Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

De week van kersverse kampioen Connor van Loveren bij de Mines!

De week van kersverse kampioen Connor van Loveren bij de Mines!

Hij knokte zich in de basis en is een vaste waarde geworden op het middenveld van de Colorado Mines.. Connor van Loveren! Van Loveren kwam dit seizoen in elke wedstrijd wel in actie.. de middenvelder tekende in het seizoen voor 2 doelpunten. Connor draaide met de Mines een ongelofelijk sterk seizoen en werd dan ook ongeslagen kampioen na een reeks van overwinningen op rij! De Mines pakte ook nog de titel in het regionaal championship en hadden hiermee dus in plekje in de Nationals te pakken.. Hij nam ons mee in deze spannende week..

Monday 11/05
Maandag is normaal gesproken een vrij relaxte dag. Ik heb namelijk les van 9 tot 11 uur en daarna ben ik de hele dag vrij, want we trainen niet op Maandagen. Deze week zal er echter iets anders uitzien dan normaal want de Nationals beginnen deze week. Gisteren hebben we de finale van de RMAC Tournament gewonnen, waarmee we ons hebben gekwalificeerd voor het nationale toernooi. Vandaag was er een televisie uitzending van de NCAA met de aankondiging van het speelschema. Het is een soort traditie om met het hele team te eten in een van onze vergaderzalen terwijl we de aankondiging kijken. We kregen te horen dat we als #2 in de regio zullen opnemen tegen de #3: West Texas A&M. Aangezien wij een hogere klassering hebben, zullen wij thuis spelen.

Na de aankondiging ben ik naar huis gegaan om de rest van de dag te studeren voor een midterm die ik morgen heb…

 

Tuesday 11/06
Ik woon in een huis op loopafstand van de campus met drie Amerikanen en één Engelsman. Hoewel het makkelijk te belopen is, gebruiken we normaal gesproken toch de auto als we naar de campus moeten. Vandaag is een vrij drukke dag met les, training en een midterm. Tussen de lessen door, was ik vooral bezig met het maken van oefenexamens als voorbereiding. Na mijn laatste college, moest ik gelijk door naar het voetbalveld voor training. Aangezien we deze week vier trainingen hebben voor de wedstrijd op Zondag, is de intensiteit wat meer verdeeld. De coach had ervoor gekozen om deze training vrij kort te houden vanwege de twee zware wedstrijden die we het afgelopen weekend hebben gespeeld. Als een team, hebben we een traditie dat, als we beide wedstrijd in het weekend winnen, we op dinsdag na de training ijs krijgen van de trainers. Wat dat betreft is het tot nu toe een vrij prijzig seizoen voor de trainers… “s Avonds had ik een Physics II midterm. Mijn universiteit heeft geen specifieke midterm week of iets dergelijks. Aan het eind van het semester hebben we een finalsweek en tijdens het semester hebben we een aantal midterms die per vak verschillend worden ingepland. Na mijn examen, had ik nog een aantal huiswerk opdrachten die ik moest afmaken waar ik tot 23:00 uur mee bezig was. Zoals ik als zei, het was een vrij drukke dag.

 

Wednesday 11/07
Vandaag was een redelijk normale dag. Na een aantal uren les, hadden we in de middag training. Voor de training hadden we eerst een filmsessie met het hele team. In onze vergaderzaal hebben we een grote televisie hangen die we gebruiken voor dit soort momenten. Onze coaches hadden de afgelopen dagen een aantal wedstrijden van West Texas A&M bekeken en een uitgebreide analyse opgesteld. Op de whiteboards hadden ze een samenvatting opgesteld van West Texas A&M’s speelstijl en een aantal opmerkingen voor elke speler. Daarna bekeken we een aantal fragmenten en werd er overlegd hoe we dit gaan oppakken in onze wedstrijd. Na de filmsessie hadden we training van 4 tot half 6. ’s Avonds had ik een paar huiswerk opdrachten die ik af moest maken, maar daarna had ik gelukkig nog wat vrij tijd om te relaxen.

 

Thursday 11/08
Vandaag was een zeer relaxte dag. Gisteren hadden we te horen gekregen dat we vandaag geen training zouden hebben zodat we ons lichaam wat rust konden geven. Verder kreeg ik in de ochtend melding dat één van mijn professors autopech had en dat hij geen les kon geven. Dat betekende dat ik maar één les had in de ochtend en de rest van de dag vrij. Dit gaf me meer dan genoeg tijd om mijn huiswerk af te ronden en daarnaast nog vrij tijd over te hebben. ’s Avonds hadden we een aantal teamgenoten uitgenodigd om in onze tuin rond een kampvuur te komen chillen.

 

Friday 11/09
Mijn schoolrooster op vrijdag ziet er hetzelfde uit als Woensdag. In de middag hadden we weer training. Aangezien de Nationals over twee dagen van start gaan, moeten we vanaf vandaag rekening houden met een aantal NCAA regelementen. De voornaamste regel is dat we niet langer dan één uur mogen trainen. Dat houd dus in dat zodra we een bal aanraken, de klok op ons scoreboard begint te lopen. Iemand van de NCAA komt ook echt toezicht houden dat we niet te lang trainen. Wat dat betreft zijn ze vrij streng en gedisciplineerd hier. ’s Avonds zijn we gaan kijken bij het dames volleybal team van de school en verder was het een vrij rustige avond.

 

Saturday 11/10
Vandaag hadden we onze laatste training voor de wedstrijd. De dag voor een wedstrijd zijn onze trainingen vrij kort en vooral tactisch. De rest van de dag was vooral gevuld met huiswerk en verder niet veel bijzonders.

Sunday 11/11
Vandaag zouden we dan eindelijk onze wedstrijd hebben. Het weer was echter totaal veranderd in de afgelopen 24 uur. Gisteren was het 12 graden met zon, vandaag -4 graden met héél veel sneeuw. We hebben wel vaker in de sneeuw gespeeld, dus we gingen er vanuit dat de wedstrijd gewoon door zou gaan. Voor onze wedstrijd stond de wedstrijd van ons damesteam gepland. Een paar minuten voor hun aftrap werd de wedstrijd echter tijdelijk gestaakt omdat er te veel sneeuw was. Onze coach stuurde ons een bericht om voor het moment thuis te blijven en af te wachten wat de NCAA besloot. Na twee uur wachten kregen we te horen dat er niet kon worden gespeeld vandaag, en dat de wedstrijden morgen zouden worden gespeeld.

 

Monday 12/11
Matchday. De wedstrijd stond gepland voor 13:30 en ging vandaag sowieso door. We hoefden niet naar school vandaag, zodat we ons goed konden voorbereiden op de wedstrijd. Één uur voor de wedstrijd moeten we altijd omgekleed in de besprekingsruimte klaar zitten, maar iedereen zorgt altijd dat ze minimaal anderhalf uur van te voren in de kleedkamer zijn. Na de teambespreking gingen we het veld op voor de warming up. Nadat alle spelers zijn voorgesteld, wordt altijd het Amerikaanse volkslied afgespeeld. De eerste helft van het seizoen moest ik het vooral doen met invalbeurten, maar de tweede seizoenshelft heb ik een basisplaats kunnen veroveren en ook vandaag stond ik in de basis. De eerste helft speelden we best aardig en hadden we zeker kunnen scoren. Een gemiste penalty en een bal op de paal waren de grootste kansen. In de tweede helft ging het gelijk op, maar in het laatste kwartier wist Texas A&M twee keer te scoren. 0-2. Einde seizoen…
Nu nog vier weken school en dan vlieg ik naar Nederland voor de kerstvakantie.

 

Jammer dat je de sterke reeks niet door hebt kunnen zetten in de Nationals.. toch zijn we enorm blij om te zien dat je het goed naar je zin hebt in Colorado! We blijven je natuurlijk volgen.. ben je benieuwd naar meer avonturen en prestaties van Connor of andere talenten? Volg ons op Instagram!

.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.