Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update (44) – What happened on the field

Weekly Update (44) – What happened on the field

Het is alweer begin november en de tijd vliegt. Beslissende weken voor onze student-athletes. Aanhaken of afhaken. Presteren onder druk met playoffs en/of championship games. Spannende tijden. Maar ook omgaan met teleurstellingen. Wellicht was een playoff ticket het doel van het seizoen maar is dit niet gerealiseerd. Daarnaast natuurlijk ook presteren in de schoolbanken. We nemen een kijkje op de Amerikaanse velden in deze weekly update (44).

 

 

 

Urbana University kende een drukke week! Allereerst stond de halve finale van de Mountain East Conference op het programma. In een spannende wedstrijd werd een 1-0 overwinning op Notre Dame College over de streep getrokken. Een vroeg doelpunt in de 2e minuut was voldoende voor de overwinning. Urbana, landelijk #15 gerankt, stond nu aan de vooravond van de finale van de MEC Conference. Opponent is nummer 2 van het land: Charleston. Een tegenstander die men al twee maal had getroffen (1x verlies, 1x winst) in de reguliere competitie. Het werd een ware thriller met helaas een negatief resultaat. Charleston trok met 2-1 aan het langste eind. Wel Scoorde Lars Blenckers zijn 8e doelpunt van het seizoen in dit duel. De Blue Knights mogen zich naar alle waarschijnlijkheid nu gaan opmaken voor de NCAA Nationals.

 

Mercyhurst University, kampioen van Pennsylvania State Athletic Conference regular season, was deze week de gastheer van de PSAC playoffs. Een halve finale tegen Seton Hall was een eerste hobbel. In een spannende wedstrijd trok Mercyhurst een 3-2 overwinning over de streep. Vorig jaar wisten de Lakers, na het behalen van het regular season championship, de halve finale van de playoffs niet te winnen. Nu scheelde het niet veel, maar werd gelukkig alsnog de winst behaald.

 

 

 

In de kampioenswedstrijd tegen Millersville nam captain Thom Derks wederom een belangrijke rol op zich door bij een 0-0 stand een pingel in de kruising te jagen. Een opmaat voor een succesvolle middag. Uiteindelijk werd het 2-1 waardoor Mercyhurst University zich kampioen van het PSAC mogen noemen! Een uitstekende prestatie voor de Hurst Lakers!

 

In de kwartfinale van de playoffs trad University of North Carolina at Pembroke aan tegen Lander. Lander, de regular champion van de Peach Belt Conference. In het seizoen hadden de Braves het zwaar tegen deze tegenstander. Ook in dit duel was Lander een maatje te groot. Met 4-0 werd de wedstrijd verloren waardoor het seizoen van Ties vd Eijnde en Ruben Taks ten einde is.

 

 

 

Ook voor Freek Schoones is het seizoen ten einde. King University moest in de kwartfinale van de playoffs in de Conference Carolinas aantreden tegen de nummer 8 van het land Limestone College en nummer twee van regular season. Vooraf bekend een zware dobber. Desalniettemin hielden de Tornado’s goed stand. Helaas werd uiteindelijk met 2-0 verloren en hierdoor is het seizoen voor Freek en zijn teamgenoten geëindigd.

 

Het seizoen van Roel van Linschoten, Jurren van der Gun en Dion Viola wordt met minimaal één wedstrijd verlengd! De regular season champs van het Chicagoland Collegiate Athletic Conference speelde de kwartfinale tegen Trinity International University. Het werd een 2-0 overwinning! Hierdoor gaat Olivet Nazarene University door naar de halve finale van de playoffs op 11 november. Ondertussen zijn de Tigers, door de uitzonderlijke prestatie, binnengekomen in de nationale ranking op de 20e positie. Exciting weeks voor de ONU Tigers!

 

 

 

Voor de University of Incarnate Word men’s soccer team is het seizoen ten einde. Het seizoen kan worden gekenmerkt als wisselvallig. Tegen hoog gekwalificeerde teams presteerde het team van Wouter Peters extreem goed. Zo ook afgelopen weekend. De Cardinals namen het op tegen Utah Valley, regular season champs, met Wouter Peters in de basis. UIW ging furieus van start met een snelle 2-0 voorsprong. Helaas kon men deze score niet vasthouden en speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk. Wat het einde van het seizoen betekende voor de rood-witten.

 

 

 

Ook Rio Grande heeft een goed seizoen gedraaid. De verwachtingen waren vooraf ook bijzonder hooggespannen bij de NAIA landskampioen van 2016. Het seizoen is crescendo verlopen met een regular season championship. Op 9 november staat de River State playoff semi final op het programma tegen Ashbury University. Deze tegenstander werd afgelopen week nog met 5-1 aan de kant geschoven. Het team van Indy van Sas zal moeten waken voor onderschatting  maar zal alles op alles zetten om aan de hoge verwachtingen te voldoen.

 

In de Big East playoffs stond afgelopen weekend de wedstrijd Villanova – DePaul University op het programma. Met Stijn vd Slot in de basis werd het een spannende pot (0-0). Uiteindelijk moesten penalties beslissing brengen, waar de Bleu Demons aan het kortste eind trokken. Hierdoor is het succesvolle seizoen ten einde voor het team van Van der Slot.

 

Marymount California University won elke wedstrijd in de competitie en mag zich hierdoor regular season champion noemen van het Cal Pac Conference. Een knappe prestatie voor het team van Ouren Nikkels en Rowan Mankers! Nu is het zaak voor de Marymount Mariners om de playoffs winnend af te sluiten alvorens kan worden gekeken naar de nationals. Op 10 november staat de halve finale van het Cal Pac op het programma.

 

 

 

Bekijk wat er voorgaande weken gebeurde op de Amerikaanse velden!
Weekly Update – Week 43
Weekly Update 
 Week 42

Weekly Update – Week 41

Weekly Update – Week 40
Weekly Update – Week 39

Weekly Update – Week 38
Weekly Update – Week 37
Weekly Update – Week 36

weekly-update-44

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.