Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update – Week 39 2017

Wekelijks volg KingsTalent haar talenten op de voet. Deze week is Isis Cornelissen, speelster van de Drexel Dragons, één van de grote uitblinkers. Een overzicht van de door de talenten gespeelde wedstrijden. Op maandag werden er geen wedstrijden gespeeld dus beginnen we de week op dinsdag.

We starten de week in Illinois waar het team van Jurren van der Gun, Roel van Linschoten en Dion Viola (ONU Tigers) een wedstrijd speelden tegen Judson University. Roel moest helaas verschiet laten gaan wegens een blessure, Dion begon vanaf de bank. Met Jurren in de basis speelde de Tigers een lastige eerste helft, de ploeg werd overlopen en mocht van geluk spreken dat het bij rust slechts 0-1 stond. Vlak voor rust was ook Dion binnen de lijnen gekomen. De tweede helft begon voor ONU dramatisch, al na 3 minuten stond de 0-2 op het scorebord. De Tigers lieten het er niet bij zitten en rechtten de rug, binnen 5 minuten was de aansluitingstreffer een feit, 1-2. De ploeg ging hierna hard op zoek naar de gelijkmaker maar die bleef lange tijd uit, 5 minuten voor tijd was de 2-2 dan toch daar. In de tussentijd hadden Jurren en Dion beide een gele kaart gepakt. De gelijke stand betekende overtime. In een spannende overtime met weinig kansen voor beide ploegen was 3 minuten na het begin van de tweede helft overtime daar ineens de verlossende 3-2 voor de Tigers.

1500 kilometer verderop kwamen Wesley Heijmans, Koen Romme en Olav Sieljes in actie met Northeastern Junior College. In de 3-1 overwinning was Koen aangever van het eerste doelpunt van NJC. In een spannende confrontatie wist de ploeg uiteindelijk aan het langste eind te trekken.

Op woensdag kwamen keeper Twan Verweij en verdediger Daan Smit binnen de lijnen voor een wedstrijd tegen Lenoir-Rhyne. De defensie stond als een huis en wist door een clean sheet de 1-0 overwinning uit het vuur te slepen.

Maarten Nikkessen nam het met JMU op tegen Radford. Na een kwartier spelen keek zijn team al tegen een 3-0 achterstand aan. Met Maarten als invaller binnen de lijnen ging het een stuk beter en wist de ploeg zich terug te vechten naar 3-2. Direct na de aansluitingstreffer werd door Radford echter weer afstand genomen van JMU, 4-2. Toch was daar al weer snel de 4-3 wat toch een spannend slot betekende. In de resterende 20 minuten werden er echter geen doelpunten meer gemaakt en dus eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 4-3 nederlaag voor JMU.

Ook Koen Vos kwam op woensdag in actie en was aangever van één van de vele doelpunten in een makkelijke 9-0 overwinning op Mississippi University.

Op donderdag was het een stuk rustiger op de velden, Kaj Hoogeboom speelde met SOKA een eenvoudige wedstrijd tegen California Maritime Acadamy. De wedstrijd eindigde in een 9-0 overwinning voor SOKA.

Op vrijdag was het tijd voor een nieuwe KingsTalent clash! In Georgia namen Bas Pouls (Montreat) en Koen Vos (Point) het tegen elkaar op. Beide heren hadden een plekje in de basis, een garantie voor vuurwerk. In een gelijk opgaande eerste helft gingen beide ploegen met een 1-1 stand aan de thee. In de tweede helft nam Montreat in een tijdsbestek van slechts 10 minuten een 3-1 voorsprong. Point weigerde zich echter gewonnen te geven en vocht zich terug, 20 minuten voor tijd stond de ploeg zelfs met 3-4 voor. Een kwartier voor tijd was daar opnieuw Montreat dat de 4-4 op het scorebord zette, dit betekende overtime. Na 5 minuten was daar al de golden goal voor Montreat, hiermee zegevierde de ploeg van Bas met 5-4. Een geweldige wedstrijd!

Ook werd er op vrijdag weer gehockeyd, Julia van Dorsten speelde met ODU een wedstrijd tegen het sterke Georgetown. Mede dankzij een doelpunt en assist van Julia won ODU met 6-2.

Isis Cornelissen kon Drexel ondanks een doelpunt niet behoeden voor een 4-1 nederlaag op bezoek bij Monmouth. Geen schande voor de ploeg uit Philadelphia, Monmouth staat in de top 20 van Amerika.

Zaterdag werd er weer ouderwets veel gevoetbald, Bryan Simons en Stijn van der Sloot speelden met de DePaul Blue Demons een wedstrijd tegen Georgetown, de nummer 17 van Amerika. Al na een kwartier spelen trapte Stijn vanaf 11 meter raak voor DePaul. Alweer zijn 3e doelpunt van het seizoen. De Blue Demons speelden een ijzersterke eerste helft en werden pas kort voor de rust geklopt door de aanvallers van Georgetown, 1-1. In de tweede helft was het vooral tegen houden voor DePaul dit ging ze behoorlijk goed af en lange tijd leek de ploeg af te stevenen op een gelijkspel. In de laatste minuut van de wedstrijd was daar echter toch de dodelijke 1-2.

Ook Twan Verweij en Daan Smit kwamen opnieuw in actie. Met Carson-Newman wachtte een lastige thuiswedstrijd tegen Queens. De uitblinkende Twan Verweij wist met opnieuw een puike prestatie al voor 5e keer dit seizoen zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant werd wel gescoord waardoor de Eagles met een 2-0 overwinning van het veld stapten. Met deze overwinning stijgt de ploeg naar de 7e plek in de nationale rankings.

De ONU Tigers wonnen mede dankzij een doelpunt van Jurren van der Gun met 3-1 van Roosevelt University.

Zondag 25 september kwamen de Drexel Dragons van Isis Cornelissen in actie tegen Bucknell. In een bloedstollende partij wisten beide ploegen vroeg te scoren waardoor er met 1-1 gerust werd. Een kwartier voor tijd was daar op aangeven van Isis de 2-1 voor de Dragons. Met man en macht werd de voorsprong verdedigd maar 5 minuten voor het laatste fluitsignaal scoorde Bucknell toch de gelijkmaker. Ook in de overtime werd niet gescoord wat een shootout betekende. Ondanks een gemiste shootout van Isis wisten de dames de shootout serie winnend af te sluiten.

Karlijn Roijakkers stond voor een lastige opgave met de Pacific Tigers, de ploeg moest op bezoek bij Boston College, de nummer 8 van het land. De Tigers speelden een dijk van een wedstrijd en wisten het Boston behoorlijk moeilijk te maken. De ploeg kwam zelfs 3 keer op voorsprong maar moest in overtime toch het onderspit delven, 4-5.

Mats Kreek kreeg dit jaar een extra mooi verjaardagscadeau, op zijn verjaardag kon hij zijn eerste doelpunt mee pikken in een ruime overwinning voor Mercyhurst. Proficiat!

Bekijk hier de belevenissen van onze talenten in de voorgaande weken.