Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly update (41) – What happened on the field

Weekly update (41) – What happened on the field

Belangrijke weken in de verschillende conferences. De winnaars beginnen zich te onderscheiden van de rest. Kwalificeren we ons voor de playoffs of gaan we zelfs voor het regular season championship? Belangrijke weken voor de Nederlandse student-athletes. Deze week wederom een grote Nederlandse productie. Erg knap om te presteren zowel op het veld als in de schoolbanken… We nemen een kijkje op de Amerikaanse velden in deze weekly update (41).

 

University of North Carolina at Pembroke heeft na de orkaan Matthew weer hervat. In de uitwedstrijd tegen Montevallo leek het team van Ruben Taks en Ties vd Eijnde aan het langste eind te trekken. Het was Ruben die zorgde voor de 1-0. Dit is alweer zijn tweede doelpunt van het seizoen. De 1-0 bleef op de borden tot tien minuten voor tijd, toen de gelijkmaker viel. In de eerste minuut van de extra tijd viel het doelpunt wederom aan de andere kant. Waardoor UNCP nu twee wedstrijden op rij verloren heeft in de Peach Belt Conference.

 

 

 

Northeastern Junior College heeft de laatste wedstrijden de smaak te pakken. Met Olav Sieljes als aanvoerder, kartrekker en aanjager heeft men de afgelopen vijf wedstrijden allemaal in winst kunnen omzetten. De Plainsmen hebben zelfs een wildcard ontvangen voor deelname aan de playoffs. Het seizoen krijgt dus een mooi staartje voor Olav en de zijnen!

 

Voor Auburn University stond er een pittig programma op de rol dit weekend. Hiervoor werd afgereisd naar Florida. Hier werd de strijd aangebonden met de University of Tampa (#23 vh land) en Barry University (#8 vh land). Helaas werden het twee ruime nederlagen voor het team van Simon van Rheeden en Tiuri Schieving. Wel wist Simon zijn seizoenstotaal op te schroeven naar vier. In het duel met Tampa wist hij een eretreffer te noteren.

 

 

 

Marymount California University wist deze week haar winningstreak te behouden. Met twee ruime overwinningen voert men nog steeds de Cal Pac Conference aan. Het moet gek lopen wil het team van Ouren Nikkels en Rowan Mankers het Cal Pac regular season niet weten te winnen. Ondertussen is Marymount California als #14 gerankt in het land. Chapeau!

 

Ook voor Olivet Nazarene University ziet het er goed uit. Dit weekend werd de winning streak verlengd naar 8 wedstrijden. Wedstrijden tegen Calumet College en Trinity werden gewonnen. Met nog drie wedstrijden in de conference te gaan en een voorsprong van 6 punten, kan het kampioenschap volgende week al worden binnengehaald. Jurren vd Gun, Dion Viola en Roel van Linschoten zullen er natuurlijk alles aan doen om dit te bewerkstelligen!

 

 

 

 

 

Deze week ook een erg knappe prestatie van onze mannen bij Urbana University. In een bloedstollende wedstrijd tegen Charleston (#2 vh land) werd een knappe 1-0 winst uit het vuur gesleept! Met een cruciale rol van Lars Blenckers die het doelpunt voor zijn rekening nam door attent te reageren op een rebound. Doordat Jim Roberti de verdediging van de Blue Knights naar een shutout leidde werd de 1-0 overwinning uitbundig gevierd! Het is mega spannend aan de top van de Mountain East Conference. Met nog drie conference matches te gaan staat Urbana op een gedeelde eerste plaats, samen met Notre Dame. Gevolgd op drie punten door Charleston (met een wedstrijd minder).

 

 

 

 

 

Captain Thom Derks was deze week weer beslissend voor zijn Mercyhurst University. Met een assist en een doelpunt werden deze week weer twee overwinningen veiliggesteld. Alweer zijn 14e doelpunt van het seizoen. Een bizar hoge productie. Deze week staan er twee non-conference wedstrijden op het programma. Desalniettemin, belangrijke wedstrijden als we kijken naar de national ranking. Daarna wordt de conference vervolgt. Met nog maar twee wedstrijden en zes punten voorsprong lijkt ook hier niets een regular season title in de weg te staan…

 

DePaul University heeft de stijgende lijn duidelijk te pakken. In Washington DC startte Stijn vd Slot in de basis. Het werd een belangrijke 1-0 winst op Georgetown. Hiermee is een grote stap gezet naar aansluiting in de middenmoot van de Big East Conference. Komende weken zijn essentieel voor de Blue Demons om aan- of af te haken bij de top en zich te kwalificeren voor de playoffs.

 

University of Incarnate Word verliet deze week San Antonio om zijn kampen op te zetten in San Francisco. Twee wedstrijden in het zonnige California. Belangrijke wedstrijden om aan te haken bij de de (sub) top van de Western Athletic Conference. Het werd een weekend met twee gezichten. Aan de ene kant werd Bakersfield van de mat gespeeld, maar werd echter wel verloren 1-0. Waarna werd opgenomen tegen San José. Als aanvallende middenvelder toonde Wouter Peters zijn kwaliteiten door twee maal te scoren. De score liep op tot 4-1. Niet mis! Op dit moment staan de UIW Cardinals op een goede vierde plaats in de WAC.

 

 

 

Bekijk wat er voorgaande weken gebeurde op de Amerikaanse velden!
Weekly Update – Week 40

Weekly Update – Week 39

Weekly Update – Week 38
Weekly Update – Week 37
Weekly Update – Week 36

 

weekly-update-41

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.