Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update – Week 37 2017

Elke week loopt KingsTalent een rondje langs de Amerikaanse velden, hierbij houden we onze talenten nauwgezet in de gaten. Een prima week voor de talenten, er werden veel goede resultaten behaald. Een overzicht van de vele mooie hoogtepunten, Sjoerd Schobbers on fire en een ware KingsTalent clash in Alabama. Een week met prima resultaten dus. Een rondje langs de velden.

We startten de week goed, alle talenten die op maandag in actie kwamen wisten hun wedstrijd om te zetten in een winstpartij. Luuk Teurlinx won met de Panthers met 5-1 van Shorter University, hij verrichte meerdere goede reddingen maar kon niet voorkomen dat Shorter University een ere treffer kon maken. Het Olivet Nazarene University van Jurren van der Gun, Roel van Linschoten en Dion Viola won zelfs met 6-1 van Viterbo University, Roel moest vanwege een blessure verschiet laten gaan. Met tweedejaars Jurren in de basis begon de ploeg sterk aan het duel, na een kwartier stond er al een 3-1 stand op het scorebord en was de wedstrijd al zo goed als gespeeld. In de 70e minuut kwam ook Dion binnen de lijnen, de 6-1 eindstand was toen al bereikt.
Wesley Heijmans, Koen Romme en captain Olav Sieljes speelden een spectaculaire wedstrijd voor Northeastern Junior College, in een bloedstollende wedstrijd met 9 doelpunten in de laatste 20 minuten wist Northeastern uiteindelijk aan het langste eind te trekken. In de 88ste minuut werd de winnende 5-4 binnen getrapt door de thuisploeg.

Op dinsdag de eerste hockeywedstrijd van deze week, Isis Cornelissen kwam met de Drexel Dragons in actie tegen de Rider Broncs. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen was het een spannende confrontatie met Drexel dat het beste uit de startblokken kwam, binnen 10 minuten werd de 1-0 binnen getikt. Na een half uur spelen werd de voorsprong verdubbeld waarna de dames aan de thee gingen. De tweede helft kwam Rider beter voor de dag en waren de beste kansen dan ook voor de Broncs. In de 54e minuut volgde de aansluitingstreffer waarna een spannend slot van de wedstrijd zou volgen. De Rider Broncs kregen nog 2 goede kansen maar vonden beide keren de doelvrouw van de Dragons op hun weg.

Op woensdag 6 september speelde Twan Verweij en Daan Smit met Carson Newman een wedstrijd tegen Lees-McRae, deze werd echter met 2-1 verloren. Twan wist nog veel ballen te keren maar kon niet voorkomen dat een kwartier voor tijd de 2-1 werd gemaakt.

Op deze dag kwam ook Sjoerd Schobbers in actie, hij speelde met de Salem Tigers tegen Washington Adventist University. Sjoerd begon erg sterk aan de wedstrijd en wist direct zijn eerste twee doelpunten voor de Tigers te scoren! Na deze doelpunten liep de ploeg verder uit en wist het de wedstrijd uiteindelijk met 5-1 te winnen. Een erg sterk begin van Sjoerd aan deze campagne met de Tigers! Daarnaast nam zijn team uitgebreid de tijd om Washington te ontdekken.

Op donderdag speelde Koen Vos in het collegeteam van Point University een wedstrijd tegen Oakwood University, de wedstrijd eindigde in 9-2 en ook Koen wist hierbij zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken.

Op vrijdag een mooi hockey affiche met de wedstrijd tussen Old Dominion en Michigan State, twee topteams in het college hockey. Aan de kant van Old Dominion startte Julia van Dorsten in de basis en zij zou een belangrijke rol gaan vertolken bleek later. Na dik een kwartier spelen kwam Michigan State tegen de verhoudingen in op voorsprong. 5 minuten voor de rust kwam Old Dominion langszij waardoor beide teams met een gelijke stand gingen pauzeren. Kort na de rust kwam Michigan State opnieuw op voorsprong, een strafcorner werd benut door de Spartans. 10 minuten voor tijd was er opnieuw een aansluitingstreffer voor Old Dominion wat een spannend slot betekende. Kansen waren schaars maar met nog 11 seconden op de klok wist Julia de bal uit een rebound over de doelvrouw te liften voor de winnende 3-2! Haar eerste treffer en direct een mega belangrijke. ‘Toen de bal terugkwam van de goalie dacht ik direct deze bal moet de lucht in. Dus ik liftte de bal omhoog en hij ging over de doelvrouw heen, ik was dolgelukkig.’’

Marios Lomis speelde met Creighton een spannende wedstrijd tegen South Florida. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en hielden elkaar ook lang in evenwicht. Een half uur voor tijd wist Creighton als eerst het verschil te maken, 1-0. Het bleef hierna nog lang spannend maar 10 minuten voor tijd was daar de verlossende 2-0 voor Creighton dat met deze zege de 7e overwinning van het seizoen boekt.

DePaul Blue Demons speelde een sterke wedstrijd tegen Drake. Stijn van der Slot en Bryan Simons begonnen beide in de basis voor de Blue Demons. Bij rust stond het al 2-0 voor de ploeg uit Chicago. De wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor beide heren.

Op zaterdag kwam Kay in ’t Ven voor de tweede keer deze week in actie met de Gamecocks, na de eerdere 1-0 overwinning op North Florida wachtte opnieuw een sterke tegenstander uit Florida. Ruim 1.500 toeschouwers zagen de Gamecocks met 2-1 verliezen van Florida Atlantic, ondanks Kay’s eerste assist.

Namens Lincoln Memorial speelde ook captain Christoph Willemsen een spannende pot, na een half uur stonden beide teams met 1-1 gelijk en dit zou in het restant van de wedstrijd niet veranderen. Dit betekende overtime, hierin wist het team van Christoph de golden goal te scoren en de punten in eigen huis te houden.

Zondag stond de eerste KingsTalent clash op de planning. Tiuri Schieving en Simon van Rheeden kwamen namens Auburn University in actie tegen het Florida Tech van Luuk Teurlinx. Helaas kon Luuk door een blessure niet onder de lat verschijnen. Zijn team wist het onderlinge verschil uiteindelijk wel in de doelpunten uit te drukken en won met maar liefst 5-0.
In de 7-0 overwinning van Bryant & Stratton op Albany College mocht Robin Didderiens het slotakkoord verzorgen, hij tekende met zijn eerste doelpunten van het seizoen voor de 6-0 en 7-0.