Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Connor van Loveren is aan zijn laatste jaar bij Colorado School of Mines begonnen

Connor van Loveren is aan zijn laatste jaar bij Colorado School of Mines begonnen

Een interview met en over Connor van Loveren die de hele wereld heeft gezien in een maand tijd om terug te komen in de Verenigde Staten om weer aan te sluiten bij zijn school Colorado School of Mines. Een reis naar de USA via Turkije en Qatar die de nodige uurtjes in beslag heeft genomen…
Hieronder de vragen met de antwoorden van Connor:

 

Hoe gaat het met je?

Ja het gaat best goed. Aankomend jaar wordt mijn laatste voetbaljaar bij Mines, dus ik ben deze zomer vooral veel bezig geweest met zo fit mogelijk blijven. Ik ben voor het grootste gedeelte van de zomer in Engeland geweest (mijn ouders wonen hier), en vanwege de lockdown was er dus ook niet zo heel veel te doen behalve sporten dus dat hielp, haha.

Hoe heb je afgelopen jaar ervaren?

Het jaar 2020 tot dusver is natuurlijk voor niemand verlopen zoals verwacht. Voor mij is het ook een heel apart jaar tot nu toe. De eerste paar maanden waren allemaal vrij normaal, maar toen werd in Maart plots de school gesloten en gingen we over naar online lessen. Ik heb toen samen met mijn huisgenoten en een aantal andere vrienden besloten om vliegtickets naar Hawaii te boeken en daar het grootste gedeelte van het schooljaar af te maken. Dus de ene week zat ik nog  gewoon op de campus en een week later zat ik in een huis in Hawaii, vrij bizar. Toen het eind van het schooljaar in zicht kwam moest ik het besluit maken of ik wel of niet naar Europa wilde reizen voor de zomervakantie, maar ik heb toen toch maar besloten om het wel te doen, ondanks de onzekerheid of terugvliegen naar de VS wel mogelijk zou zijn.

 

Wij zagen dat je in Istanbul bent, hoe heb je je reis naar Amerika gepland?

Ja dat klopt. Zoals ik al zei, mijn jaar tot nu toe is vrij bizar. Ik had oorspronkelijk tickets geboekt om op 12 Juli vanuit London naar Denver te vliegen, maar naarmate deze datum steeds dichterbij kwam, leek het erop dat de VS niet van plan was de grenzen open te gooien voor mensen uit Engeland… Aangezien ik aankomend jaar een senior ben, was ik niet van plan om later in het jaar bij mijn team aan te sluiten, dus begon ik te zoeken naar alternatieve mogelijkheden. Vanuit Turkije, een van de landen waar je wel naar de VS kon vliegen, was de enige vereiste is dat je niet in de Schengen en/of Groot-Brittannië bent geweest in de afgelopen 14 dagen. Na veel online raadplegen en veel emails, leek dit de optie met de grootste kans van slagen, dus toen heb ik de knoop vrij snel doorgehakt en ben ik tickets gaan boeken.

 

Wat heb je daarvoor allemaal moeten regelen?

Het eerste wat ik deed, was mijn ticket voor mijn vlucht vanuit London annuleren. Daarna heb ik een vliegticket naar Istanbul geboekt en een AirBnB geboekt. Mijn vriendin speelt voor het Mines dames voetbalteam en komt uit Zweden. Zij wilde ook graag zo snel mogelijk terug naar de VS, dus zij is met mij meegegaan naar Istanbul. We hebben ook direct vliegtickets geboekt naar Denver vanuit Istanbul. Indien er geen overstap in de Schengen of Groot-Britannië mocht zijn, hebben wij een ticket moeten boeken die eerst via Qatar vloog en daarna nog een overstap in Dallas heeft. De totale reistijd voor de vlucht, inclusief overstaptijden, is rond de 35 uur en dit was de snelste optie. Dit is natuurlijk niet ideaal maar het brengt me wel naar mijn gewenste bestemming. Verder hoefde er niet veel meer geregeld te worden. Ik heb veel contact gehad met de International Office van mijn school, het consulaat en KingsTalent, vooral om te blijven checken dat er geen problemen zouden voordoen bij de douane in de VS.

 

Je gaat je laatste jaar in bij Colorado School of Mines, hoe kijk je terug op de afgelopen 3 jaar?

Ja klopt! De afgelopen drie jaar zijn echt voorbij gevlogen! Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Mines. Sportief gezien, hebben we met Mines drie heel succesvolle jaren gehad waarbij we drie keer de RMAC (Rocky Mountains Athletic Conference) hebben gewonnen én drie keer de RMAC Tournament. Afgelopen jaar hadden we een goede run in de Nationals waarbij we ook nog de nummer 1 van het land uitschakelden. Buiten het voetballen heb ik het ook heel erg naar mijn zin. De studie gaat goed en ik heb hier hele goede vrienden gemaakt. In mijn drie jaar in Colorado heb ik geen een keer spijt gehad van mijn keuze om hier naartoe te komen.

Wat wil je in je laatste jaar nog bereiken?

Op dit moment hoop ik vooral dat we een zo normaal mogelijk jaar kunnen hebben zonder al te veel beperkende regels van de NCAA. Daarnaast wil ik natuurlijk een vierde kampioenschap toevoegen aan mijn voetbal CV en daar denken al mijn teamgenoten hetzelfde over. Dit is mijn laatste jaar, dus aan motivatie geen gebrek. Oh en daarnaast wil ik natuurlijk ook nog mijn studie afronden dit jaar!

Bedankt voor je tijd Connor en nog heel veel succes in je laatste jaar bij de ‘Orediggers’! Pak die titel in je laatste jaar ook maar mee dan…!
Volg ons en Connor via Instagram –> @kingstalentnl

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.