Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Het weekend van Meggie van den Oever bij Spring Hill College!

Het weekend van Meggie van den Oever bij Spring Hill College!

Winst voor Meggie van den Oever! De Nederlandse wist met haar Spring Hill College de eerste winst van het seizoen te boeken afgelopen weekend.. de euforie was dus zeer hoog bij Meggie! We waren benieuwd naar hoe de voetbalster het leven ervaart in de VS en hoe ze afgelopen weekend beleefd heeft..

 

 

 

Meggie! Sinds afgelopen zomer ben je onder de pannen bij Spring Hill College.. Hoe heb je het daar in het dames team? En hoe is het leven in Mobile, Alabama? Veel gezien?
Het is super leuk hier! Omdat je tijdens pre season zoveel tijd doorbrengt met het team leer je iedereen snel kennen en zijn het gelijk je beste vriendinnen, het voelt alsof ik ze al veel langer ken. Het leven in Mobile is warm, het is hier nog steeds boven de 30 graden en de luchtvochtigheid is erg hoog. Verder ben ik naar het strand geweest in Dauphin Island, we zijn een keer naar een musical geweest, en we gaan soms uit eten en zo maar verder heb ik nog niet heel veel van mobile gezien omdat het al zo druk is met school en voetbal.

 

Na een wat moeilijke start hebben jullie nu toch de eerste overwinning van het seizoen geboekt! Jullie wisten met 2-0 van Union University te winnen.. beschrijf de wedstrijd eens en het gevoel na afloop!
Het team had al een zware tijd achter de rug. Vorig jaar hebben ze in totaal 1 wedstrijd gewonnen. Vanaf dit jaar is Spring Hill College officieel lid van NCAA divisie 2 dus iedereen was erg gemotiveerd. Pre season was erg goed dus we begonnen de eerste wedstrijden met een goed gevoel, toch bleven we verliezen maar we speelde niet slecht. Zondag speelde we tegen Union. We kwamen 1-0 voor en iedereen was zo blij. We hebben supporters die altijd komen met thuis wedstrijden en die waren zo blij voor ons dus dat was leuk om te zien. In de tweede helft wisten we ook de 2-0 te scoren. Ik ben letterlijk nog nooit zo blij geweest met een gewonnen wedstrijd. Omdat je sinds pre season zoveel met elkaar bent tijdens en buiten voetbal leef je echt naar momenten zoals dit toe. Ook de coach was erg blij dat we eindelijk resultaat boekte, dit was de eerste home conference game die we hebben gewonnen in 3 jaar. Tot slot werd ik ook nog uitgeroepen tot Player of the Match!

 

 

 

In Nederland wisten ze al vroeg dat je een talentvolle speelster was! Zo heb je veel gespeeld in Nederland en ben je ook bij Gladbach geweest.. Hoe is het damesvoetbal in de VS? Merk je grote verschillen ten opzichte van hier in Europa?
In de VS mag je meerdere keren wisselen dus wanneer iemand even verzaakt of even niet goed speelt dan ga je eraf. Daardoor werkt iedereen heel hard omdat je even een pauze kunt nemen als je echt niet meer kan. Op het begin was dat wennen maar nu vind ik het alleen maar fijn vooral omdat het hier in Alabama mega warm is (afgelopen zondag was het 36 graden) en ik dat totaal niet gewend ben. Verder is het niet veel anders, ik denk dat het niveau een beetje hetzelfde is wat ik speelde in Nederland alleen speel ik nu met leeftijd genoten. Ons team is erg jong, we hebben maar 2 seniors en 1 junior dus iedereen is mijn leeftijd ongeveer. In Nederland speelde ik in een vrouwenteam en waren veel meiden ouder dan ik.

 

Na de eerste overwinning willen jullie deze lijn maar al te graag doortrekken! Vrijdag staat het duel tegen Valdosta State University al op het programma.. hoe zien je dagen eruit voorafgaand aan dit duel?
Vandaag (maandag) hebben we een gewone training en icebath’s na de training. Elke dinsdag hebben we vrij. Woensdag hebben we een gewone training en bekijken we fragmenten van zondag. Donderdag hebben we in de ochtend een ‘walk through’ dat is een soort van training maar dan minder lang en we bespreken vooral taktiek dan. Donderdag vertrekken we om 15:30 en overnachten we in een hotel. Omdat we zondag nog een uit wedstrijd hebben gaan we gelijk door en komen we zondag avond pas weer terug.

 

 

 

Ben je ondertussen al gewend aan de totale andere leefomgeving en het drukke schema? Een aanrader voor meer dames uit Nederland?
Het is een druk schema maar dat is misschien maar goed ook, hierdoor mis ik Nederland niet zo erg. Tijdens preseason is het 2x per dag trainen, team lunch/dinner en meetings voor school. Hierdoor leer je het team goed kennen. Na pre season werd het nog veel drukker. Omdat we 2 wedstrijden per week hebben mis je elke week minimaal 1 dag waardoor je alles goed moet plannen omdat je geen toetsen ect kan missen. Het is veel maar je krijgt veel begeleiding, ze houden je punten in de gaten dus zodra het mis gaat helpen ze je. Het is zeker een aanrader! Ik heb het echt heel leuk hier en ik kan bijna geen minpunten verzinnen.

 

Wij zijn blij om te horen dat je het daar goed naar je zin hebt! Veel succes tegen Valdosta State University.. we blijven je op de voet volgen Meggie! Ben je benieuwd naar meer prestaties en avonturen van onze talenten? Check onze Instagram!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.