballen en studeren aan de University of Incarnate Word te San Antonio, Texas. De 21-jarige middenvelder van RKSV Bekkerveld maakt met deze stap zijn American Dream waar!

Momenteel speelt Peters in het eerste elftal van RKSV Bekkerveld in de eerste klasse. De ploeg is nog in de race voor promotie naar de Hoofdklasse. Vanaf deze zomer zal hij zijn kunsten vertonen op het hoogte US College niveau, NCAA Division 1 Western Athletic Conference.

Assistent coach Chris Fidler is erg verheugd met de komst van Peters. “Op het moment dat ik Wouter zag op de Showcase van KingsTalent in Gemert begin januari (9 januari) wist ik dat dit de speler was waar we bij UIW naar op zoek zijn. Een leider type die het in zich heeft het spel te bepalen. Daarnaast heeft Wouter met zijn loopvermogen een groot bereik. Met zijn dynamiek is hij de ideale “box to box player” en verbindende speler die ons naar successen kan leiden in het WAC.”

 

 

 

Eenmaal gesetteld in San Antonio zal Peters alweer zijn koffers moeten pakken. In de voorbereiding, begin september, wordt er een trainingskamp belegd in New York City(!). Hier worden twee wedstrijden afgewerkt tegen hoog gekwalificeerde teams uit de D1 East Conference  om goed aan de start van de competitie te verschijnen. De school laat dus niets aan het toeval over.

Met Peters als kwaliteitsinjectie probeert University of Incarnate Word zich dit seizoen te kwalificeren voor de Western Athletic Conference Playoffs. Een grote opgave in de sterke WAC met teams verspreid over de gehele westkust. Naast voetballen op het hoogste niveau met topteams uit oa Seattle (Washington), San Jose (California), Grand Canyon (Arizona) zal Peters ook veel van het land zien.

Peters, momenteel woonachtig in Eindhoven zal begin augustus zijn koffers pakken om te verhuizen naar San Antonio. San Antonio is met een 1,2 miljoen inwoners de 7e grootste stad van de VS. In San Antonio gaat hij de masteropleiding Organizational Development studeren.

 

 

 

Er staan spannende en drukke tijden voor de deur bij huize Peters. Met een mogelijke promotie naar de Hoofdklasse met RKSV Bekkerveld, verhuizen naar San Antonio, voorbereiding in NY met men’s soccer team, Amerikaanse studie MAA. Een hele belevenis…

KingsTalent wenst Wouter veel succes in the States komend seizoen! Natuurlijk zullen we hem op de voet volgen en verslag doen van zijn avonturen. Deze avonturen worden op deze website gedeeld. Wil je Wouter’s verhalen blijven volgen; like ons op Facebook, volg ons op instagram of twitter.

Lijkt jou het ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.