Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Weekly Update – Week 38 2018

Weekly Update – Week 38 2018

Het is weer maandag en dat betekent maar één ding: Weekly Update! Er stonden weer voldoende wedstrijden op het programma voor onze talenten, de hoogtepunten hebben we weer opgesomd.

 

 

Zoals gewoonlijk beginnen we weer met onze hockysters.. te beginnen met een Nederlands duel. Zo stond er voor de dames van de Liberty Flames, Moniek van Aarle & Charlotte Vaanhold, een pittig duel op het programma want ze mochten het namelijk opnemen tegen het Virginia van Amber Ezechiels. Al vroeg in de wedstrijd leek het de kant van Virginia op te vallen want nog binnen het halfuur stond de stand op 2-0 voor het team van Amber. Toch weigerde de Flames al vroeg het hoofd te buigen want Charlotte en Moniek wisten samen met hun dames de achterstand van 2-0 om te buigen tot een de 2-3 voorsprong wat uiteindelijk de zege betekende!

 

 

 

Daarnaast is er nog een drietal hockeysters die ieder bij hun team een goede week achter de rug hebben. Tess van Ommeren wist namelijk allebei haar wedstrijden winnend af te sluiten, zo nam ze het doordeweeks op tegen Towson University wat eindigde in 2-0. In het weekend stond voor de Nederlandse het duel met Saint Francis op het programma, het duel werd ook nog uitgezonden door ESPN en dat maakt het helemaal spannend! Tess en consorten voelden niks van deze spanning want ze wisten Saint Francis vrij gemakkelijk met een 3-0 zege aan de kant te zetten.

Vorige week wist haar team al de acht goals te halen, deze week kon het team van Lisanne van de Noort hetzelfde kunstje herhalen! Zo wist haar UCONN Field Hockey team een ruime 8-0 zege te boeken over Quinnipiac.

De aanvoerster van Pacific state, beter bekend als Karlijn Roijakkers weet haar overwinning op Michigan St. vervolg te geven door een 2-0 zege te pakken over Kent State. Rooijakkers stond aan de basis van de tweede treffer van de Pacific Tigers.

 

 

 

Over naar onze mannen en vrouwen die de ‘kicksen’ ook weer aan mochten trekken! Het duo van William Woods University kende een ongeslagen week, Billy Nzojyibwami en Wessel Albers wisten twee zeges te boeken over Missouri Baptist University en over Lyon College.
Beide duels werden niet overtuigend gewonnen want beide keren werd er nipt met 1-0 gewonnen, tegen Missouri Baptist wist Billy zijn optreden weer glans mee te geven door de enige goal in de wedstrijd voor zijn rekening te nemen.. Matchwinner!

De nummer 9 van Fresno, Jesse Hoekstra, heeft dan eindelijk zijn doelpunt te pakken. Hoekstra en zijn team kende een zevenklapper tegen UC Santa Cruz, Jesse moest hierbij van de bank beginnen maar wist toch als invaller een duit in het zakje te doen. Jesse scoorde namelijk de vierde treffer.

 

 

De nummer 10 van Lake Erie, Aaron Middendorf, weet ook weer wat winnen is. Na drie keer onderuit te zijn gegaan was het deze week weer juichen voor Lake Erie! Toch moesten de mannen er wel voor vechten, zo kregen ze na drie minuten al de eerste tegengoal te verwerken.. maar hier werd goed op gereageerd door twee minuten na de 1-0 meteen de 1-1 te maken. Deze 1-1 stond uiteindelijk aan de basis van een 1-3 voorsprong, toch kwam Ohio Dominican terug tot op 2-3 wat leidde tot een slotoffensief. Toch wisten Aaron en zijn team deze 2-3 vast te houden en uiteindelijk over de streep te trekken.

 

Voor centrale verdedigers Joost Mangert en Tristan Dieles kent het winnen maar geen einde! Joost weet met zijn team weer twee zeges van formaat te boeken, dit maal moesten University of Mary en Oklahoma Baptist University er aan geloven. Beide teams werden met dikke cijfers van het veld gestuurd: 5-0 en 6-0.
Tristan weet zijn ongeslagen reeks uit te breiden met twee winstpartijen, zijn Wildcats waren met 4-1 te sterk voor Lincoln college. Later die week werd ook Waldorf University vrij eenvoudig opzij gezet door met 3-0 het veld te verlaten.

 

Onder leiding van aanvoerder Jurren van der Gun wisten de mannen van Olivet Nazarene (Dion Viola, Hugo Trijbels en Roel van Linschoten) ook weer een overwinning bij te boeken! Zo ging het kwartet Nederlanders er met de winst vandoor tegen Aquinas College (4-0), de score kleurt ook nog een beetje oranje want Van Linschoten weet de 3-0 tegen de touwen de werken. De eerste goal voor de middenvelder is dus een feit!

 

Voor Bart Diepstraten was het week van veel asfalt.. Bart vertrok naar Florida en Alabama om daar duels tegen West-Florida University en Spring Hill College te spelen. Beide duels resulteerde uiteindelijk in een nederlaad.. (1-4 & 2-3) Bart moest het doen met een invalbeurt tegen Spring Hill college.

 

 

 

De drie musketiers van Point Park University weten weer een stevige uitslag op het scorebord te zetten! Penn State Greater wordt met 5-0 op de plek gezet door de mannen van PPU, twee van de drie wisten weer een goal toe te voegen aan hun persoonlijke productie. Zo ging Abel van Beest er met de 2-0 van door en mocht Geert Bijl zijn handtekening achter de 4-0 zetten! Kay in ’t Ven bleef deze wedstrijd droog staan en kan dus niet wachten op het eerst volgende duel.

 

Vorige week was die al helemaal het mannetje bij Shawnee State University door vier goals en twee assist af te leveren: Kevin de Lange! Kevin weet nu dus wat scoren is.. de rem is er dan ook helemaal af bij de Nederlander want deze week weet hij weer drie keer te scoren. Zo doet hij bij de 4-1 zege over Kentucky Christian University een duit in het zakje door eenmalig het net te vinden. In zijn tweede duel tegen Asbury University was hij weer nadrukkelijk op zoek naar het doel, De Lange wist de 1-0 te maken en vervolgens ook de 2-1.. een hattrick zoals een week eerder zat er deze keer helaas niet in voor de flankspeler.

 

 

 

Captains Tom Maas, Koen Vos & Sjoerd Schrobbers wisten alle drie hun team de winst te bezorgen! Tom wist eerder de week met 3-2 van Trevecca te winnen waarna ook Kentucky Wesleyan er met 5-1 aan moest geloven, Tom wist deze wedstrijd de 90 minuten vol te maken! Voor Koen was zijn duel een oefenpotje bijna, 6-0 stond er maar liefst op het score bord na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter tegen Trinity Baptist College. Schrobbers is de enige van het trio die eerder die week nog wel genoegen moest nemen met een 0-1 verlies tegen Shippensburg, hij wist de week wel weer kleur te geven door een Concord University van de winst te houden door met 5-1 te winnen.

 

 

 

Dutch clash! Steyn van Ark nam het mijn Charleston op tegen de Blue Knights van Stan Roosken.. Van Ark was uiteindelijk degene die aan de juist kant van de score stond. Steyn, die van de bank moest beginnen, was uiteindelijk met 3-0 te sterk voor het Urbana van Stan. Later die week weet Stan wel weer een winst te boeken.. 3-0 over Shepherd University.

 

 

Voor onze doelmannen stonden er ook weer de nodige duels op het programma.. Mathijs Swaneveld wist zijn week sterk te beginnen door met 2-0 te winnen van UNCG en daarbij zijn doel schoon te houden! Later die week stond een duel met Wake Forest op het programma voor Swaneveld, zijn Virginia Tech kwam op een 1-0 voorsprong maar de wedstrijd kende een kantelpunt toen Virginia Tech noodgedwongen met 10 man verder moest door een rode kaart. Uiteindelijk was deze 1-0 voorsprong niet te verdedigen en moest Mathijs 2x vissen wat een 1-2 nederlaag betekende.

 

 

 

Voor de andere sluitpost, Ruben Stuiver, was het week om snel te vergeten. Stuiver speelde afgelopen week drie duels, deze gingen alle drie verloren: 1-4 vs San Jose State, 1-2 vs Air Force, 0-3 Denver.

Na lang en vervelend blessureleed is de in Syrië geboren buitenspeler, Shant Bedrosian, weer helemaal terug! Shant stond in zijn beide duels aan de aftrap en wist een score van twee uit twee te pakken door met 2-1 van Oklahoma Baptist te winnen en vervolgens een nipte overwinning over University of Mary te pakken!

 

 

 

Centrum verdediger, Mats Kreek, moest afgelopen week genoegen nemen met 2 remises. Zo speelde zijn Mercyhurst gelijk tegen Seton Hill, Kreek wist eigenhandig voor ‘the equalizer’ te zorgen door in de slotfase uit een vrije trap te scoren!

 

 

Voor de dames op de velden was het deze week een top week! Meggie van den Oever wist na een stroeve seizoenstart haar eerste overwinning van het seizoen te boeken, ze wint met 2-0 van Union University. Anoucke Baas wist zichzelf in haar eerste wedstrijd onsterfelijk te maken, in haar wedstrijd tegen UAH bleef het heel lang 0-0 maar Baas wist in overtime toe te slaan en kroonde zichzelf tot matchwinner met de 1-0! Later die week gingen Anoucke samen met haar Delta State toch kansloos onderuit tegen West-Alabama.

 

 

Last but not least.. Heidi Homburg! Voor onze volleybalster was het ook een pittige week, haar Daytona State College had drie wedstrijden op het programma staan. Heidi wist in twee van de drie duels de zege te pakken, zo verloor ze eerst van St. Petersburg College met 3-0.. maar de week werd afgesloten met een winst van 3-0 tegen Palm Beach State en met een 3-1 zege over Broward College!

 

 

 

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.