Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update (42) – What happened on the field

Weekly Update (42) – What happened on the field

 

Het is alweer eind oktober. De tijd vliegt! Het seizoen in de VS nadert alweer zijn einde. Het is natuurlijk altijd fijn als familie en/of vrienden de oversteek maken naar Amerika om zoon of dochter te bezoeken! Wat een trots gevoel als je ziet wat de kids aan de andere kant van de oceaan beleven. Het avontuur, het presteren. Erg knap! Zo maakte familie Viola afgelopen week de oversteek. En zagen ze ONU uitblinken. We kijken ook een kijkje op de andere velden bij de Nederlandse talenten in deze Weekly Update (42).

 

 

DePaul University kon in de Big East Conference geen gevolg geven aan de W2 streak. Thuis tegen Providence ongelukkig met 2-1 verloren. In een gelijk opgaande wedstrijd, met Stijn van der Slot als aanvalsleider, werd er ongelukkig verloren. Providence klimt met deze overwinning richting de top van de Conference leaderboard. Met nog drie wedstrijden te gaan kunnen de DePaul Blue Demons zich nog kwalificeren voor de playoffs. Maar ze zijn daarbij ook afhankelijk van andere teams. Spannend dus.

 

Delta State women’s soccer team behaalde deze week haar eerste overwinning in de Gulf South Conference, een van de sterkste conferences in de VS. In en tegen Shorter University (Georgia) werd een 2-1 winst over de streep getrokken. Een belangrijke overwinning voor Anoucke Baas en haar teamgenoten.

 

https://www.youtube.com/watch?v=MS5eXUXHShQ

 

University of Incarnate Word moest afgelopen vrijdag aantreden tegen de koploper uit de Western Atheltic Conference, Seattle University. Seattle, een ijzersterk elftal, werd door Wouter Peters en companen knap op een gelijkspel gehouden. Op zondag werd de competitie vervolgd met een uitwedstrijd tegen Grand Canyon, een cruciale wedstrijd om aan te haken bij de top van het WAC. Voor een kleine 1.000 toeschouwers werd deze wedstrijd teleurstellend met 1-0 verloren. Hierdoor verliest UIW de aansluiting met de top. Desalniettemin heeft men nog 3 wedstrijden om dit goed te maken.

 

King University heeft dit weekend een knappe prestatie neergezet door in een thriller van een wedstrijd te winnen van Erksine University. Erskine, Met 15 punten als derde op de ranglijst werd knap met 1-0 verslagen door het team van Freek Schoones. De King Tornado’s klimmen hierdoor naar 12 punten. Het moet gek lopen wil King University zich niet kwalificeren voor de post-season playoffs in de Conference Carolinas.

 


Door de goede resultaten van de laatste wedstrijden in de Region 9 Conference mocht Northeastern Junior College aantreden in de playoffs met een wildcard. Aanvoerder Olav Sieljes stond aan de basis van het team wat werd benoemd tot ‘Most Improved team’ van het afgelopen jaar. Een prestatie waar met trots op mag worden teruggekeken. In de playoffs werd het opgenomen tegen Western Wyoming Community College. Een team dat in de competitie nog met 1-0 werd verslagen. Een wedstrijd met perspectief dus. Echter, werd er met 2-1 verloren. In een wedstrijd waar de scheidsrechter een dubieuze rol speelde met twee rode kaarten en een aantal afgekeurde doelpunten. Het seizoen voor Olav en Northeastern JC eindigt dus helaas in de eerste ronde van de playoffs. Maar er mag met opgeheven hoofd worden teruggekeken op het sterke seizoen van de Plainsmen.

 

 

 

In de River States Conference gaat Rio Grande aan kop. Het team van Indy van Sas is op dit moment als 3e gerankt in het land. Deze week werd tweemaal ruim gewonnen. Met nog twee wedstrijden te gaan gaat Rio Grande gedeeld aan de leiding. Een spannende periode voor de boeg voor de Redstorms.

 

Olivet Nazarene University is hard op weg kampioen te worden in de Chicagoland Collegiate Athletic Conference. Knap werk van onze Nederlanders Dion Viola, Roel van Linschoten en Jurren van der Gun. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben de ONU Tigers 4 punten voorsprong op de concurrentie. Met een winningstreak van 9 is men in blakende vorm. Dit weekend werd er met 4-0 gewonnen van Robbert Morris University met oa een doelpunt van Jurren van der Gun.

 

 

 

Marymount California University met Rowan Mankers en Ouren Nikkels in de basis schrijven dit weekend weer drie punten bij op hun totaal. Daarbij was een belangrijk aandeel weggelegd voor Ouren met een knappe goal (zie hieronder). Het team van de Nederlanders gaat met nog drie wedstrijden te spelen aan kop in de Cal Pac Conference. Met drie punten los op de concurrentie breken er spannnende weken aan.

 

 

Bekijk wat er voorgaande weken gebeurde op de Amerikaanse velden!
Weekly Update – Week 41
Weekly Update – Week 40
Weekly Update – Week 39

Weekly Update – Week 38
Weekly Update – Week 37
Weekly Update – Week 36

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.